null

Konkordancia a Károlyi Bibliához / Hungarian Karoli Bible (1908) Concordance / Bibliai Szókönyv / Evangéliumi Kiadó / Bridge Mission Society 1999 / Hardcover

No reviews yet Write a Review
$59.99
SKU:
9630385155
UPC:
9630385155
Weight:
18.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Konkordancia a Károlyi Bibliához / Hungarian Karoli Bible (1908) Concordance / Bibliai Szókönyv / Evangéliumi Kiadó / Bridge Mission Society 1999 / Hardcover ()

Hardcover 1999

ISBN:  978-9630385152 / 9789630385152

ISBN-10: 9630385155

PAGES: 602

PUBLISHER: Evangéliumi Kiadó

LANGUAGE: HUNGARIAN / MAGYAR

 

English Summary:

Great Concordance for the Hungarian Bible - Károli Gáspár translation - (Károlyi Gáspár).

A must for students of the Hungarian Bible.

 

Hungarian Summary:

Bibliai szókönyv

szókonkordancia a Károli Gáspár fordítású (1908) Bibliához

Függelék

Kilencvenhat héber és görög bibliai szó szókönyve

 

Chief Editor: Dobner Győző

Sok hivő ember által — hosszú évek munkájával — imádságos szívvel készített bibliai szókönyvet (konkordanciát) nyújtunk át mindazoknak, akik szeretik, olvassák és kutatják Isten Igéjét. A mű nem teljes, mert lehetőségeink a terjedelemnek határt szabtak.

Munkánk alapjául a léggyakrabban és legszélesebb körben elterjedt KÁROLI GÁSPÁR bibliafordításának az 1908-as reviziója szolgált.

Az európai nyelvek közül szinte a magyar az utolsó, amelynek a mai napig sincs a leghasználatosabb bibliafordításra épült bibliai szókönyve.

Szókönyvünk mintájául a revideált (német) Luther-Bibliához készített Bremer Biblische Handkonkordanz szolgált. (Az NDK-ban kiadta:
Evangelische Haupt-Bibelgesellschaft zu Berlin; az NSZK-ban kiadta: Anker Verlag, Frankfurt am Main.)

Németül tudóknak ajánljuk a rendkívül alapos és minden szóra kiterjedő bibliai szókönyvet, amely az eredeti Elberfeldi Bibliára épül: Elberfelder Bibel-Konkordanz. (Az NDK-ban kiadta: Evangelische HauptBibelgesellschaft zu Berlin; az NSZK-ban kiadta: R. Brockhaus Verlag, Wuppertal.)

Angolul tudóknak a Robert Young: Analytical Concordance to the Holy Bible-t (kiadó: Lutterworth Press, London) ajánljuk, amely a világ evangéliumi keresztyénségének egyik legnagyobb és legalaposabb bibliai szókönyve.

A függelékben kilencvenhat héber és görög bibliai szó szókönyvét készítettük el, annak figyelembevételével, hogy az eredeti jelentést milyen szavakkal adja, közelíti meg bibliafordításunk.

Adja meg Istenünk, hogy ez a mű sokaknak örökkévaló áldások csatornája legyen, az ő dicsőségére, a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőséges jöveteléig.

AZ ISTENNEK BESZÉDE ELŐ ES HATÓ

Zsidók 4:12

konkordancia-a-k-rolyi-bibli-hoz-1.jpg

konkordancia-a-k-rolyi-bibli-hoz-8.jpg

konkordancia-a-k-rolyi-bibli-hoz-12.jpg

konkordancia-a-k-rolyi-bibli-hoz-15.jpg

konkordancia-a-k-rolyi-bibli-hoz-4.jpg

 

 

 

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review