Loading... Please wait...

Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv / Hungarian Catholic prayer book / Harp of Holy Spirit / 10th edition / Szent István Társulat 2008 / Hardcover

$29.99
SKU:
9789632270291
Weight:
8.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv / Hungarian Catholic prayer book / Harp of Holy Spirit / 10th edition / Szent István Társulat 2008 / Burgundy Hardcover

HARDCOVER 2008

ISBN: 9789632270291   / 978-9632270291

PAGES: 592

PUBLISHER: Szent István Társulat

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

"Hiszek a Szent Szívben

és szeretetében,

Hiszek a híveknek szent közösségében,

Hiszek a szeretet végső győzelmében.

Prohásza Ottokár

 

Lektor: Dr. Verbényi István

 

Hungarian Summary:

A II. Világháború előtt ez volt az egyik legkedveltebb imakönyv a magyar hívők körében. Ennek okát egyfelől a szerteágazó tematikában és a mély lelkiségben találhatjuk meg, másfelől az összeállító személyében: Prohászka Ottokár püspökben. A Szociális Missziótársulat és a Szent István Társulat most a II. Vatikáni Zsinat tanításának megfelelően átdolgozva és kiegészítve adja az imádkozni vágyók kezébe a hajdan oly népszerű imakönyvet. 

„Püspök Atyánk sokszor említette, hogy imakönyvet is akar nekünk adni. Azonban az Úr magához szólította őt, mielőtt azt a tervét megvalósíthatta volna. Így a Szociális Missziótársulatra maradt ez a feladat. Dr. Brisits Frigyes S.O. Cist. és boldogult D. Jovanovich Lea missziós nővér közreműködésével összegyűjtöttük 1927-ben Püspök atyánk irataiból az imakönyvbe való helyeket, hozzáfűzvén – mint ez az ő szándékéban is volt - az Egyházban szokásos több liturgikus imát, litániát, ájtatosságot stb. Járuljon hozzá annak az egységnek, békének, erőnek és örömnek megszilárdításához, melyért Ottokár Püspök életét adta!” (Farkas Edith) Az idők jelére figyelve, a Társulat Alapítóinak prófétikus írásait hosszú idő után ismét kiadásra bocsájtjuk. Jelen kiadás – megőrizve az eredeti kiadás szépségét -, igyekszik megfelelni a liturgikus igényeinek. Eredetiből átdolgozta: Kormos Ibolya S.M. jelölt, az újraszerkesztés munkálataiban Dr. Verbényi István MKPK Liturgikus Intézet irodavezetője is részt vett.

Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv 1.JPG

Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv 1.JPG

Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv 1.JPG

Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv 1.JPG

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Szentlélek hárfája - Prohászka-Imakönyv / Hungarian Catholic prayer book / Harp of Holy Spirit / 10th edition / Szent István Társulat 2008 / Hardcover to your wish list.