Loading... Please wait...

Litanijar 3 / Treće dopunjeno izdanje / Croatian language Catholic Litany book / Hardcover / Nadbiskupski ordinarijat Đakovo 2018

$39.99
SKU:
9789537617295
Weight:
8.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Litanijar 3 / Treće dopunjeno izdanje / Croatian language Catholic Litany book / Hardcover / Nadbiskupski ordinarijat Đakovo 2018

HARDCOVER 2018

ISBN: 9789537617295  /  978-9537617295

ISBN-10: 9537617297

PAGES: 526

PUBLISHER: Nadbiskupski ordinarijat Đakovo

LANGUAGE: CROATIAN / HRVATSKI

 

Croatian Summary:

U kršćanskoj tradiciji su pobožnosti i duhovnosti pohvale i zazivi Božanskim osobama, Blaženoj Djevici Mariji i svetima oduvijek imali veliko značenje, kako u liturgiji Crkve tako i u osobnoj pobožnosti. Kršćanska tradicija još od davnih vremena poznaje i vrednuje litanijske zazive, u kojima se ističu istine kršćanske vjere protkane dubokom duhovnošću Crkve i vjerničkoga naroda. Litanijske prošnje, upravo zbog bogatstva sadržaja, imaju svoje značajno mjesto i u liturgiji. Zbirka litanija, jedinstveno nazvana “Litanijar”, izdana je uz dopuštenje Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu.
U Litanijaru je sabrano ukupno 147 litanijska niza. Od toga Božanskim osobama 40, Blaženoj Djevici Mariji 42, svecima i blaženicima 54 od čega 9 litanija hrvatskim svecima i blaženicima, te 11 litanija na različite molitvene nakane.
Vrijednost Litanijara jest i u njegovoj bogatoj bibliografiji. Priređivač Stjepan Maroslavac izvore litanija crpio je iz ukupno 90 molitvenika i drugih izvora, koji su navedeni u dodatku. Ovako bogati niz svjedoči o vjeri kršćanskoga naroda kao i bogatoj baštini koju posjeduje hrvatsko govorno područje, a sada je predočen na jednome mjestu. Zbirka svjedoči da u duhovnosti i kršćanskoj liturgiji takav način molitve ne zastarijeva, već dapače pronalazi nove oblike i progovara drevnim izričajima na nov način. Zbirka litanija može biti i jest izvrsni suradnik svima u pastoralnom radu, oblikovanju liturgijskih i molitvenih slavlja, kao i osobnoj i zajedničkoj pobožnosti.

 

English Summary:

A total of 147 Lithian arrays have been assembled in Litanijar. Of these, to the Divine Persons 40, to the Blessed Virgin Mary 42, to the saints and blessed 54, 9 of which are litanies to Croatian saints and to the blessed, and 11 to the various prayer intentions.

 

 

-litanijar-3-tre-e-dopunjeno-izdanje-croatian-language-catholic-litany-book-1.jpg

-litanijar-3-tre-e-dopunjeno-izdanje-croatian-language-catholic-litany-book-4.jpg

-litanijar-3-tre-e-dopunjeno-izdanje-croatian-language-catholic-litany-book-10.jpg

-litanijar-3-tre-e-dopunjeno-izdanje-croatian-language-catholic-litany-book-15.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Litanijar 3 / Treće dopunjeno izdanje / Croatian language Catholic Litany book / Hardcover / Nadbiskupski ordinarijat Đakovo 2018 to your wish list.