Loading... Please wait...

A nagy evangéliumi katasztrófa by Francis A. Schaeffer / Hungarian edition of The Great Evangelical Disaster / Translated by Hargitai Róbert / Evangéliumi kiadó 2020 / Paperback

$19.99
SKU:
9786155624599
Weight:
17.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A nagy evangéliumi katasztrófa by Francis A. Schaeffer / Hungarian edition of The Great Evangelical Disaster / Translated by Hargitai Róbert / Evangéliumi kiadó 2020 / Paperback

Paperback 2020

ISBN-10: 6155624593

ISBN: 9786155624599  /  978-6155624599

PAGES: 175

PUBLISHER: Evangéliumi kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

English Description:

Have Christians compromised their stand on truth and morality until there is almost nothing they will speak out against? Has the evangelical church itself sold out to the world?
A provocative and challenging book--but one that is tempered by Dr. Schaeffer's deep commitment to Christ and love for the church.

 

Hungarian Description:

Az ismert 20. századi teológus, Francis A. Schaeffer halála előtt 1984-ben utolsóként írt könyve pontosan előrejelzi, mi történik, amikor az evangéliumi keresztyénséget eltéríti a világi kultúra. Történelmi, filozófiai és teológiai ismereteit felhasználva éles szemmel mutat rá arra, milyen következményekkel járhat, ha a keresztyének nem foglalnak nyíltan állást a vízválasztó kérdésekben.
Vajon már annyi kompromisszumot kötöttünk az igazság és az erkölcs területén, hogy szinte semmi sem maradt, ami mellett kiállnánk? Az evangéliumi keresztyénség eladta magát a világnak?
Ez a könyv rávilágít az alkalmazkodás és kompromisszumokra hajlás tragikus következményeire a társadalomban és a keresztyénségben. Egy provokatív és kihívásokkal teli mű, amelyet ugyanakkor áthat Dr. Schaeffer mély elköteleződése Krisztus felé és szeretete a Gyülekezet iránt.
Bár a könyv az 1980-as évek Amerikájában íródott, aktualitását ma sem veszítette el. Ha eltekintünk néhány speciális jelenségtől, a mai Magyarországon is érvényesek az író által felvetett kérdések és figyelemre méltóak a válaszok.

FRANCIS A. SCHAEFFER (1912–1984) több, mint húsz könyv szerzője, amelyeket számos nyelvre fordítottak le, és milliók olvastak világszerte. Feleségével, Edith-tel közösen alapították a L’Abri Fellowship International tanulmányi és tanítványi központokat. A keresztyénség és a kultúra érintkeztésével kapcsolatos munkássága nemzetközileg is elismert. 1984-ben hunyt el, de hatása és öröksége ma is megnyilvánul világszerte.

 

About the Author:

Francis August Schaeffer was an American Evangelical Christian theologian, philosopher, and Presbyterian pastor. He is most famous for his writings and his establishment of the L'Abri community in Switzerland. Opposed to theological modernism, Schaeffer promoted a more historic Protestant faith and a presuppositional approach to Christian apologetics which he believed would answer the questions of the age.

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A nagy evangéliumi katasztrófa by Francis A. Schaeffer / Hungarian edition of The Great Evangelical Disaster / Translated by Hargitai Róbert / Evangéliumi kiadó 2020 / Paperback to your wish list.