Loading... Please wait...

Pincérszótár - English - Hungarian Dictionary for Waiters and Waitresses / A vendéglátóhelyeken használt leggyakoribb 2500 szó és kifejezés angol-magyar és magyar-angol szótára / by Stephanides Éva

$19.99
SKU:
9789634092155
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Pincérszótár - English - Hungarian Dictionary for Waiters and Waitresses / A vendéglátóhelyeken használt leggyakoribb 2500 szó és kifejezés angol-magyar és magyar-angol szótára / by Stephanides Éva

 

Oldalszám150
Kötés típusapuhafedeles
FormátumA/5
ISBN9789634092155 / 978-9634092155
Tömeg230 g/db

Made in Hungary

 

Dictionary for Waiters and Waitresses

Ez a szótár segít, hogy a világon bárhol használható angol nyelven eligazodjunk az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdában. Segítségével hatékony és pontos lehet a „vendég” és a „pincér” közötti beszélgetés.

A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó „vendégek” mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátó elárusítóhelyen dolgoznak.

A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a magyar nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait.

Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad.

A szótár két részből áll. A szavak az angol–magyar, illetve a magyar–angol részben is tematikus csoportosításban találhatók.

Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap angol nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az angol nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.

A szótár összeállítója, Stephanides Éva az angolnyelv-oktatás elméletének elismert hazai szakértője, több évtizedes tapasztalata van az angol nyelv tanításában.

A vevő jogosultságot szerez a szótár online használatára.

 

Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Pincérszótár - English - Hungarian Dictionary for Waiters and Waitresses / A vendéglátóhelyeken használt leggyakoribb 2500 szó és kifejezés angol-magyar és magyar-angol szótára / by Stephanides Éva to your wish list.