Loading... Please wait...

Vállalkozók európai fogalomtára / 2000 fogalom a vállalkozások és az Európai Unió szóhasználatában / by Molnár István, Iványi György / Tinta Könyvkiadó / European Union Glossary for Entrepreneurs in Hungary

$29.99
SKU:
963709461X
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Vállalkozók európai fogalomtára / 2000 fogalom a vállalkozások és az Európai Unió szóhasználatában / by Molnár István, Iványi György / Tinta Könyvkiadó / European Union 2000 Word Glossary for Entrepreneurs in Hungary

 
Oldalszám: 230
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: B/5
ISBN: 963709461X 
Langauge: Hungarian

Tömeg: 382 g/db

Made in Hungary

 

Magyarország 2004. május 1-jétől az Európai Unió tagja. Annak ellenére, hogy a csatlakozási tárgyalás, az előkészítés és a felkészítés hosszú és gondos volt, mindnyájan nap mind nap tapasztaljuk, hogy a hírekben felbukkanó Európai Unióval kapcsolatos szavak, fogalmak idegenül csengenek fülünkben. A legtöbb új kifejezésről csak sejtjük, hogy mit is jelent, de nem vagyunk tisztában pontos jelentésével.

Sem magánemberként, sem vállalkozás tagjaként nem engedhetjük meg magunknak, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás előnyeit és lehetőségeit ne használjuk ki. Személyes és vállalkozói lehetőségeink kiaknázásának elsődleges feltétele, hogy pontosan ismerjük az Európai Unióval kapcsolatos fogalmak jelentését, azaz könnyedén el tudjunk igazodni az uniós intézményrendszerben.

Az új európai környezetben a magyarországi vállalkozások még csak most keresik a helyüket és piacukat. Gyakran az Európai Unió szerkezetének és az Unióval kapcsolatos fogalmaknak a hiányos ismerete az oka annak, hogy a hazai vállalkozások sok esetben sikertelenül veszik fel a versenyt mind idehaza, mind Európában a külföldi vállalkozásokkal szemben, akár mint piaci szereplők, akár mint pályázók. Biztosak vagyunk benne, hogy az egyes szakterületek magas művelésén, a korszerű technológiák alkalmazásán túl az Európai Unió működési mechanizmusának ismerete és a szakzsargon használata is elengedhetetlenül szükséges a sikerhez.

A jelen fogalomtár két részből áll. Az első rész a megváltozott környezetben munkálkodó vállalkozások mindennapjaival kapcsolatos gazdasági, pénzügyi fogalmakat magyarázza meg. A második rész az Európai Unióval és intézményrendszerével, felépítésével összefüggő kifejezések magyarázatát adja.

A Vállalkozók európai fogalomtára 2000 szócikket tartalmaz. Amellett, hogy a címszót részletesen és közérthetően magyarázza a szócikk, megadja idegen nyelvi - legtöbbször angol - megfelelőjét is. Az elismert szerzők, Molnár István és Iványi György különös gondot fordítottak a ma már oly sok fogalmat rövidítve jelölő mozaikszavak ismertetésére is.

Szótárunk hatásos segítséget nyújt ahhoz, hogy mind magánemberként, mind pedig vállalkozás tagjaként, vezetőjeként eligazodjuk az Európai Unió bonyolult szerkezetében, intézményrendszerében. Jelen kiadvánnyal jártasságot szerezhetünk az európai uniós fogalmak pontos használatában, amely ma már feltétele a sikeres működésnek.

 

Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Vállalkozók európai fogalomtára / 2000 fogalom a vállalkozások és az Európai Unió szóhasználatában / by Molnár István, Iványi György / Tinta Könyvkiadó / European Union Glossary for Entrepreneurs in Hungary to your wish list.