null

Havasi Balázs - Drum & Piano Project (Havasi & Endi) - Freedom CD+DVD

No reviews yet Write a Review
$39.99
SKU:
5099995588520
UPC:
5099995588520
Weight:
7.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Havasi Balázs - Drum & Piano Project (Havasi & Endi) - Freedom CD+DVD

UPC 5099995588520

 

A Drum & Piano Project két zenész, Havasi Balázs és Kiss Endi évtizedes barátságából született meg, a világon egyedülálló módon. Ugyanis rockdob és klasszikus zongora nem állt még a színpadon ilyen minőségben. A kezdetben csak a két zenész igényei szerint készült előadást nagyon hamar megszerette a közönség és 2 év alkotói munka után nagykoncerten mutatkozott be a magyar közönség előtt. Az elsőre meglepő párosítás nagyon intenzív zenei világot eredményez, melyet a két zenész egyéni előadásmódja még izgalmasabbá és energikusabbá tesz. A komolyzenei és rockkoncertek hangulata ötvöződik, így teremtődik meg a különleges zenei élmény.

Havasi Balázs és a Hooligans-ből ismert Endi megcsinálták! A klasszikusok világából érkezett zongorista és a rockdobos kiváló példa arra, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A mindössze két hangszerre épített Havasi-szerzemények hallatán nyoma sincs minimalista-hatásnak. Magával ragadó és profi, mint a DVD-n található Freedom és The Storm klipek.

Egy évig kellett várniuk Havasi Balázs rajongóinak, hogy kézbe vehessék a tavaly beharangozott izgalmas zenei kísérlet lenyomatát. 2010-ben jelent meg ugyanis a művész Symphonic Red Concert Show című DVD-je, melyen egészen ellentétesnek tűnő műfajok képviselőnek (pl.: japán dobosok, rocker ritmusfelelős, operaénekes, indiai énekes, nagyzenekar) segítségével épített különleges hangulatú zenei világot zongorajátéka köré, s az est során egy tétel Drum & Piano változatban szólalt meg, az extrák közötti egyik kisfilm pedig igazán hatásosan harangozta be az új produkciót.

 

HAVASI — Freedom | Drum & Piano (Official Music Video)


 
A produkciót, mely vérprofi. Látványos és dinamikus kép a két zenészről, ezüstszínnel nyomott kiemelés – s ez még csak a tokot körülölelő papírfekni. A műanyag tartó két korongot rejt. Kezdjük a CD-vel!
 
A 12 tételes, 51 perces hanganyag hihetetlenül egységes, pedig a felvételek nincsenek egymásba úsztatva, mégis megvan az a folyamatosság, amit jól esik hallgatni, aminél nem érez késztetést az ember arra, hogy ugráljon a zeneművek között, egyet-egyet kiragadva, újrajátszva a többi közül.
 
Merthogy mini zeneművekről van szó, melyek dallama, tempója, lendülete, intenzitása él, lélegzik, változik, s az egészben az a csoda, hogy miközben stúdióguruk énekhangot, effekteket és ezernyi hangszert vegyítenek zenei boszorkánykonyhájukban a tökéletes hangzás érdekében, addig e két profi művésznek ehhez mindössze egyetlen zongorára és dobra van csak szüksége – no meg több évtizedes tudásra, s Balázs szerzeményeire. A könnyed, ám olykor komoly zongora meg a nyers, precíz és kíméletlen dob találkozásából ezúttal valami egészen különleges született.
 
Akiknek volt szerencséjük a Symphonic Red Concert Show-hoz élőben vagy CD-n, illetve DVD-n, azoknak az itt elhangzó alkotások fele ismerős lehet, így – többek közt – a különösen emlékezetes, monumentális The Storm, a visszafogottan játékos 28 Waves, vagy a maga bő hatperces játékidejével a lemez leghosszabb tételének számító Trinity River. A friss kompozíciók közül a címadó, klippel is megtámogatott tétel kifejezetten hatásos, akárcsak a keménységet és a Világ leggyorsabb zongoristája Guinness-rekord elérésekor már megcsillogtatott szédületesen gyors billentyűkezelési technikát igénylő The Duel, ám a titkos kedvenc mégiscsak az egyszerre könnyed és játékos, ugyanakkor vad és dinamikus Mauna Loa. Már ha nagyon boncolgatni akarjuk a tételeket, de ez tényleg olyan anyag, amit egyhuzamban érdemes befogadni. A sorból talán csak a Finálé lóg ki: a filmeznének is beillő, fülbemászó melódiát ugyanis meghökkentő, talán a folytatás irányát jelző, kísérletező zenei betét viszi egészen különös irányba.
 
A DVD egy lemeznek álcázott apró kincsesláda, sok „fiókkal”, megannyi felfedezni valóval. A nyitóoldalon a Drum & Piano Project két és félperces, angol nyelvű reklámfilmje, a Drum & Piano Project mintegy kétperces, angol nyelvű koncertajánlója és a Freedom négy és félperces, minden idők egyik legjobb reklámfilmjét megidéző, szép, kreatív és hangulatos videoklipje vonzza magára azonnal a tekintetet.
 
A figyelmesebbek a három mozgóképes „főanyag” alatt több menüpontot is észrevehetnek. A Live Extras további három finomságot tartogat, Endi és Havasi, azaz a Drum & Piano Project The Duel című tételének közel négyperces, pirotechnikával megbolondított koncertfelvételét, a Freedom DJ Julia Carpenter által készült klubváltozatának négyperces, letterbox képű videóját és a The Duel szabadtéri, négy és félperces előadását.
 
A Havasi Extras menüpont hat, jórészt angol nyelvű, illetve angolul feliratozott különlegességet rejt. A Kultúra hídja Kína–Magyarország–Európa című esemény médiavisszhangjával foglalkozó ötperces anyag Havasi Balázs e produkcióban betöltött szerepéről (is) mesél, de megkapjuk a monumentális Symphonic Concert Show ajánlóját és a The Storm káprázatosan fényképezett videoklipjét is.
 Egy kétperces szösszenet a zongoravírtuózt mutatja be a nemzetközi sajtóban róla közölt értekezésekkel, bő hét percben koncertnézők osztják meg véleményüket a művészről – előadás után, akik pedig Havasi gondolataira kíváncsiak, azoknak a Szimfónia a padlásszobából című, bő tízperces, zenével fűszerezett beszélgetést kell megnézniük. Havasi Balázs megfordította a jól ismert pesszimista nyavalygást: – Meggyőződésem, hogy ha máshol születek, soha nem jutottam volna el idáig. Magyarország zeneoktatása világhírű, és olyan ősök nyomán tanulhattam, mint Kodály, Bartók vagy Liszt.
Többek közt kiderül, hogy került a repertoárjába a Tavaszi szél, miképpen találta meg saját küldetését, s miért mondja azt, hogy számára a XXI. századi palackposta az internet.

Utóbbi három kisfilm – magyar felirattal – visszaköszön a Magyar Extrák menüpontban, ahol a Symphonic Concert Show egy újabb ajánlója, a főmenüből ismert Drum & Piano Project szinkronos bemutatója és a Drum & Piano Project magyarított koncertajánlója is megtekinthető.

Már a csomagolásával minőséget sugalló kiadványt készített Havasi Balázs, aki a Hooligans-ből ismert Endivel alkotta meg a Drum & Piano Projectet. A formáció bemutatkozó albuma erős, egységes és magával ragadó zenei tartalommal bír.

 

Tracklist:

CD

1. Freedom
2. The Duel
3. Mauna Loa
4. The Storm
5. Generali
6. The Little Prince
7. Drum and Piano
8. The Chase
9. Lacrimosa
10. 28 Waves
11. Trinity River
12. Finale

 

DVD

Freedom – videoklip
The Storm – videoklip
Havasi interjú – angolul és magyarul
Riportok – angolul és magyarul
Promóciós anyagok – angolul és magyarul

 

 

A projektről

A két zenész közös produkciója Magyarországon a Budapesti Kongresszusi Központban mutatkozott be 2011-ben, majd Siófokon a Coke Club színpadán 2011. július 23-án Julia Carpenterrel kiegészülve láthatta a produkciót a közönség. A színpadi elemek és a látványtechnika még szenvedélyesebbé tette az egyébként is magával ragadó produkciót. A nemzetközi közönség előtt pedig ugyanebben az évben július 11-én Skóciában, a világ egyik legjelentősebb tudományos konferenciáján (Ted Global) lehetett a világ szem és fültanúja a dob és a zongora párbajának. A két zenész virtuozitása és egyénisége így a világ előtt is ismertté vált. A műfajok határait kitágítva, a szigorú szabályokkal teli klasszikus zene nyugodtsága és a rockzene lázadó hangja egyesül a színpadon, melyet mindenhol álló taps és elismerés fogad.

Havasi Balázs

Havasi Balázs a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett, többek között innovatív zenei stílusának és a klasszikus zenei határok tágabb értelmezésének köszönhetően koncertezett már több európai nagyvárosban, meghívást kapott 2010-ben Sanghajba, ahol 200 millió ember előtt játszhatta el egyik művét. Magyarországon legutoljára 2012 decemberében láthatta a közönség. Emellett magáénak tudhatja a „Világ Leggyorsabb Zongoraművésze” címet, melyet az egy percen belüli ugyanazon hang 498-szori leütésével ért el. Valamint Symphonic című zenei DVD-je 10 platinalemezt ért el. A zenész célja a magyar zenei kultúra megismertetése a világgal, ezért Liszt Ferenc munkásságára példaértékűként tekint és büszke arra, hogy sikereit még ha többnyire külföldön is, de magyarként érte el. Zeneszerzőként is nagyon sikeres és elismert, többek között és a The Unbeding Trees egyik alapító tagja és komponistája.

Kiss Endi

Kiss Endre a Hooligans zenekar dobosa kisgyerekkorától a zene megszállottja. Pályafutása során korábban a Ramses és a Dance zenekar tagja is volt. 1996-ban Tóth Tiborral, Ördög Tiborral és Móricz Norberttel megalakította a Hooligans nevű zenekart, ami mára Magyarország egyik legsikeresebb és legtöbbet turnézó zenekara lett. Hosszú évek óta fergeteges hangulatú koncertjeiken szórakoztatják a közönséget. Egy tagcsere történt az évek során, 2007 óta a zenekar basszusgitárosa Késmárki Zsolt. Első lemezük 1997-ben jelent meg Nem hall, nem lát, nem beszél címmel, de az igazi áttörést a 2003-mas Szenzáció című albumuk hozta meg. Az együttes nevéhez fűződik az elmúlt 16 év munkássága révén 8 stúdióalbum, 23 videoklip, 14 slágerlistát vezető dal, 1 platinalemez, 3 aranylemez, 4 Fonogram díj, 2 VIVA Comet díj, 1 Bravo Otto díj, 1 Popcorn-díj, 1 Jakab Líra-díj és 1 Arany Nyíl díj. Fennállásuk 15 évfordulóját egy nagyszabású Papp László Budapest Sportaréna-beli koncerttel ünnepelték meg. Kiss Endi emellett még a Holiday Crüe, a Mötley Crüe Tribute Band zenekar dobosa is.

 

img-5232.jpg

img-5235.jpg

img-5234.jpg 

 

 

 

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review