Loading... Please wait...

Havasi Balázs - Red CD Compositions for acoustic grand piano / New Age Solo Piano

$25.99
SKU:
5099926575124
Quantity:

Product Description

Havasi Balázs - RED CD Compositions for acoustic grand piano / New Age Solo Piano

UPC 5099926575124

Publisher: Self Publishing Havasi 2008 EMI

In association with AWD, HAVASI is pleased to present the fourth album of his own compositions.

His music is often referred to as 'blue'.

Now, this is red.

HAVASI studied piano at the Liszt Ferenc Academy of Music in Budapest, Hungary.

He is inspired by today's world.  He loves today's music, but interprets his impressions like the classical pianist, he is.

 

Track listing:

1. Journey to forever
2. Breathing with you
3. Mauna loa
4. Alone
5. The duel
6. My homeland
7. 28 waves
8. Cuddling
9. Sad beauty
10. Terra Rossa
11. the storm
12. See red
13. Pagani's song

 

A világ legnagyobb akusztikus versenyzongoráján játszott darabok, saját kompozíciók a vörös jegyében Havasi Balázstól. Havasi Balázs neve már jól cseng a komolyzene mellett a modern zenét kedvelők körében is. A fiatal zongoraművész ugyanis letette a névjegyét a könnyűzenében is, hiszen feldolgozáslemezei (ismert slágereket adott elő zongorán) után már több szerzői lemeze is megjelent. Most pedig itt a Red című szerzői albuma.

Havasi Balázs (aki magát a lemezborítón úgy hirdeti, mint zongorista és zeneszerző Liszt és Bartók hazájából) ezt az albumát  a világ egyik legnagyobb koncertzongoráján rögzítette, méghozzá Debrecenben, a Kölcsey Központban. A lemez címe Red lett, azaz Vörös, nem véletlenül, ugyanis többször érte kritika, hogy zenéi inkább szomorkásak, melankolikusak, amely szó angolul (blue) megegyezik a kék szín jelentésével. Így Balázs most arra törekedett, hogy ezzel ellentétesen, a vörös árnyalatait mutassa be tizenhárom kompozíción keresztül, a halvány pirostól az izzó vörösig. Sőt, egyben megmutatta azt is, hogy a vörös nem csak a vér, a szenvedély jelképe, hanem a szereteté, a szerelemé és az erotikáé is egyben.

Zenéjében mindehhez segítségül hívta a klasszikus hagyományokra épülő kompozíciókat, vegyítve azt a modern, a fiataloknak is tetsző hangzásokkal. Havasi Balázs több szeretne lenni egy klasszikus zongoraművésznél, és a külföldi elismertséget is zászlajára tűzte. Jó, ha valaki céltudatos, és mindehhez persze tehetséggel is rendelkezik. Ez utóbbiban pedig nem szenved hiányt Havasi Balázs, amire jó példa ez az album is.

 

havasi-bal-zs-red-infinity-piano-seven-1-18-.jpg

havasi-bal-zs-red-infinity-piano-seven-1-19-.jpg

havasi-bal-zs-red-infinity-piano-seven-1-21-.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Havasi Balázs - Red CD Compositions for acoustic grand piano / New Age Solo Piano to your wish list.