Loading... Please wait...

Világokon át DVD 2001 Across Worlds / Episodes 9-12 / Directed by Lőrincz Gabriella / Barangolás a metafizika birodalmában (9-12. rész) / Wandering in the realm of metaphysics / 12 részes sorozat

$33.33
SKU:
5996357731203
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Világokon át DVD 2001 Across Worlds / Episodes 9-12 / Directed by Lőrincz Gabriella / Barangolás a metafizika birodalmában (9-12. rész) / Wandering in the realm of metaphysics / 12 részes sorozat

UPC 5996357731203

UPC 5996357731201

REGION 0 PAL DVD (All Regions)

MADE IN HUNGARY

AUDIO: Hungarian 2.0

Total Runtime: 4*50 minutes

 

Hungarian Summary:

A Világokon át (alcíme: Barangolás a metafizika birodalmában) tizenkét részből álló ismeretterjesztő műsor, amely filozofikus hangvételben tolmácsolja a spirituális létszemlélet alapfogalmait. A sorozat szerkesztő-rendezője Lőrincz Gabriella.

Filozofikus hangvételű ismeretterjesztő műsor, amely a spirituális világkép alapfogalmait magas színvonalon tolmácsolja. Az egyenként 52 perces filmekben hazai szellemi életünk kiválóságai szólalnak meg a minden ember közös sorsát érintő témákban. A körültekintően válogatott gazdag képi és zenei illusztrációk a megértés elmélyítését segítik elő.

A sorozatot az M2 tévécsatornán mutatták be először 1999-ben. A csatorna Közművelődési Főszerkesztősége (akkori vezetője Péterffy András volt) kezdetben három rész elkészítésére adott lehetőséget. E három rész bemutatása tavasszal történt. A folytatást ugyanezen év őszére tervezték, de a megvalósulást megakadályozta a televíziótársaság vezetésében bekövetkező személyi változás. A tervezett folytatásból csak egy újabb epizódot sikerült elkészíteni és bemutatni az év végén.

A következő részek (5-6-7) bemutatására 2004-ben sikerült sort keríteni, mégpedig Sugár Ágnes kooprodukciós igazgató segítségével.

2005-ben újabb 5 rész megalkotására érkezett felkérés a filmsorozat készítőihez, akik ezúttal a kulturális-tárcától és az Nemzeti Kulturális Alaptól is segítséget kaptak. Egy évvel később - hetente jelentkezve - vetítették első ízben mind a 12 részt. Az M2 az úgynevezett „Filmidő” sávban vetítette a műsort.

 

 

Epizódok / Episodes on disc

IX. Elménk birodalma: tudat, módosult tudat

Az ember és a természet, a legkülönbözőbb fogalmak közti kapcsolatteremtés, úgy mint gondolkodás és villámlás, jóga és tudatváltozás, gondolatok és rezgések, a csodálkozás képessége, haláltudat, szellemünk és a gyógyítás.

Közreműködők: Lednyiczky Gábor biofizikus, Dúl Antal teológus, Váradi Tibor vallásbölcs, dr. Daubner Béla pszichiáter, Paulinyi Tamás parakutató

X. Művészetek hete: ihlettől manifesztációig

Mit jelentett régen a művészet és hogyan vélekednek róla ma? Mi a célja, merre tart? Milyen ágazatai vannak? A művészet áruba bocsátása: esztétika háttérbe szorulása, szórakoztatóipari-kereskedelmi szemlélet előretörése.

Közreműködők: Müller Péter író, Dúl Antal teológus, Pap Gábor művészettörténész, Vásáry Tamás

XI. sorsunk kódjai: szabadság vagy determináció?

Saját sorsunk tényleg a kezünkben van, vagy már belénk van kódolva? Az öngyilkosságot hajlam vagy családi minta befolyásoja? Identitásprobémák s azok megoldása, sorsunk alakítása. Különböző korok nagy filozófusainak, irodalmároknak elmélkedéseerről a témáról.

Közreműködők: dr. Czeizel Endre genetikus, dúl Antal teológus, Hankiss Elemér szociológus, Popper Péter pszichológus, Rácz Géza filozófus.

XII. Az "Ég akarta": asztrológia, Ji king, tarot

 A három ősi jósrendszer - asztrológia, Ji king, tarot - téziseinek összevetése, értelmük, hasonlóságaik, különbözőségük. Mit jelent az exotéria és mit az ezotéria? Melyik tudomány mire használható, segítenek-e eligazodni az élet svényein, s ha igen, hogyan?

Közreműködők: Tarr Bence kultúraantropológus, Mreisz László filozófus, Kazanlár Emil festőművész, Müller Péter író.

 

Szereplők: László Ervin, Héjjas István, Dúl Antal, Gelléri Júlia, Paulinyi Tamás, Szepes Mária, Jankovics Marcell, dr. Tóth Tibor, Daubner Béla, Mireisz László, Simoncsics Péter, Hankiss Elemér, Makovecz Imre, Müller Péter, Grandpiere Attila, Tasi István, Sári Lászl
Rendező / író: Lőrincz Gabriella
Kiadó: Mokép Rt.

 

vil-gokon-t-dvd-2001-across-worlds-1.jpg

 

vil-gokon-t-dvd-2001-across-worlds-2.jpg 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Világokon át DVD 2001 Across Worlds / Episodes 9-12 / Directed by Lőrincz Gabriella / Barangolás a metafizika birodalmában (9-12. rész) / Wandering in the realm of metaphysics / 12 részes sorozat to your wish list.