Loading... Please wait...

A királyné nyaklánca - Szerb Antal / Hardcover / The Queen's Necklace - Hungarian novel / Lazi Kiadó 2020

$29.99
SKU:
9789632674773
Weight:
18.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A királyné nyaklánca - Szerb Antal / Hardcover / The Queen's Necklace - Hungarian novel / Lazi Kiadó 2020

Hardcover 2020

ISBN: 9789632674773  /  978-9632674773

PAGES: 362

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

PUBLISHER: Lazi Kiadó


 

Hungarian Summary:

A címben szereplő fejedelmi ékszer, nem más, mint korának legdrágább nyakéke, egy páratlan kincs, amely tulajdonképpen soha nem is volt a királyné tulajdona. Hogy kerül mégis összefüggésbe a nevével? Egy világraszóló szélhámosság révén, ami önmagában is egy izgalmas történet, de csak még izgalmasabb lesz, amikor az író tágabb kontextusba helyezi: a francia forradalom előszelét megsejtetve benne.
A nagy forradalom előtti évtizedekben két párizsi ékszerész, Charles August Boehmer és Paul Bassenge évek hosszú és csendes munkájával összevásárolták Európa legszebb gyémántjait, majd elkészítették az akkori világ legdrágább ékszerét. Eredetileg Madame Du Barrynak szánták, vagyis XV. Lajos királlyal akarták kifizettetni. Miután azonban XV. Lajos hirtelen meghalt, új vevő után kellett nézni. Idővel arra jutottak, hogy "csak egy valaki van a világon, akit nyilván a sors is arra szemelt ki, hogy ennek a kincsnek birtokába jusson: ez Marie Antoinette, Franciaország ifjú királynéja". Csakhogy a számításba egy kis hiba csúszik: a királyné nem óhajtja az ékszert...
Noha Szerb Antalnak ez a műve bevallottan nem regény, és nem is történelmi tanulmány, az író páratlan irodalmi stílusa, - melynek egyaránt része közvetlen előadásmódja és imponálóan széles műveltségének elegáns megcsillogtatása - nemcsak elgondolkodtató, de rendkívül szellemes és élvezetes olvasmánnyá teszi első sorától az utolsóig.

 

 

English Summary:

"A sparkling slice of eighteenth-century life" Paul Bailey, Independent In August 1785 Paris buzzed with scandal. It involved an eminent churchman, a notorious charlatan, a female fraudster, a part-time prostitute and the hated Queen herself. At its heart was the most expensive diamond necklace ever assembled—and the web of fraud, folly and self-delusion it had inspired. In Szerb's last major work, a witty and often surprising account of events, the story is used as a standpoint from which to survey the entire age. Written in war-torn Hungary in the early 1940s, it constitutes a remarkable gesture of defiance against the brutal world in which the writer lived and died.

 

About the Author:

Antal Szerb (May 1, 1901, Budapest – January 27, 1945, Balf) was a noted Hungarian scholar and writer. He is generally considered to be one of the major Hungarian writers of the 20th century.

 

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the A királyné nyaklánca - Szerb Antal / Hardcover / The Queen's Necklace - Hungarian novel / Lazi Kiadó 2020 to your wish list.