Loading... Please wait...

A magyar nyelvről / Klasszikus íróink és költőink anyanyelvünkről / by Grétsy László, Kiss Gábor / Tinta Könyvkiadó / About the Hungarian language by 37 Hungarian Classical writers and Poets

$19.99
SKU:
9789634091417
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A magyar nyelvről / Klasszikus íróink és költőink anyanyelvünkről / by Grétsy László, Kiss Gábor / Tinta Könyvkiadó / About the Hungarian language by 37 Hungarian Classical writers and Poets


Language: Hungarian

Sorozatszám: 54
Oldalszám: 110
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: A/5
ISBN: 9789634091417 / 978-9634091417
Tömeg: 157 g/db

Made in Hungary

 

A magyar nyelv belső lényegéhez, valamint a nyelv és a történelem szoros kapcsolatához juthatunk közelebb, ha a nyelvet munkaeszközül használó írók és költők gondolatait, érzéseit tanulmányozzuk.
A magyar nyelvről című válogatásban a 37 - ma már klasszikusnak tekintett - alkotó 75 versében és próza-részletében közös, hogy mindegyik a magyarság legnagyobb kincséről, a nyelvéről, az anyanyelvéről szól, ki-vétel nélkül mind azt méltatja, dicséri, kifejező erejét ecseteli. A verseket és a prózarészleteket az alkotók szüle-tésének sorrendjében adjuk közre.
A kötetben fölvonulnak a legkülönbözőbb korok, korstílusok, irányzatok, a humanizmustól a 20. század kö-zepéig (Sylvester Jánostól Dsida Jenőig). A válogatás fél évezred magyar irodalmának a lenyomata.
Nekünk, magyaroknak feladatunk, hogy édes anyanyelvünket, ezt az őseinktől ránk hagyományozott mérhe-tetlen kincset féltve őrizzük, óvjuk. Gazdag szókincséből mind több elemet kell használnunk beszédünkben, írásainkban, hogy magyar nyelvünk csillogó fénye ne halványuljon. Kötelességünk gyarapítanunk is, úgy, hogy a mélyén meglévő megújulási készséget kiaknázzuk, és így ne elszegényítve, hanem gazdagabban örökítsük tovább a minket követő nemzedékek számára. Tudva, hogy a haza és az anyanyelv szeretete szorosan össze-függ, nagyon reméljük, hogy a gyűjteménnyel sikerül megerősíteni a Kárpát-medencében és a világ bármely részén szétszórtan élő magyarokban az anyanyelv szeretetét és a nemzeti tudatot.

 
 
 
 Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the A magyar nyelvről / Klasszikus íróink és költőink anyanyelvünkről / by Grétsy László, Kiss Gábor / Tinta Könyvkiadó / About the Hungarian language by 37 Hungarian Classical writers and Poets to your wish list.