Loading... Please wait...

Yellow spots - Agylebenyflört I. Audio CD 2012 w/ Multimedia / Képregényes szövegkönyvvel - Animációs Videóklippel 12 szám + 3 brutál / mulatós verzió / Hunnia Records

$15.99
SKU:
5999883042823
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Yellow spots - Agylebenyflört I. Audio CD 2012 w/ Multimedia / Képregényes szövegkönyvvel - Animációs Videóklippel 12 szám + 3 brutál / mulatós verzió / Hunnia Records

UPC 5999883042823

AUDIO CD

MADE IN HUNGARY

AUDIO: Hungarian

 

Hungarian Description:

A magát csak "csonkolós swing" zenekarként számon tartó, budapesti illetékességű Yellow Spots egy abszurd rock&roll csapat morbid humorú szövegvilággal, nagybőgővel és fúvósokkal.

Johnny Rotten fél liter paprikapálinka elfogyasztása után szodomizálja Fenyő Miklóst egy ledurrant, szocreál táncdalfesztiválon, az összefonódásból született gyermeket pedig Sade márki művein, Lucio Fulci B-kategóriás horrorfilmjein és Dreher Bakon nevelik. Így születik meg a "belezős rakkendroll", mint elviselhetetlen, dobhártyagyalázó műfaj.

Lugosi Béla bekanalaz egy tál gulyást, belövi magának a morfiumot és Yellow Spots koncertre indul. Komár László már nem ilyen bátor. Csak zárt ajtó mögött, fülhallgatóval meri hallgatni a zenekar szerzeményeit, közben nyakkendőt köt és bakancsban táncol a tükör előtt.

"Ezt a zenekart minden anyának meg kell hallgattatnia a lányával."

A budapesti Yellow Spots zenekart a koncertszervezéssel foglalkozó dobos, Schleki alapítja 2003 őszén olyan egyéneket gyűjtve maga mellé, mint Napocska, a psychobilly-fanatikus cipész nagybőgős, Márk, a megnyerő mosolyú jazzgitáros és Aberrált, a sörrel és pálinkával üzemelő punk.

A tagság hamarosan fúvósokkal bővül tovább, a folyamatos tagcseréken áteső szekció teszi a zenekart hét tagúvá. Az eredmény: balkánian bizarr, gyakran "performanszba" hajló produkció jazz és swing alapokra épülő zenei világgal és abszurd, morbid humorral.

2005-ben adják ki első, 13 számos demójukat "Belezős Balladák" címmel, ezt követi 2006-ban az "Öt fogásos vacsora a belezősökkel" című kislemez, majd 2008 őszén a 6+2 szerzeményt tartalmazó "Torz jövőkép most a múzsa". Mindhárom szerzői kiadásban jelenik meg.

A saját stílusát nemes egyszerűséggel csak "belezős rakkendrollnak" nevező banda rendszeres fellépője a hazai kluboknak és fesztiváloknak, de megfordul a környező országokban is.

A zenekar debütáló, egyedi megjelenésű, képregényes szövegkönyvvel és Feri a Szadista klippel ellátott albuma.

A lemezen a külsőségek is nagy hangsúlyt kaptak. Idehaza teljesen formabontó ötletként ugyanis minden korong mellé képregényfüzet jár, amely vizuális formában „meséli el” az egyébként is jól körülhatárolt koncepcióra felfűzött számokat.

A professzionális képi megvalósítás Oravecz Gergely munkája, aki képregényrajzolóként ezelőtt is gyakran tervezett a zenekarnak koncertplakátokat és egyéb grafikai látványelemeket.

Ami a belsőt illeti: a lemeztörzset alkotó tíz dalt intro és outro foglalja keretbe (szintén az album tematikus mivoltát aláhúzva), bónuszként pedig három átdolgozás is felkerült rá, amelyekben a zenekar saját szerzeményeit értelmezi újra.

Ráadásul a Feri, a szadista című számhoz új animációs klip is készült a korábbiakban már jól bevált Sólyom Áron jóvoltából, ami multimédiás tartalomként szerepel a hanghordozón.A zenekar jelenlegi tagsága:
Bartók Máté - alt szaxofon / alt sax
Beri "Berymoore" Richárd - gitár / guitar
Bucsi Andor - tenor szaxofon / tenor sax
Bukovinszki Balázs - trombita / trumpet
Enyed Károly - zongora / piano
Schlekman "Prof.Schlek" Dániel - dobok, vokál / drums
Schwedics Gábor - harsona / trombone
Szalay "Szasza" Szabolcs - ének / lead vocal
Tóth "Eresz" Szabolcs - nagybőgő / doublebass

sebészasszisztens női tánckar:
Holup Orsolya
Mező Virág
Mészáros Kinga

vendég/guest:
Bálint, a múmia / mummy
Ferencz, a biztonsági őr / security mummy
Lelkes Reny - vokál / vocal
Mező Dániel - klarinét / clarinet
Takács Noémi - vokál / vocal

 

 

Tracklist / Song list:

1. Randevú az intézet bejáratánál
2. Kleptomán boogie (avagy Szesz-Vesz lex)
3. Feri, a szadista
4. Mongoloid didi
5. Sátánkórház
6. Magatartás-horror
7. Emberevő Cadillac (és vadnyelő Zaporozsec)
8. Fóbia
9. Az érzés örök
10. Műkezes fűszeres
12. Átszállítás az intézet elborulzabb szárnyába


Bónusz:
13. Emberevő Cadillac - brutál
14. Mongoloid didi - mulatós
15. Az érzés örök - brutál/mulatós


Multimédia:
Feri, a szadista - klip

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Yellow spots - Agylebenyflört I. Audio CD 2012 w/ Multimedia / Képregényes szövegkönyvvel - Animációs Videóklippel 12 szám + 3 brutál / mulatós verzió / Hunnia Records to your wish list.