Loading... Please wait...

Hungarian Kaldi Catholic Bible REPRINT / Kaldi Gyorgy 1626 Szent Biblia Reprint

$239.99
SKU:
13-MB3M-HQ7E
Weight:
105.60 Ounces
Quantity:

Product Description

Hungarian Kaldi Catholic Bible REPRINT / Káldi György 1626 Szent Biblia Reprint / 20 X 30 Cm / Felbőr Kötés, Bordó ɐlmetszéssel, Aranyozott Gerinc / Katolikus Biblia

 

  • Leather Bound: 1280 pages

  • Publisher: TINTA Konyvkiadő (1626)

  • Language: Hungarian

  • Product Dimensions: 11.8 x 7.9 x 3.2 inches

  • Shipping Weight: 6.6 pounds

 

 

Hungarian Summary:

Az egész kereszténységben bevött régi déák bötűből magyarra fordította a Jézus alatt vitezkedő Társaság-beli Nagy Szombati Káldi György pap.

Bécsben 1626-ban jelent meg Káldi György bibliafordítása. A kiadvány ennek az első teljes magyar nyomtatott katolikus Bibliának a reprint kiadása. 

A bibliafordítást Káldi György jezsuita szerzetes Pázmány Péter kezde­ményezésére és ösztönzésére végezte. 

A reprint kiadás a TINTA Könyvkiadó, a Pytheas Könyvmanufaktúra és a Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtár példás együttműködése keretében valósult meg. 

Káldi György katolikus bibliafordítása az 1591-ben megjelent Károlyi Gáspár protestáns Vizsolyi Bibliájával együtt a magyar vallási irodalom, a magyar kultúra és a magyar nyelv becses kincse. Káldi rendkívüli körültekintéssel fordította a szövegeket, ragyogóan szerkesztette a mondatokat, illetve válogatta a szava­kat. A későbbi korokban, így a nyelvújítás korában maga Kazinczy Ferenc a lehető legnagyobb elismeréssel beszél Káldiról és tulajdonképpen ekkor lép méltó helyére a Káldi Biblia a magyar irodalmi nyelv kialakulásában.

 

 
 
 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Hungarian Kaldi Catholic Bible REPRINT / Kaldi Gyorgy 1626 Szent Biblia Reprint to your wish list.