Loading... Please wait...

Mit jelent? Diákszótár / Értelmezőszótár / Nyakhegedű, göreb, ösztöke - 3200 szó magyarázata 40 tematikus csoportban / Tinta Könyvkiadó / Hungarian Student's Dictionary

$69.99
SKU:
9789634090779
Weight:
25.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Mit jelent? Diákszótár / Értelmezőszótár / Nyakhegedű, göreb, ösztöke - 3200 szó magyarázata 40 tematikus csoportban / Tinta Könyvkiadó / Hungarian Student's Dictionary

 
Langauge: Hungarian

SzerzőDaniss Győző
Sorozatszám3
Oldalszám408
Kötés típusapuhafedeles
FormátumB/5
ISBN9789634090779 / 978-9634090779
Tömeg: 675 g/db

Made in Hungary

 

A szótár jellege: A Mit jelent? egynyelvű értelmező szótár, megmagyarázza, értelmezi a szavakat. A címszók legtöbbje elavulóban lévő, ma már a mindennapi beszédben nem használatos. Jelentésük a mai magyar beszélők, elsősorban a fiatalok számára általában nem világos, pontos használati körük elhomályosult, egy mára már eltűnt világ, régi kultúra nyelvi lenyomatai.

A szótár célja: A kötet a kiveszőben, eltűnőben lévő szavak leltározásával, szótárba foglalásával hidat teremt a ma embere és a hajdanvolt emberek világa és kultúrája között.

A szótár tartalma: A kézikönyv összesen 3200 lexikai egységnek adja meg az értelmét, jelentését. A szócikkek mellett 18 táblázat, keretes rész is található benne, ezek valamely szempontból összetartozó szavak csoportját tartalmazzák. A szöveges magyarázatok mellett 102 vonalas rajz is szemlélteti a szavak jelentését.

A szótár szerkezete: A szótári rész a szócikkeket témakörökbe rendezve adja közre. A 40 nagyobb tematikus csoporton belül összességében 123 alcsoportra osztja a tárgyalt szavakat, melyeket a kötet végén található szómutató ábécérendben sorol fel, megadva, hogy az adott címszó a szótárban hányadik oldalon van kifejtve.

A szótár célközönsége és felhasználása: A kötetet elsősorban a mai tanulóifjúság, azaz az 5–12. osztályos diákok forgathatják haszonnal. Könnyed, közérthető stílusa miatt a magyarórákon kívül hatékonyan használható más tanórákon is, pl. történelemórán. Fontos segédeszköze az anyanyelvi szókincsbővítésnek és a magyar nyelvi kompetencia fejlesztésének.

A szerző: Daniss Győző beleépítette a szótárba több évtizedes újságírói pályája ismereteit, nem utolsósorban pedig szülőként és nagyszülőként szerzett élményeit, tapasztalatait is.

A kiadó: A Mit jelent? szótárt a TINTA Könyvkiadó, a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója adja közre. A kiadó magas színvonalú szótárait számos díjjal tüntették ki: MTA Kiváló Magyar Szótár, Budai Díj, Pro Cultura Díj, Fitz József-díj.

 

Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Mit jelent? Diákszótár / Értelmezőszótár / Nyakhegedű, göreb, ösztöke - 3200 szó magyarázata 40 tematikus csoportban / Tinta Könyvkiadó / Hungarian Student's Dictionary to your wish list.