Loading... Please wait...

Népi mondókák - Hagyományos dajkarímek, gyermekmondókák, dalok és köszöntőversikék / by Küllős Imola, Laza Dominika / Tinta Könyvkiadó / Hungarian Children's Folk rhymes

$19.99
SKU:
9789637094163
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Népi mondókák - Hagyományos dajkarímek, gyermekmondókák, dalok és köszöntőversikék / by Küllős Imola, Laza Dominika / Tinta Könyvkiadó / Hungarian Children's Folk rhymes

 
Language: Hungarian

Sorozatszám: 26
Oldalszám: 176
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: A/5
ISBN: 9789637094163 / 978-9637094163
Tömeg: 220 g/db

Made in Hungary

 

A kötet a gazdag és változatos magyar gyermekfolklór legjellemzőbb és legkedveltebb "hagyományos"darabjait tartalmazza, tematikus fejezetekbe csoportosítva. A kiadvány a csecsemőkortól a kisiskoláskorig használható a gyermekek nevelésében.

 A Népi mondókák című könyvben a gazdag és változatos magyar gyermekfolklór legjellemzőbb és legkedveltebb "hagyományos"darabjait válogattuk össze, tematikus fejezetekbe csoportosítva. A kiadvány a csecsemőkortól a kisiskoláskorig használható a gyermekek nevelésében. Az itt közreadott mondókákat és dalocskákat azért nevezzük "hagyományosnak", mert már 100– 150 évvel ezelőtt is ismerték és használták gyermekkorukban – mindig a megfelelő helyzethez igazítva – nagyszüleink és dédszüleink, akár falun, akár városon éltek.
A válogatásban megtalálhatók a dajkarímek, a mondókák, a csúfolók, a kiszá­moló versikék, a csalimesék mellett a nyelvtörők és a köszöntőversikék is. A közre­adott anyag felhasználását 50 kotta segíti.
Szülők és pedagógusok látni fogják, hogy az ölbeli gyermekek szeretetteljes dajkálására fordított idő busásan megtérül, és a gyermekekkel való játék, közös éneklés olyan erős érzelmi kötődést teremt, olyan nyelvi és mentális nevelést tesz lehetővé, ami a fejlődő gyermek egész személyiségére, életére kihat. 
Ne felejtsük el, hogy a szájról szájra hagyományozódó népköltészet szerves része, mondhatni: táptalaja nemzeti, anyanyelvi kultúránknak. Rajtunk is múlik, hogy ez az évszázados hagyomány eleven marad-e a 21. században.
A kötethez Küllős Imola, az MTA doktora írt bevezető tanulmányt és nyújtott szakmai segítséget Laza Dominikának a gyűjtés elrendezésében.
 
 
Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Népi mondókák - Hagyományos dajkarímek, gyermekmondókák, dalok és köszöntőversikék / by Küllős Imola, Laza Dominika / Tinta Könyvkiadó / Hungarian Children's Folk rhymes to your wish list.