Loading... Please wait...

Havasi Balázs - Infinity CD Compositions for acoustic grand piano / New Age Solo Piano

$19.99
SKU:
5099951574925
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Havasi Balázs - Infinity CD Compositions for acoustic grand piano / New Age Solo Piano

UPC 5099951574925

Publisher: Self Publishing Havasi 2007 EMI

In association with AWD, HAVASI is pleased to present the third album of his own compositions.

Infinity is the infinite variations.  And an infinite sound!

The power of a rock band performed by a solo pianist.

HAVASI studied piano at the Liszt Ferenc Academy of Music in Budapest, Hungary.

He is inspired by today's world.  He loves today's music, but interprets his impressions like the classical pianist, he is.

 

Track listing:

1. Intro (01'47")
2. Infinity (03'05")
3. Iceland (03'26")
4. Romeo & Juliet (03'34")
5. Trinity River (02'47")
6. Hurt (03'34")
7. Angel's Breakfast (03'24")
8. When Time's Still (03'27")
9. Happiness (02'35")
10. Last Moment of Ours (03'40")
11. Mourning (02'53")
12. Temptation (03'37")
13. Daydream (02'44")

Az {infinity} Havasi Balázs szerzői albuma, mely egyben a legmerészebb is. Tekerd fel a hangerőt, csukd be a szemed, és hagyd, hogy elragadjon a világ legnagyobb koncertzongorájának egyedülálló hangzása, mely néha a legfinomabb hárfa vetélytársa lehetne, máskor meg egy komplett rockzenekaré. Mivel az album számos országban terjesztésre kerül, ezért angol nyelvű.

Havasi Balázs zongoraművész, zeneszerző. Négy éves kora óta élete a zongora, akkor fedezték fel tehetségét, abszolút hallását. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett zongora szakon. A kiemelkedő tehetségek között tartották számon, akit hihetetlenül motiválnak a kihívások és a versenyhelyzet. Napi tíz órákat gyakorolt, hogy a legtöbbet hozza ki magából. 1996-ban, 21 évesen már zongorát tanított a budapesti konzervatóriumban. Az első években tanítványai nemritkán idősebbek voltak nála.
Óráit hamarosan fiatalok tömege látogatta, tekintélyét közvetlenségével és szakmai felkészültségével alapozta meg. Megérezte a tanításban rejlő hatalmas felelősséget, és mára, 34 éves korára, igazi tanítóvá érett…

Klasszikus zenei előadóként hatalmas repertoárt épített fel, számos európai városban koncertezett, és több zongoraversenyt is megnyert – köztük a Yamaha Music Foundation of Europe által szervezett Yamaha Piano Contest nemzetközi zongoraversenyt. Sikeres koncertek, TV interjúk, reflektorfény – mégsem találta meg, amit keresett… Egészen 2007-ig, ami fordulópontot jelentett útkeresésében. Ekkor búcsút intett – ha nem is feltétlenül örökre – a crossover műfajnak, hogy saját szerzeményeinek szentelhesse életét.

Első, Piano című szerzői albumának fogadtatásán felbuzdulva egy újabb, limitáltpéldány számú lemezt jelentetett meg Seven címmel. A két lemez óriási sikerét követően már nem volt kérdés, hogy ez lesz a folytatás: Infinity és Red című albumával tette teljessé a kollekciót, valamint az ország határain túl is bemutatkozhatott új, saját maga által megteremtett zenei világával.

A média szinte tenyerén hordozza a magyar művészt, hiszen a legnagyobb sztárok hívják meg koncertjeikre. 2006. májusában Belgrádban Zeljko Samardzic koncertjének volt különleges vendége, míg 2007. szeptemberében Szarajevóban Dino Merlin koncertjén zongorázott 25 000 ember előtt.

Havasi zenei világa, érzelmekkel teli előadása nagyon közel áll a közönség szívéhez.

Mitől különleges ma egy magyar zeneszerző?
Attól, hogy olyanra képes, amire a világon senki más. Miután HAVASI bebizonyította, hogy egyetlen koncertzongorával képes lenyűgözni a közönséget bárhol a világon, olyan zenei koncepciót álmodott meg, melyhez hasonló még soha nem készült korábban.
Egy teljesen új műfajt sikerült teremtenie, amely megmozgatja a hallgatóság fantáziáját: egy multikulturális műfajt, melyben különböző népek zenei stílusjegyei egyszerre jelennek meg, mégis az egész zenei anyag saját, klasszikus alapokból táplálkozó művein alapszik.

havasi-bal-zs-red-infinity-piano-seven-1-14-.jpg

havasi-bal-zs-red-infinity-piano-seven-1-15-.jpg

havasi-bal-zs-red-infinity-piano-seven-1-16-.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Havasi Balázs - Infinity CD Compositions for acoustic grand piano / New Age Solo Piano to your wish list.