Loading... Please wait...

Ének a bölcsődében by Forrai Katalin / Hungarian Nursery Rhymes and Songs / Songbook to teach your child Hungarian songs / Altatok, Mondokak / MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ / Móra Educatio

$19.99
SKU:
9789634155775
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Ének a bölcsődében by Forrai Katalin

Hungarian Nursery Rhymes and Songs / Songbook to teach your child Hungarian songs 

Altatok, Mondokak  

 

Illusztráció: ROGÁN MIKLÓS RAJZAI

Language: HUNGARIAN

Paperback 2017

Kiadó: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ

ISBN 9789634155775 / 978-9634155775

Móra Educatio / Ismeretterjesztő kiadvány

 

A gyermek születése pillanatától figyel, utánoz, tanul. Érdek­lődve hallgatja a zenei hangokat, majd maga is hangicsál, énekelni kezd. Az éneklés és játék öröme életre szóló élményt jelent, ezért hasznos az olyan tájékoztató útmutató és zenei anyag, amely a legkisebbek zenei neveléséhez nyújt segítséget.

Forrai Katalin könyve Kodály Zoltán nevelési elveire épül és kiegészítője az Ének az óvodában c. könyvnek. A szerző dalokat, illetve mondókákat az anya és gyermek bensőséges kapcsolatára építve, a néphagyományból válogatta össze.

Az Ének a bölcsődében, az óvodás énekkönyvhöz hasonlóan, szülőknek és nevelőknek szól. A benne található játékok és jó tanácsok hozzásegítenek ahhoz, hogy a gyermekekkel életkoruknak megfelelően foglalkozzunk, s hogy a sok szép élmény hatására a kicsinyek zeneileg érdeklődő, kiegyensúlyozott, derűs emberekké váljanak.

Szakmailag ellenőrizte: M. Dietrich Helg

 

 

BEVEZETŐ

„Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak a testét adja a gyermekének, lelkét is magából építi fel.” „A nevelő nem lehet el a játékok beható ismerete nélkül. Szomorú gyermekkora nyomait holtáig viseli, aki úgy nőtt fel, hogy nem volt része bennük. Annak nincs sürgősebb teendője, mint utólag megtanulni, beleélni magát, mert enélkül nem férkőzik a gyermek lelkéhez. Csak itt látja, hogyan tükröződik a világ a magyar gyermek lelkében.”
KODÁLY ZOLTÁN

Ez a könyv a bölcsődék számára, gondozónőknek készült. De segítséget ad azoknak a szülőknek, akik gyermeküket otthon nevelik, és azoknak is, akik a bölcsőde zenei nevelő hatását megerősíteni, kiegészíteni kívánják. A család és a bölcsőde együtt sokat tehet annak érdekében, hogy e fogékony korban a kicsinyek zenei érdeklődését felkeltse, az énekes játékokkal örömet szerezzen, és kedvet ébresszen az utánzásra, együtt énekelgetésre. Ez a közös hatás előkészíti, megalapozza a zenei nevelést; hozzájárul ahhoz, hogy a kicsinyek - akik a jövőben apák és anyák lesznek - a zene hallgatására fogékony felnőtté váljanak, és a játékos kedvet, humort, bensőséges hangulatot, az éneklés örömét majd saját gyermekeiknek is továbbadják.
Budapest, 1985

Forrai Katalin

img-9671.jpg

img-9673.jpg

img-9675.jpg

img-9676.jpg

img-9681.jpg

img-9685.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Ének a bölcsődében by Forrai Katalin / Hungarian Nursery Rhymes and Songs / Songbook to teach your child Hungarian songs / Altatok, Mondokak / MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ / Móra Educatio to your wish list.