Loading... Please wait...

A Római levél magyarázata + A tapasztalat könyve (Gondolatok a filippiekhez írt levélről) by Rudolf Brockhaus and J. N. Darby - Hungarian translation of Explanation of Paul's letter to the Romans + Explanation of Paul's letter to the Philippians

$55.00
SKU:
9783866981898
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A Római levél magyarázata + A tapasztalat könyve (Gondolatok a filippiekhez írt levélről) by Rudolf Brockhaus and J. N. Darby - Hungarian translation of Explanation of Paul's letter to the Romans  + Explanation of Paul's letter to the Philippians

 

PAPERBACK 2009

ISBN: 9783866981898,978-3866981898 

PAGES 232

PUBLISHER: EVANGÉLIUMI

 

Hungarian Summary:

A ​Római levél magyarázata 
Pál a rómaiakhoz szóló levelét 58-ban vagy 59-ben írta Korintusban, amikor éppen Jeruzsálembe készült, hogy az akhájai és macedóniai hívők adományait oda vigye. (Róm 15,25-28; vö. 16,1 – „Kenkrea” Korintus egyik kikötő városa volt). Pál ekkor még nem járt Rómában noha „sok esztendő óta” vágyott arra, hogy az ottani hívőket lássa. Hogy miként kezdődött az evangéliumi munkája Rómában, kiket használt Isten eszközül az ottani gyülekezet megalapítására, arról, semmi bizonyosat nem tudunk. Általában föltételezik, hogy a Rómába lakó, és évente Jeruzsálembe zarándokló zsidók megismerkedtek az ottani eseményekkel, és a Jézus Krisztusról szóló hírt ők vitték azután a nagy világvárosba. Minden esetre tény, hogy sem Pál, sem Péter (a körülmetélkedés apostola) nem jöhet szóba ennél a kérdésnél. Mindketten csak a nagyjából egy időben történt mártírhaláluk előtt néhány esztendővel jutottak Rómába. …A Kánon megállapításakor a Római levél az első helyre került az apostoli levelek között, jóllehet időbeli sorrendben semmiképpen nem az első. Korábban keletkezett a tesszalonikai, a korintusi és a galatákhoz írt levél. 
A Filippi levél magyarázata – A tapasztalat könyve 
Az Efézusiaknak írt levélben, éppen úgy, mint a Kolosséiaknak írt levélben, Isten a Krisztusban való helyzetünket mutatja meg. A Filippieknek írt levelében ezzel szemben a hívőt látjuk, amint keresztülmegy ezen a világon, benne keresztyénként járva. Ebben a levélben nem a tanítás van, hanem a hívőt látjuk Isten Szellemének erejével a versenydíjért futni, mert a keresztyénnek igazi ismertetőjele az, hogy a versenyfutást egészen és kizárólag a Szent Szellem erejében végzi. Ezért ebben a levélben nincs szó a bűnről, a „bűn” szó egyetlenegyszer sem fordul elő, és nincs szó harcról sem a szó tulajdonképpeni értelmében. Nem azért, mintha az, aki fut, a díját már elnyerte volna, hanem mert mindig csak egyet tesz: Isten Szellemének erejében fut a versenydíjért. Még nem ragadta meg, azonban egyetlen törekvése, hogy elérje. Mindenen felülemelkedik, ami benne és ami a világba van, fölötte áll minden külső körülménynek. A Filippiekhez írt levél a tapasztalat levele, mégpedig olyan tapasztalaté, amely Isten Szellemének ereje szerinti.

English Summary:

Explanation of Paul's letter to the Romans

+ Explanation of Paul's letter to the Philippians

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A Római levél magyarázata + A tapasztalat könyve (Gondolatok a filippiekhez írt levélről) by Rudolf Brockhaus and J. N. Darby - Hungarian translation of Explanation of Paul's letter to the Romans + Explanation of Paul's letter to the Philippians to your wish list.