Loading... Please wait...

Havasi Balázs: Etudes 1-13 CD with Solo Piano Sheet Music Book - Zongorakotta könyv / Composed by Havasi

$59.99
SKU:
5998618405322
Quantity:

Product Description

Havasi Balázs: Etudes 1-13 CD with Solo Piano Sheet Music Book - Zongorakotta könyv

Composed by Havasi

Havasi Balázs - Etudes - Solo Piano No. 1-13 - CD 

Symphonic Concert Management Kft. 2015

Havasi Entertainment Ltd. 2015

ISBN / UPC 5998618405322
HUGE BOOK, GREAT FOR READING NOTES FROM ON THE PIANO.

An 'Etude' is the name given to a composition written with the aim of mastering some kind of technical performing difficulty by repeatedly practicing certain musical formulas of shapes.

While still teaching piano at the conservatory, Balazs Havasi was confronted by the fact that those etudes that only call for a purely mechanical way of playing were not particularly popular with piano students. However, when practicising a favourite work or song, students would endeavour to master the inherent technical difficulties scarcely noticing that that is what they were doing.

At this time he conceived the idea of writing a series of Etudes in which the sound world would be closer to the tastes of young people in the twenty-first century.

These etudes are inspiring and a challenge to learn but are also highly practical. While getting to grips with the musical and expressive demands of these pieces, the player is also led to wrestle simultaneously with problems of piano technique at a subconscious level.

Each etude represents a different mood, character, and genre. Learning these pieces will help players to fully express the underlying dichotomy at the heart of all virtuosity: the performer is playing something of genuine musical worth, and the audience, while not really aware of the difficulties involved at a technical level, nevertheless senses the physical challenge involved.

Etűdnek azokat a kompozíciókat nevezzük, amelyek valamilyen technikai nehézség legyőzését tűzik ki célul és ennek érdekében azt a bizonyos technikai formulát minél többször, és minél több alakban szerepeltetik.

Havasi Balázs még konzervatóriumi zongoratanárként szembesült azzal, hogy a pusztán gépies játékmódot megkövetelő etűdök nem örvendenek túl nagy népsze-rűségnek a zongoristanövendékek körében, míg egy kedvelt mű vagy dallam eljátszása során szinte észrevét-lenül küzdenek meg az abban rejlő nehézségekkel.

Ekkor fogant meg benne egy olyan etűd sorozat gondolata, amely hangzásvilágát tekintve kifejezetten közel áll a 21. századi fiatalok ízléséhez.

Inspirálóak ezek az etűdök, megtanulásuk kihívást jelent ugyanakkor rendkívül hasznosak is. Miközben a játékos belefeledkezik a harmóniavilágba, szinte észrevétlenül járja körbe a különböző zongoratechnikai problémákat.

Ahány etűd, annyi hangulat, karakter, zsáner. És a megtanult mű birtokában immár létrehozható az a kettősség, amely minden virtuozitás kísérője: a játékos magától értetődő muzsikálását hallgatva a közönségben fel sem merül a technikai nehézség gondolata, miközben sejthető, hogy a darab megszólaltatása komoly feladat.

 

 

 

A hatalmas szimfonikus show-műsoroktól eltérően ezúttal művész és közönség különösen közel kerülnek egymáshoz.

Az Etudes ebben az intim, bensőséges hangulatban érvényesülhet csak igazán, ahol Havasi igazán "fekete-fehérben" mutathatja meg magát, illetve teljes sorozat 13 tételét.

Az etűd definíció szerint olyan zenedarab, amely főleg a technikai készség fejlesztésére alkalmas, ezt tükrözi a francia étude (tanulmány) szó jelentése is. A zongorára komponált etűdök is nagyrészt pedagógiai célzattal születtek, mindegyikük egy-egy technikai problémát gyakoroltat, úgy mint unisono játék, tercmenetek, oktáv legátó vagy repetíció.

Havasi Balázs gyermekkora óta éveken át naponta órákig játszott etűdöket, hogy tökéletesítse a technikáját ahhoz, hogy diplomát szerezzen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Aki tanult valaha zongorázni, talán szerzett ezzel kapcsolatban kellemetlen emlékeket, hiszen ahogyan a definíció sejteti, az etűdök szerzőit általában nem elsősorban egy magával ragadó érzelem vagy dallamvilág ihlette, hanem a technikai tudás fejlesztése.

Mivel korábban tíz éven keresztül tanított a konvervatóriumban, ott tapasztalta meg, hogy a növendékek sokkal könnyebben győznek le technikai nehézségeket, ha tetszik nekik, az adott mű, hiszen annyira szeretnék jól eljátszani, hogy könnyebben veszik rá magukat a nehéz részekhez szükséges rengeteg gyakorlásra. Ez inspirálta arra, hogy 5 év után újra szóló zongorára komponáljon. A koncepciózus, tudatos zeneszerzés egyébként egyáltalán nem jellemző rá, a legtöbb műve valamely gondolatából, érzéséből vagy élményéből spontán születik.

1. Etude No.1
2. Etude No.2
3. Etude No.3
4. Etude No.4
5. Etude No.5
6. Etude No.6
7. Etude No.7
8. Etude No.8
9. Etude No.9
10. Etude No.10
11. Etude No.11
12. Etude No.12
13. Etude No.13
    
"Sokan keresik a zongoraművész-zeneszerző sikerének titkát, amely az amerikai Billboard magazin százas toplistájának a második helyéig repítette a nevével fémjelzett HAVASI Symphonic produkciót. HAVASI öt év után újra szóló darabokkal jelentkezik, és a 13 új zenei tételt hallgatva kiderül, hogy a tömegek szívét rabul ejtő Drum & Piano, Ecset és Zongora és Symphonic tételek eredete ugyanaz: a zeneszerző és zongorája. Nincs magasabb rendű, kifinomultabb kommunikáció, mint a zene, a sokak által keresett titok pedig nem más, mint az, hogy egy karizmatikus művész egyetlen zongorával is képes a legmélyebb, legintenzívebb hatást gyakorolni közönségére."

havasi-bal-zs-etudes-1-13-cd-in-piano-sheet-music-book-1-.jpg

havasi-bal-zs-etudes-1-13-cd-in-piano-sheet-music-book-5-.jpg

havasi-bal-zs-etudes-1-13-cd-in-piano-sheet-music-book-8-.jpg

 

havasi-bal-zs-etudes-1-13-cd-in-piano-sheet-music-book-9-.jpg 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Havasi Balázs: Etudes 1-13 CD with Solo Piano Sheet Music Book - Zongorakotta könyv / Composed by Havasi to your wish list.