Loading... Please wait...

Juliska elbujdosása by Arany János / Móra könyvkiadó 1982 / Illustrated by Mészáros Márta / Hungarian language Board book

$29.99
SKU:
JuliskaBujdosásaiMÓRA
Weight:
8.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Juliska elbujdosása by Arany János / Móra könyvkiadó 1982 / Illustrated by Mészáros Márta / Hungarian language Board book

Hardcover 1982

PAGES: 10

PUBLISHER: Móra könyvkiadó - Kárpáti kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar 

Book dimensions: 23 cm x 16 cm

!!! Condition of this book is USED VERY GOOD !!!

 

Hungarian Description:

A könyv címében szereplő ház nem elvarázsolt kastély, hanem egyszerű lakóház, mégis csoda csodát ér benne. Vagy talán nem csoda a villanycsengő, a főzőlap, a konyhai robotgép, a porszívó, a centrifuga? Nem csodálatos, hogy kinyitjuk a csapot, és folyik belőle a meleg víz, megnyomunk egy gombot, és megszólal a rádió, lakásunkba hozza a nagyvilág képeit a televízió? Ezeket az ember tervezte csodákat, a modern technika vívmányait mutatja be a Bölcs Bagoly sorozat második, átdolgozott kiadásban megjelenő kötete.

 

About the Author:

Arany János

Arany János 1817. március 2-án született Nagyszalontán. A magyar szellemi és irodalmi élet egyik legjelentősebb alakja.

Legjelentősebb művei: Toldi-trilógia, A walesi bárdok, V. László (1853), Ágnes asszony (1853), Zách Klára (1855), Szondi két apródja (1856), Buda halála (1863)

Arany János költő, író, nyelvész, újságíró, műfordító és tanár, a Kisfaludy társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára volt. Arany János alakja, szókincse és művészete egészen Ady Endre felbukkanásáig meghatározta a magyar irodalmat. Arany János Petőfi Sándor közeli barátja volt. Fia, Arany László írta a Délibábok hősét, melyet névtelenül küldött be a Kisfaludy Társaság pályázatára. Az Antikvarium.hu webáruházában itt tekintheti meg a művet. A mű olyan nagy elismerést kapott, hogy sokáig Arany János alkotásának hitték. Arany János 1882. október 22-én, 65 évesen hunyt el Budapesten.

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Juliska elbujdosása by Arany János / Móra könyvkiadó 1982 / Illustrated by Mészáros Márta / Hungarian language Board book to your wish list.