Loading... Please wait...

Várakozás a karácsony csodájára by Gyökössy Endre / Kézfogás a magasból 94. / Szent Gellért kiadó / Waiting for the miracle of Christmas - Reflections & prayers in hungarian

$12.99
SKU:
9789636964160
Weight:
6.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Várakozás a karácsony csodájára by Gyökössy Endre / Kézfogás a magasból 94. / Szent Gellért kiadó / Waiting for the miracle of Christmas - Reflections & prayers in hungarian

Paperback 2015

ISBN: 9789636964160  /  978-9636964160

ISBN-10: 9636964165

PAGES: 40

PUBLISHER: Szent Gellért kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

Az advent - azaz a várakozás Jézus Krisztusra - újjászülő, gyógyító erő, mert akkor hal meg lélekben valaki, amikor már nem vár senkitől semmit. Se Istentől, se embertől, se magától. Aki ebből a mélységből föl tud emelkedni és újra vár Istentől, embertől, önmagától valamit; s az adventi időkben szent várakozással várakozik, nem csupán karácsonyi lakomára, hanem a karácsony misztériumára, örömére, békességére - annak a számára ez a várakozás gyógyító erő!
Tanuljunk meg így várakozni, hogy életünk gyógyulhasson az által, Akire az advent csendjében várakozunk!... 

 

Részlet:
"Készüljünk!

A minap a Biblia ószövetségi részét olvasgattam, az úgynevezett kisprófétákat, és egy különös felhívás ütötte meg a szemem: "Készülj Istened elé!" (Ám 4,12). - Igazi adventi felszólítás. Milyen sajátos a magyar nyelv, hogy ezt kétféleképpen lehet mondani: nagyon melegen, forrón, kitárt karral, ahogy Jézus hívogatja az övéit: Jöjjetek énhozzám! Készüljetek hát, Isten vár!... - És lehet úgy is mondani, ahogy itt Ámósz mondja. Nála nagyon kemény ez a felszólítás; ez áll előtte:
"Olyan pusztulást hoztam rátok, mint amikor Sodomát és Gomorrát elpusztította Isten. Olyanok lettetek, mint a tűzből kiragadott üszkös fadarab, mégsem tértetek meg hozzám! - Így szól az Úr. Ezért bánok így veled, Izráel! És mivel így bánok veled, készülj Istened elé, Izráel!" (Ám 4,11-12)"

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Várakozás a karácsony csodájára by Gyökössy Endre / Kézfogás a magasból 94. / Szent Gellért kiadó / Waiting for the miracle of Christmas - Reflections & prayers in hungarian to your wish list.