null

Juliska elbujdosása by Arany János / Móra könyvkiadó 1982 / Illustrated by Mészáros Márta / Hungarian language Board book

No reviews yet Write a Review
$29.99
SKU:
JuliskaBujdosásaiMÓRA
UPC:
JuliskaBujdosásaiMÓRA
Weight:
8.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Juliska elbujdosása by Arany János / Móra könyvkiadó 1982 / Illustrated by Mészáros Márta / Hungarian language Board book

Hardcover 1982

PAGES: 10

PUBLISHER: Móra könyvkiadó - Kárpáti kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar 

Book dimensions: 23 cm x 16 cm

!!! Condition of this book is USED VERY GOOD !!!

 

Hungarian Description:

A könyv címében szereplő ház nem elvarázsolt kastély, hanem egyszerű lakóház, mégis csoda csodát ér benne. Vagy talán nem csoda a villanycsengő, a főzőlap, a konyhai robotgép, a porszívó, a centrifuga? Nem csodálatos, hogy kinyitjuk a csapot, és folyik belőle a meleg víz, megnyomunk egy gombot, és megszólal a rádió, lakásunkba hozza a nagyvilág képeit a televízió? Ezeket az ember tervezte csodákat, a modern technika vívmányait mutatja be a Bölcs Bagoly sorozat második, átdolgozott kiadásban megjelenő kötete.

 

About the Author:

Arany János

Arany János 1817. március 2-án született Nagyszalontán. A magyar szellemi és irodalmi élet egyik legjelentősebb alakja.

Legjelentősebb művei: Toldi-trilógia, A walesi bárdok, V. László (1853), Ágnes asszony (1853), Zách Klára (1855), Szondi két apródja (1856), Buda halála (1863)

Arany János költő, író, nyelvész, újságíró, műfordító és tanár, a Kisfaludy társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára volt. Arany János alakja, szókincse és művészete egészen Ady Endre felbukkanásáig meghatározta a magyar irodalmat. Arany János Petőfi Sándor közeli barátja volt. Fia, Arany László írta a Délibábok hősét, melyet névtelenül küldött be a Kisfaludy Társaság pályázatára. Az Antikvarium.hu webáruházában itt tekintheti meg a művet. A mű olyan nagy elismerést kapott, hogy sokáig Arany János alkotásának hitték. Arany János 1882. október 22-én, 65 évesen hunyt el Budapesten.

Product Reviews

No reviews yet Write a Review