Loading... Please wait...

A lemez két oldala - Janikovszki Éva / Illusztrálta: Réber László / HUNGARIAN LANGUAGE HARDCOVERED BOOK

$15.99
SKU:
9789631184549
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A lemez két oldala - Janikovszki Éva

HUNGARIAN LANGUAGE BOOK 

HARDCOVER

Kiadó: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT

Nyelv: Magyar / Hungarian Language

Illusztrálta: Réber László

Oldal: 152

Kötés: cérnafűzött, keménytáblás

ISBN: 9789631184549 / 978-9631184549 

ISBN-10: 9631184544 

"Valamennyi írás a maga korát tükrözi. Nem annyira mondanivalójában, mint eszköztárában. Trabant, hetven dolláros turistaút, az első mélyhűtő, kétségbeesett szülői kísérlet a Jézuska és a szakszervezeti Télapó elkülönítésére, egyszóval az akkori vágyak és tények, a mindennapi családi örömök és gondok színterén." Ezt Janikovszky Éva a kilencvenes évek végén írta, amikor először választott ki néhány "lemezt" a Felnőtteknek írtam című kötete számára. Azóta semmi sem változott, csak az olvasók lettek idősebbek. A fiatalok meg rákaptak a hatvanas-hetvenes évek divatjára. Nekik is ajánljuk Janikovszky Éva kedves lemezeit Réber László rajzaival.

Milyen lemezek ezek? És miben különbözik az egyik oldaluk a másiktól? Hát nézzük csak. A lemez egyik oldalán például ez áll:

(A feleség szövege este otthon.)

„Hát vedd már egyszer tudomásul, hogy éppen olyan dolgozó ember vagyok, mint te! Csakhogy én reggel ötkor kelek, lerohanok kifliért és tejért, és keltek mindenkit, és felhozom az újságot és reggelit adok és uzsonnát csomagolok, és kiszellőztetek és beágyazok, hogy mire munkába indulok, már alig állok a lábamon, és ledolgozom a nyolc órát, aztán bevásárolok, cipekedek, főzök és mosogatok, és sose látom a krimi elejét de ha megkérdezem, hogy melyik volt az áldozat, akkor én vagyok, akkor én vagyok a hülye. Hát az is vagyok, legalább is ti annak néztek engem.”

Ugye mennyire igaza van? Csakhogy ezeknek a lemezeknek van másik oldaluk is. És a másik oldalon más a szöveg is. De az előadó ugyanaz.
Például:
(Ugyanaz a feleség, otthon a vendégeknek.) „Mi az, hogy győzöm? Ezt a kis vacsorát? Nincs ebben semmi boszorkányság. Délután, ha hazafelé jövök, úgyis útbaesik a hentes, a zöldséges…

Hát igen, vannak problémák, amelyekkel szembe kell néznünk… Erre vállalkozik Janikovszky Éva vidám „lemezgyűjteménye”.

Janikovszky Éva (született Kucses) (Szeged1926április 23. – Budapest2003július 14.Kossuth-díjas és József Attila-díjas íróköltő, szerkesztő.

Éva Janikovszky (April 23, 1926 in Szeged – July 14, 2003 in Budapest) was a Hungarian writer.

She wrote novels for both children and adults, but she is primarily known for her children's books, translated into 35 languages.[1] Her first book was published in 1957. Among her most famous picture books are If I Were a Grown-Up and Who Does This Kid Take After?

She won the Deutscher Jugendliteraturpreis in 1973.

Réber László (Budapest1920május 21. – Budapest, 2001november 2.) magyar grafikusművész, illusztrátorkarikaturista. Elsősorban könyvillusztrációival vált ismertté: kizárólagos illusztrátora volt Janikovszky ÉvaLázár Ervin és Gerald Durrell műveinek. 

 

img-2388.jpg

 

img-2380.jpg

 

img-2381.jpg

 

img-2385.jpg

img-2386.jpg

img-2387.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the A lemez két oldala - Janikovszki Éva / Illusztrálta: Réber László / HUNGARIAN LANGUAGE HARDCOVERED BOOK to your wish list.