Loading... Please wait...

Kovács Ferenc ‎– Beli Buba / With Dresch Mihaly, Balogh Kalman, Szandai Matyas / Gramy Records ‎Audio CD 2006 / GR-068

$18.99
SKU:
5998176106822
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Kovács Ferenc ‎– Beli Buba / With Dresch Mihaly, Balogh Kalman, Szandai Matyas / Gramy Records ‎Audio CD 2006 / GR-068

UPC 5998176106822 

Made in Hungary

 

Label: Gramy Records ‎– GR-068
Format: CD, Album, Enhanced
Country: Hungary
Released: 2006
Genre: Folk, World, & Country
Style: Folk, Népzene
 
 
 

Tracklist:

1 Pasa I. - Pasha I. 2:50
2 Szerelmes Dal I. - Love Song I. 0:52
3 Változások I. - Transformation I. 3:17
4 Tus - Flourish 0:32
5 Ostrom - Siege 1:24
6 Kocsmazene - Pub Music 5:29
7 Pasa II. - Pasha II. 2:05
8 Szerelmes Dal II. - Love Song II. 1:02
9 Változások II. - Transformations II.    
5:36
10 Tüntetés - Demonstartion 3:33
11    
Pasa III. - Pasha III. 2:31
12 Szerelmes Dal III. - Love Song III. 0:50
13 Pasa IV. - Pasha IV. 1:49

 

 

  • Double Bass, Percussion Szandai Mátyás
  • DulcimerBalogh Kálmán
  • Saxophone, FluteDresch Mihály
  • Trumpet, Flugelhorn, Violin, Keyboards, Percussion Kovács Ferenc

 

Kovács Ferenc 1957-ben született Budapesten. Édesapja Munkácsy díjas szobrászművész volt, édesanyja festőművész. A Liszt Ferenc Ének-zene Tanárképző Főiskolán végzett. Ének, szolfézs és trombita tanári diplomát szerzett.

Először a Postás Szimfonikus Zenekar első trombitásaként dolgozott, majd a Népszínház táncegyüttesében. Pályája során számos kortárs alkotóműhely munkájában vett részt. Dolgozott a 180-as Csoporttal és Szabados György - MAKUZ együttesében. Alapító tagja volt a Budapest Ragtime Bandnek, mellyel 15 évig dolgozott. Dresh Mihály kvartettjének hosszú ideig volt oszlopos tagja, de napjainkban is aktív az együttműködése a népi gyökerekből táplálkozó szaxofon művészünkkel.

1994 óta dolgozik a Balogh Kálmán Gipsy Cymbalom Banddel, melynek egyre inkább meghatározó tagja.. Szóló hegedűsként játszott Kovács Gerzson Péter TRANZ DANZ együttesének több darabjában is. A nemzetközi sztárok küzül dolgozott többek között Balanescuval, Steve Hackettel, David Murreyel, Hamid Drakekel és Archie Sheppel is, aki azt nyilatkozta róla, hogy „ A világ egyik legjobb hegedűse, aki emellett úgy trombitál, mint Miles Davis.” 2009-ben megbízást kapott Mészáros Márta, „Utolsó jelentés Annáról” című filmjének zenei anyagának elkészítésére.

2001-ben jelent meg a hazai zenei életben legjelentősebb önálló produkciója, a Magony CD és ennek előadására felállított zenekara. A kortárs parasztbarokk zenét játszó Magony zenekar az egyik legegyedibb magyar zenei formáció. Kompozíciói a magyar népzenéből, a jazzből és a kortárs zenéből egyaránt merítkeznek. Az elmúlt tíz évben Kovács Ferenc a Gramy Recordsnál több jelentős, a kritika és a közönség által is jól fogadott, albumot is kiadott olyan előadók közreműködésével, mint Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Szandai Mátyás, Banai Szilárd, Kovács Zoltán és Bede Pérter.

Már a Djabe zenekar első, 1996-os lemezének aktív közreműködője volt, majd 2001-től a zenekar állandó tagja, meghatározó szólistája. Nemcsak autentikus, népi gyökerekre visszavezethető hegedűjátéka, hanem karakteres énekhangja is fontos hordozója a Djabe magyaros zenei világának.

Kovács Európa-Bajnok kendóban, jelenleg is aktív edző. Saját maga termelte bora és főztje messze földön híres, faragott rusztikus bútoraival sok csodálót szerzett magának. Kovács Ferenc, azaz Kovács Öcsi Hungaricum. 

Kovács Öcsi hungarikumnak számító paraszt-barokk zenéjének újabb gyöngyszemei. 13 audio, és 24 perc számítógépen lejátszható videó.

A hangfelvétel 2006 elején készült a József Attila Színház Tisztújítás című előadásához. A zenék viszont a "Hatok" felállás újabb repertoárját képezik. Főként a nagyobb lélegzetű "Pasa" c. darab, mely részeire bontva jelenik meg e helyt (lásd: Ostrom, Tüntetés, Pasa I., II., III., IV.). Ide kevés is volt a négy zenész, rá kellett tehát újra játszani zongorával és fúvósokkal, hogy az eredeti értelme megnyilatkozzék. A szerelmes és változásos zenék már megmutatják e formáció karakterét, mely egy valóban friss szintézise a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band és a Dresch Quartet muzsikájának. A frissességet az is mutatja, hogy minden felvétel egyszeri feljátszás alapján készült, s jó kedvükben találta a zenészeket. Az archív videofelvétel a mű Színházban készült 2006. szeptember 10-én a Dresch Ünnep alkalmával, ahol a Hatok lemezen hallható "Bujdosik az árva madár" c. darab feldolgozása is szerepel.

 

Kovács Ferenc – trombita, szárnykürt, hegedű, zongora, ütők
Dresch Mihály – szaxofon, furulya
Balogh Kálmán – cimbalom
Szandai Mátyás – bőgő, ütők

 

DALOK:
 
1. Pasa I.
2. Szerelmes dal I. 
3. Változások I.
4. Tus
5. Ostrom 
6. Kocsmazene
7. Pasa II.
8. Szerelmes dal II.
9. Változások II. 
10. Tüntetés
11. Pasa III.
12. Szerelmes dal III.
13. Pasa IV.

Videó:
Szerelmes dal
Bujdosik az árva madár

 

kov-cs-ferenc-beli-buba-with-dresch-mihaly-balogh-kalman-szandai-matyas-gramy-records-audio-cd-2006-gr-068-1-.jpg

 

kov-cs-ferenc-beli-buba-with-dresch-mihaly-balogh-kalman-szandai-matyas-gramy-records-audio-cd-2006-gr-068-2-.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Kovács Ferenc ‎– Beli Buba / With Dresch Mihaly, Balogh Kalman, Szandai Matyas / Gramy Records ‎Audio CD 2006 / GR-068 to your wish list.