Loading... Please wait...

Ezt Nevezem! - Bosnyák Viktória / Nyelvkincstár / A tanítók egyesületének ajánlásával / Szűcs Édua Illusztrációival / 2. Kiadás - 2th Edition / HUNGARIAN LANGUAGE BOOK / Reading and Language Practice

$9.99 $7.99
(You save $2.00)
SKU:
9789634154068
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Ezt Nevezem! -  Bosnyák Viktória / Nyelvkincstár / A tanítók egyesületének ajánlásával / Szűcs Édua Illusztrációival / 2. Kiadás - 2th Edition

Szerző: Bosnyák Viktória

Illusztrátor: Szűcs Édua

Kiadó: Móra Könykiadó 

Sorozat: Nyelvkincstár-sorozat

Kiadás éve: 2017

ISBN: 9789634154068 / 978-9634154068

ISBN-10: 9634154069

Terjedelem: 98 oldal

Nyelv: magyar

Borító: Papír, Papercover

 A nyelvkincstár sorozatban Bosnyák Viktória írónő, játékos, nyelvtan alapú meséi jelennek meg. Ezek a kötetek nem tankönyvek, hanem országszerte használt kiegészítői az általános iskolai tananyagnak. Viccesek, szórakoztatók, könnyen olvashatók. Utóbbit a szöveg mellett segíti még a tipográfia (nagyobb betűméret) és a néhány laponként feltűnő vidám rajz (Szűcs Édua) is.

 A könyvek címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása), A nagy szinonima-hadjárat (rokonértelmű szavak).

 Az Ezt nevezem című kötetben egy összefüggő mesét találunk, 13 fejezetre bontva. Egy 14.ráadás fejezetben Ki kicsoda? címmel pedig Béla a bölcs bagoly összegyűjtötte nekünk a könyvben szereplő hírességeket, 1-2 soros ismertetővel.

 A se nem szögletes, se nem kerek erdőbe egy István nevű sas érkezik. Egyenesen Szécsényből. És mindenáron be akar jelentkezni, így a bölcs bagolynál köt ki. Béla azonban összekeveri a szécsényi illetőségű Istvánt gróf Széchenyi Istvánnal, és szöget üt a fejébe, hogy az erdőben senkinek nincs vezetékneve.

I. Mihály sirálykirály úgy dönt, hogy mindenkinek szüksége van családi névre. Bélával együtt neki is látnak, hogy híres vezetékneveket adományozzanak barátaiknak, de rá kell jönniük, hogy nem is olyan könnyű ennyi nevet észben tartani. Hát még leírni!

A Nyelvkincstár-sorozat többi kötetében a szórakoztató kalandok közben alaposan megismerkedhetsz a j-s és ly-os szavakkal, a többértelmű kifejezésekkel, sőt a leghíresebb, nehéz írású magyar földrajzi nevekkel is. Ha elolvasod ezeket a könyveket, biztosan ötöst kapsz helyesírásból.

Országszerte ajánlott olvasmány!

Előkészületben:

Munkafüzetek a Nyelvkincstár-sorozat köteteihez a Tanítók Egyesületétől

 img-255411.jpg

 

 img-255522.jpg

 

img-2557.jpg

img-2561.jpg

 

img-2562.jpg

img-2563.jpg

 

img-2565.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Ezt Nevezem! - Bosnyák Viktória / Nyelvkincstár / A tanítók egyesületének ajánlásával / Szűcs Édua Illusztrációival / 2. Kiadás - 2th Edition / HUNGARIAN LANGUAGE BOOK / Reading and Language Practice to your wish list.