Loading... Please wait...

Idegen szavak alapszótára - 4500 idegen szó magyarázata / Tinta Könyvkiadó / by Tótfalusi István / Basic dictionary of foreign words for Hungarians

$39.99
SKU:
9789637094071
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Idegen szavak alapszótára - 4500 idegen szó magyarázata / Tinta Könyvkiadó / by Tótfalusi István / Basic dictionary of foreign words for Hungarians


Language: Hungarian

Szerző: Tótfalusi István
Sorozatszám: 37
Oldalszám: 204
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: A/5
ISBN: 9789637094071 / 978-9637094071
Tömeg: 254 g/db

Made in Hungary

 

A sajtóban, az olvasmányainkban vagy akár a mindennapi társalgásokban előforduló idegen szavak gyakorta megnehezítik a megértést. Az Idegen szavak alapszótára abban kíván segítséget nyújtani, hogy könnyebben megértsük a körülöttünk lévő világot.

A szótár 4500 idegen szó magyarázatát tartalmazza, és ahol lehetséges, szinonimákat is felkínál. A szóanyag összeállítása során a fő szempont az volt, hogy a gyakori, ugyanakkor nem mindenki számára egyértelmű jelentésű szavak belekerüljenek. Így például szerepelnek benne a barter, a kaució és a statisztál kifejezések, vagy a középiskolai tanulmányokból ismerős geszta, enjambement és mimikri fogalmak. Néhány esetben régies szavak is helyet kaptak a szótárban, hiszen az iskolai kötelező olvasmányokban előfordulhat az alma mater, a darabont vagy az obsit is. A szótár újdonsága, hogy számos új szót megmagyaráz, például a cafeteria, a lájkol vagy az outlet jelentését is megadja.

Az Idegen szavak alapszótára széles körű érdeklődésre tart számot, hiszen hasznos segítség lehet mind az iskolai oktatásban, mind a hétköznapi társalgások és szövegek megértésében.

A szótár összeállítója Tótfalusi István nyelvész, műfordító és költő, számos nyelvészeti és ismeretterjesztő munka szerzője, köztük a TINTA Könyvkiadónál megjelent Idegenszó-tár és Kiejtési szótár szerkesztője.

 

Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Idegen szavak alapszótára - 4500 idegen szó magyarázata / Tinta Könyvkiadó / by Tótfalusi István / Basic dictionary of foreign words for Hungarians to your wish list.