Loading... Please wait...

Zámbó Jimmy - "Fogadj örökbe!" / Az elmúlt bűnökért, Ha nem leszek, Könnyeiddel, Egymásra várva / Magneoton Audio CD 1998

$29.99
SKU:
639842388528
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Zámbó Jimmy - "Fogadj örökbe!" / Az elmúlt bűnökért, Ha nem leszek, Könnyeiddel, Egymásra várva / Magneoton

Audio CD 1998

UPC 639842388528

MADE IN GERMANY

 

Label:  Magneoton ‎– 3984-23885-2
Format:  CD, Album
Country:  Hungary
Released:  1998
Genre:  Pop
Style:  Schlager
 
 

Tracklist:

1. Fogadj örökbe
2. Az elmúlt bűnökért
3. Élhetnénk szépen
4. Ha nem leszek
5. Engem csak szeretni kell
6. Szeretnélek újra megtalálni
7. Egy nyugtalan szív
8. Könnyeiddel
9. Maradok a régi, aki voltam
10. Szomorú álmodozó
11. Egymásra várva
12. Mit kezdjek?

 

1 Fogadj Örökbe 3:40
2 Az Elmúlt Bűnökért 4:14
3 Élhetnénk Szépen 3:29
4 Ha Nem Leszek 3:34
5 Engem Csak Szeretni Kell 4:05
6 Szeretnélek Újra Megtalálni 3:41
7 Egy Nyugtalan Szív 3:49
8 Könnyeiddel 3:01
9 Maradok A Régi, Aki Voltam 3:56
10 Szomorú Álmodozó 3:25
11 Egymásra Várva 3:35
12 Mit Kezdjek 3:36

 

 

 • Phonographic Copyright (p) – Magneoton
 • Copyright (c) – Magneoton
 • Made By – Warner Music Manufacturing Europe
 • Recorded At – Metachord Digital Recording Stúdió
 • Arranged By, Music Director, Engineer [Sound]Jankai Béla, Szűcs Norbert
 • Backing VocalsFour Fathers Singers
 • Bass GuitarSzűcs Mihály
 • DesignMagyar Animációs Filmstúdió (Orbi)
 • GuitarSzűcs Norbert
 • KeyboardsJankai Béla
 • Music By, Lyrics ByKaszás Péter, Zámbó Jimmy
 • SaxophoneMuck Ferenc

 

Made in Germany

 

 • Barcode: 6 39842 38852 8
 • Matrix / Runout: 398423885-2 05/98
 • Rights Society: BIEM/ARTISJUS
 • Label Code: LC 5410
 • Mastering SID Code: IFPI L011
 • Mould SID Code: IFPI 05A5
 • SPARS Code: DDD

 

A XX. század utolsó évtizedének legsikeresebb magyar énekese, akit 2001. január 2-án - egy fatális fegyverbaleset következtében - sikerei csúcsán ragadott el az értelmetlen halál.

Imi - aki nevét később a könnyebb idegennyelvű kiejtés miatt változtatta Jimmy-re - már egészen kicsi korában is kitűnt az öt Zámbó testvér közül rendkívüli zenei tehetségével.

A Magyar Rádió gyerekkórusában énekelt és zongorázni tanult, de hamarosan képes volt szinte minden hangszeren legalább alapfokon játszani. A konzervatórium jazz tanszakának elvégzése után itthon és külföldön egyaránt játszott, énekelt bárokban és egyéb vendéglátó helyeken.

Fellépései egyfajta zenei örömünnepet jelentettek mindenhol, ahol a fantasztikus - négy és fél oktáv - hangterjedelmű fiú fellépett. Az ország nyilvánossága elé a második Interpop Fesztiválon lépett, 1988. nyarán Siófokon, ahol a szerzői- és előadói díjat egyaránt elnyerte „Valahol bús dal szól” című dalával, melynek szövegét Horváth Attila írta.

Az első siker alapvetően nem változtatta meg életét, hiszen a következő években csupán néhány televíziós felvétel és egy önálló TV show készült vele, az igazi áttörésre még várni kellett. Kezdeti lépéseit Novai Gábor segítette, akinek a segítségével 1990-ben elkészítette első önálló albumát. Az album elkészítésében két olyan zenész is közreműködött, akik a későbbiek során felváltva segítették munkáját: Kaszás Péter és Jankai Béla. Az album nem volt azonnal sikeres, de a Magneoton kiadónál megjelent Filmslágerek magyarul c. albumon elénekelte a „GHOST” betétdalát, „Nagy út vár rám” címmel, amely bombasiker lett és ettől kezdve nem volt megállás.

Többéves szerződést kötött a kiadóval, amelynek keretében évente jelentetett meg albumokat, volt hogy kettőt is. Ezek fantasztikus példányszámban keltek el, arany-, platina- és gyémánt minősítéssel és Jimmy egyre masszívabb rajongótáborral rendelkezett, amely elsődlegesen nőkből állt, akik koncertjein virággal borították be a színpadot. 1998. végén elérkezettnek látta az időt, hogy a Budapest Spotrcsarnokban is bemutatkozzon. A koncert, amelyen Miklósa Erika operaénekes és egy komplett vonószenekar  is fellépett, a legemlékezetesebb koncertek közé tartozik a BS történetében.

Egy évvel később már két előadást tervezett ide, de az első után nem sokkal leégett a BS.  Jimmy azt mondta, a közönséget nem szabad becsapni, és a másodikat is megtartotta a BNV egyik csarnokában. Ugyanebben az évben karácsony este sugározta az RTL-Klub „Karácsony Jimmyvel” című műsorát, amely előfutára volt egy sikeres televíziós sorozatnak közreműködésével.

Miközben TV műsorai tovább növelték szinte elképzelhetetlen népszerűségét, a média egy jelentős része fanyalgott. Dalait nem tűzték műsorukra a kereskedelmi rádiók és egyes sajtó orgánumokban negatív cikkek jelentek meg róla és munkásságáról. A végzetes baleset valóságos hisztériát váltott ki az országban, ravatalánál tízezrek rótták le kegyeletüket és kísérték utolsó útjára a Csepeli temetőbe. A szenzációra éhes újságok csaknem három hétig címoldalon számoltak be a történtekről, találgatásokról és pletykákról, valamint a temetés előkészületeiről. Megjelent 13 albuma iránt Magyarországon még soha nem tapasztalt vásárlási láz kezdődött, a televíziók versengve sugározták a különféle emlékműsorokat. Háza és kriptája a rajongók zarándokhelye lett. Zámbó Jimmy halálával belépett a halhatatlanok táborába.

A felvételek a Metachord stúdióban készültel 1998-ban.

Km.: SZŰCS NORBERT - gitárok, JANKAI BÉLA - billentyűs hangszerek, SZŰCS MIHÁLY - basszusgitár, PÁLMAI ZOLTÁN - dob, MUCK FERENC - szaxofon, FOUR FATHERS SINGERS - vocal

 

z-mb-jimmy-fogadj-r-kbe-az-elm-lt-b-n-k-rt-ha-nem-leszek-k-nnyeiddel-egym-sra-v-rva-magneoton-audio-cd-1998-1-.jpg

z-mb-jimmy-fogadj-r-kbe-az-elm-lt-b-n-k-rt-ha-nem-leszek-k-nnyeiddel-egym-sra-v-rva-magneoton-audio-cd-1998-2-.jpg

z-mb-jimmy-fogadj-r-kbe-az-elm-lt-b-n-k-rt-ha-nem-leszek-k-nnyeiddel-egym-sra-v-rva-magneoton-audio-cd-1998-5-.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Zámbó Jimmy - "Fogadj örökbe!" / Az elmúlt bűnökért, Ha nem leszek, Könnyeiddel, Egymásra várva / Magneoton Audio CD 1998 to your wish list.