Loading... Please wait...

120-as tempó DVD / Magyar Klasszikusok 5. / magyar vígjáték, 71 perc, 1937 / Directed by Kardos László / Actors: Básti Lajos; Muráti Lili; Mihályffi Béla; Kabos Gyula; Dénes György

$12.99
SKU:
5999881068900
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

120-as tempó DVD / Magyar Klasszikusok 5. 

magyar vígjáték, 71 perc, 1937

A 120-as tempó 1937-ben bemutatott fekete-fehér, magyar filmvígjáték Muráti Lili, Básti Lajos és Mihályffy Béla főszereplésével.

THIS IS A SUPER FUNNY HUNGARIAN CLASSIC MOVIE!  ONLY HUNGARIAN OPTIONS!

Szereplők

Director: Kardos László

Actors:  Básti Lajos; Muráti Lili; Mihályffi Béla; Kabos Gyula; Dénes György; Mezey Mária; Vizváry Mariska; Gárday Lajos; Simon Marcsa; Sugár Lajos

Turner Marianne (Muráti Lili), a híres bankvezér, Turner Kornél leánya ízig-vérig modern nő, maga vezeti az autóját és nem is akárhogyan: sokszor szédítő sebességgel, 120-as tempóban! Az arany élet azonban egy napon megbosszulja magát, és éppen a saját házuk előtt üt el egy fiatalembert. Szerencsére nem történik nagyobb baj: a fiatalember, Levitzky Tibor (Básti Lajos) csak könnyebben sérül meg. Kiderül róla, hogy éppen Turnerék bankjában dolgozik, és létszámleépítés miatt a napokban tervezik elbocsátani. A baleset miatt bejut a Turner-házba, ahol - mivel a "ruha teszi az embert" - azt hiszik, hogy közéjük való.
A szerencsétlen baleset nagyot lendít Tibor karrierjén, vicces félreértések sorozata egyre magasabbra segíti a ranglétrán: összeismerkedik az őt vagyonos bankárnak vélő nagyvezérrel, Turner Kornélla (Mihályffi Béla), hogy aztán nemsokára egy gyönyörű nő, Turner Marianne, majd pedig Amerikában találja magát... 

Turner Konrád 50. születésnapja alkalmából a személyzeti igazgató, Walter 85 embert akar elküldeni a banktól, köztük Levitzky Tibort is. Richter igazgató, Levitzky jóakarója azt tanácsolja neki, hogy keresse fel otthonában délután az elnök urat, és beszéljen vele, hogy ne küldje el őt.

Levitzky el is megy az elnök úrhoz, de a kapu előtt az elnök csinos leánya, Marianne, aki szeret száguldozni az autójával, a házuk előtt elüti a fiatalembert. Beviszi a házba, s miután nagynénjével ráadják Levitzkyre Turner úr első zsakettjét, úgy mutatják be az elnöknek, mint Marianne barátját. Turner úr Levitzkyt régi megboldogult barátja, Lehotzky Rafael fiának tartja, mivel a nevek közötti különbséget nem veszi észre.

Másnap mindenki úgy viselkedik Levitzkyvel, mintha ő maga lenne az elnök. Walter, aki ki akarta dobni, elkezdi tegezni és Richter is barátságosabb vele szemben. Marianne arra kéri, hogy az édesapja előtt továbbra is játsszák a szerelmes párt.

Levitzky így is tesz, de Turnerék estéjén az elvált asszony, Perlakyné magába bolondítja „Rafael fiát”, Marianne azonban túl büszke ahhoz, hogy átengedje „szerelmét”. Ugyanezen az estélyen Turner úr, Walter és Müller igazgató urak társaságában elhatározza, hogy elküldi Amerikába üzleti útra, mert azt hitték egy levélből, hogy az amerikai székhelyű Transatlantic Trust elnöke Levitzky nagybátyja, holott Levitzkynek csak az elnök sofőrje a rokona.

Levitzky elutazik Amerikába, ahol sikeresen elintézi a rábízott feladatot, s amikor hazatér, hősként fogadják főnökei, és előléptetik igazgatóvá. Amíg Amerikában volt, Marianne tényleg szerelmes lett Levitzkybe. A fiatalember bevallja Turner Kornélnak, hogy ő nem a Rafael fia, és nem nagybátyja a Tranatlantic Trust elnöke, sőt még csak nem is volt szerelmes Marianne-ba, amikor zsakettban megismerte őt. De mivel Turner mindig is szerette a tehetséges embereket - hiszen magát is annak tartotta - és mivel most már a fiatalok szeretik egymást, áldását adja Levitzky és Marianne házasságára.

img-7439.jpg

Hangsáv: Dolby Digital 1.0 mono magyar
Képformátum: 4:3 (1,33:1)
Stúdió:  Hunvideo Co.
Korhatár:  Tizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Extrák:

Interaktív menü
Közvetlen jelenetválasztás

img-7438.jpg

 

Rendező Kardos László
Producer Soltész - Kassay Elemér
Forgatókönyvíró Szántó Armand
Szécsén Mihály
Főszerepben Muráti Lili
Básti Lajos
Mihályffy Béla
Zene Zerinváry Andor
Operatőr Vidor Andor
Gyártás
Gyártó Mozgóképipari
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 71 perc
Képarány 1,37:1
Forgalmazás
Forgalmazó Magyarország Hunnia Filmstúdió
Bemutató Magyarország 1937. október 7.

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the 120-as tempó DVD / Magyar Klasszikusok 5. / magyar vígjáték, 71 perc, 1937 / Directed by Kardos László / Actors: Básti Lajos; Muráti Lili; Mihályffi Béla; Kabos Gyula; Dénes György to your wish list.