Loading... Please wait...

Islamic Art / Iszlám Művészet by Martin József / A Manor House-Ban / Edmund de Unger's World / Famous Collection in the Manor House / Acropolis Artium / Mundus kiadó 2010

$59.99
SKU:
9789639501102
Weight:
20.00 Ounces

Out of Stock

Product Description

Islamic Art / Iszlám Művészet by Martin József / A Manor House-Ban / Edmund de Unger's World / Famous Collection in the Manor House / Acropolis Artium / Mundus kiadó 2010

Hardcover 2010

ISBN: 9789639501102 / 978-9639501102

ISSN 1785-475X

ISBN-10: 9639501107

PAGES: 144

PUBLISHER: Mundus kiadó

LANGUAGE: Hungarian - English Bilingual

 

Hungarian Summary:

"Él itt egy titokzatos úr, aki nagyon gazdag, hónapokra eltűnik Londonból, soha nem beszél magáról, és a világ legjelentősebb iszlám magán gyűjteményét az otthonában tartja. A Manor House-t nagyjából háromszáz éve építették, és itt élt valaha például Napóleon egyik unokahúga vagy az angol építészet kiemelkedő alakja, Gilbert Scott. Kerestem egy házat a gyűjteményemnek és a családomnak. Korábban Wimbledonban laktunk, de a gyűjtemény kinőtt bennünket. Mára az iszlám művészetet tanulók számára ez a gyűjtemény kötelező tananyag.
Festmények, textíliák, kerámiák, szőnyegek, fémtárgyak, cserepek, porcelánok, miniatűrök. És ott a számos keleti szőnyeg, a másik szerelem. Unger Ödön kilencévesen a piaristák növendékeként beleszeretett egy 16. századi remekmívű vaskazettába, amelyhez egy éves részletfizetéssel jutott hozzá, és alig múlt tíz, amikor Erdélyben meglátta azt a szőnyegdarabot, amelyet máig hálószobájában tart, és amely híres szőnyeggyűjteményének első darabja. Minden egyes tárgyhoz személyes kapcsolat fűzi. A gyűjtés, akárcsak a szerelem, csupa várakozás, kétség, kétely." (Bogyay Katalin)

 

English Summary:

Edmund de Unger's world famous collection of Islamic art in the Manor House

Volume 3 of Acropolis artium

 

islamic-art-iszl-m-m-v-szet-by-martin-j-zsef-a-manor-house-ban-1.jpg

islamic-art-iszl-m-m-v-szet-by-martin-j-zsef-a-manor-house-ban-6.jpg

islamic-art-iszl-m-m-v-szet-by-martin-j-zsef-a-manor-house-ban-15.jpg

islamic-art-iszl-m-m-v-szet-by-martin-j-zsef-a-manor-house-ban-21.jpg

islamic-art-iszl-m-m-v-szet-by-martin-j-zsef-a-manor-house-ban-27.jpg

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Islamic Art / Iszlám Művészet by Martin József / A Manor House-Ban / Edmund de Unger's World / Famous Collection in the Manor House / Acropolis Artium / Mundus kiadó 2010 to your wish list.