Loading... Please wait...

Orvosság a fáradtságra by Gyökössy Endre / Gyógyít az Áldott Orvos III. / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Remedy for tiredness - Hungarian book / Paperback

$19.99
SKU:
9789636967673
Weight:
14.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Orvosság a fáradtságra by Gyökössy Endre / Gyógyít az Áldott Orvos III. / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Remedy for tiredness - Hungarian book / Paperback

Paperback 2018

ISBN-10: 9636967679

ISBN: 9789636967673  /  978-9636967673

PAGES: 128

PUBLISHER: Szent Gellért Kiadó és Nyomda

LANGUAGE: HUNGARIAN / MAGYAR

 

Hungarian Description:

Sok a fáradt ember közöttünk. A hívők között is, a közösségben is. Gyakran élem át magam is, hogy "Jaj, de fáradt, kimerült vagyok, majd összeroskadok!" Nem tehetünk különbséget, mert a hívő ember is el tud fáradni. Csakhogy nekünk van Gazdánk, Aki a megfáradtakat, a megterhelteket, akik terhek alatt nyögnek, azokat is hívja!
Kötetünkben igyekszünk valóban orvosságot nyújtani a fáradtságra. Először is elgondolkodunk azon, miért is vagyunk fáradtak. Megvizsgáljuk a fáradtság lelki okait. Gyógyírt keresünk az elégtelenség-érzés okozta fáradtságra és gonditisz-re, azaz a fölösleges aggodalmaskodásra.
Talán mindannyiunkkal megtörtént már, hogy belefáradtunk a kritizálásba és az állandó tetszeni-akarásba. Ennek nem kell így lennie! - És végül vizsgálataink középpontjába kerül a legnagyobb lelki fáradtság: a depresszió.
Kötetünk második felében szintén nagy horderejű lélektani kérdésre keressük a választ. Mi marad, ha hiányzik életünk közepe.

 

Tartalom / Contents:

Orvosság a fáradtságra – Miért vagyunk fáradtak?;

A fáradtság, mint szövődmény;

A fáradtság lelki okai;

Az elégtelenség-érzés okozta fáradtság;

Megfáradva keserűségtől, haragtól;

Gondokról, aggodalmaskodástól fáradtan;

Belefáradva a tetszeni-akarásba;

A legnagyobb lelki fáradtság: a depresszió
Mi marad, ha hiányzik életünk közepe? – Krisztus Kinyújtott Kezének Közössége;

Vágyak – reménység nélkül;

Szerelem – szeretet nélkül;

Házasság – hűség nélkül;

Levertség – lelki vigasz nélkül;

Bűn – bánat nélkül;

Vallás – hit nélkül

 

Gyökössy Endre (Rákospalota, 1913. február 17.Budapest, 1997. november 20.) református lelkész, pszichológus, egyházi író, költő.

Két doktorátust szerzett: egy bölcsészetit és egy pszichopedagógiait. 1946-ban Debrecenben a pszichopedagógia doktorává avatták summa cum laude minősítéssel; tanára volt Karácsony Sándor. 1950-ben a Budapesti Református Teológiai Akadémián az úgynevezett segédtudományokból pedagógia-pszichológiai és valláspszichológiai magántanári oklevelet szerzett. 1952-ig taníthatott: a Rákosi-rezsim a szüleit kitelepítette, őt magát pedig osztályidegennek nyilvánította részben felesége svájci állampolgársága miatt. Így tudományos pályafutása megtorpant, de lelkészként szolgálhatott tovább. 1956. november 4-én útjára indította a Reformáció című lapot, melynek főszerkesztője lett, de a forradalom leverése után több számot nem jelentethetett meg.

1980-ig, nyugdíjba vonulásáig töltötte be az Újpest-Újvárosi Református Egyházközség lelkészének tisztségét. Ez idő alatt országos ismertségre tett szert: könyvei jelentek meg, s rengeteg embernek nyújtott lelki segítséget – idővel a sokak által szeretett és tisztelt Bandi bácsivá vált. Hitvallásának megfelelően – miszerint nyugdíjas lelkész nincsen – élete végéig gyülekezetének szellemi vezetője maradt.

1987-től kutatóprofesszorként dolgozott a Budapest-Klauzál téri Egyházközségben: a végzett lelkészek továbbképzéséről gondoskodott pasztorál-pszichológusként a lelkigondozói szemináriumban. Tagja lett a Magyar Pszichiátriai Társaságnak, s a Danubius Rádióban telefonos lelki segélyszolgálatot végzett.

1990-ben a Budapesti Református Teológiai Akadémia díszdoktorává avatták, majd még ebben az évben „Ad honorem Újpest 1840–1990” kitüntetésben részesült. 1992-ben a Pro Urbe Budapest díjat vehette át. 1993-ban Újpest díszpolgára lett, majd megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. 

 

Szerző
Lektor

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Orvosság a fáradtságra by Gyökössy Endre / Gyógyít az Áldott Orvos III. / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Remedy for tiredness - Hungarian book / Paperback to your wish list.