Loading... Please wait...

Tűzözön - ahogyan én láttam by Kékkői László / HM Zrínyi Kiadó 2015 / Hardcover / Hungarian war biogprahy novel from WW2

$29.99
SKU:
9789633275276
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Tűzözön - ahogyan én láttam by Kékkői László / HM Zrínyi Kiadó 2015 / Hardcover / Hungarian war biogprahy novel from WW2

Hardcover 2015

ISBN-10: 963327527X

ISBN: 9789633275276  / 978-9633275276

PAGES: 346

PUBLISHER: HM Zrínyi Kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar 

 

Hungarian Description:

Kékkői László hivatásos főhadnagyként a 25. gyaloghadosztállyal került ki a hadműveleti területre a második világháborúban. Lövészszázadának parancsnokaként sebesüléséig részese volt a véres harcoknak, amelyeket a 25. gyaloghadosztály vívott a többszörös szovjet–román túlerő feltartoztatására az úgynevezett tordai csatában. Kékkői László visszaemlékezése hiteles és nem utolsósorban olvasmányos. Élményeit lebilincselő formában osztja meg olvasóival, így válik izgalmassá, letehetetlenné a kötet, ugyanakkor hűen mutatja be a magyar honvédek helytállását. A könyvet ajánljuk azon katonákra emlékezve, akik hazájukért megtették a legtöbbet, amit ott és akkor elvártak tőlük.

 

A hatalmas szovjet birodalom egész Európát le akarta rohanni. Mi, magyarok ebben a reménytelen helyzetben is felvettük a harcot, és áldozatokat hoztunk azért, hogy Európa ne bolsevizálódjon.

A tordai csata érdeme is az volt, hogy 25 napra leállítottuk azt az előrehaladást, amelyet sem a németek, sem mások nem tudtak megakadályozni. Ez a 25 nap elég volt arra, hogy Kárpátalján visszavonuló egységeink elkerüljék a bekerítést és megsemmisítést.

Egyedülálló teljesítmény volt a II. világháborúban, hogy – ha csak egy szűk hónapra is, de – sikerült leállítani az akkori leghatalmasabb sereget. A szülőföld és a haza szeretete csodákra képes!

Erről tanúskodik az a kitüntetés is, amelyik mind az I., mind a II. világháborúban példa nélkülinek jelezte a Magyar Honvédség tordai teljesítményét: az egész zászlóalj nem hivatásos legénységi állományát kollektíven egy rendfokozattal előléptették.

v. Kékkői László

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Tűzözön - ahogyan én láttam by Kékkői László / HM Zrínyi Kiadó 2015 / Hardcover / Hungarian war biogprahy novel from WW2 to your wish list.