Loading... Please wait...

Konkordancia / Hungarian New Testament Concordance / Újszövetségi szövegmutató szótár - Konkordancia by Opálény Mihály - Balázs Károly / Hardcover 2nd edition / Szent Jeromos Bibliatársulat 1999

$29.99
SKU:
9638589078
Weight:
24.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Hungarian New Testament Concordance / Újszövetségi szövegmutató szótár - Konkordancia by Opálény Mihály - Balázs Károly / Hardcover 2nd edition / Szent Jeromos Bibliatársulat 1999

Hardcover 1999

ISBN: 9789638589071 /  978-9638589071

ISBN-10: 9638589078

PAGES: 1211

PUBLISHER: Szent Jeromos Bibliatársulat

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Summary:

Konkordanicák célja
Évekkel ezelőtt egyszer baráti beszélgetés közben az egyik jelenlevő így szólt: "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel! - Ugye, így mondja a Szentírás? - Ennek a mondatnak valóban olyan jézusi íze van, annyira beleillik a Hegyi Beszéd gondolatvilágába, hogy könnyen azt gondolhatjuk: csak fel kell lapozni az Újszövetséget, és megtaláljuk. De a Bibliában hiába keressük, és végül rádöbbenünk, hogy így fordította le népünk a maga nyelvére Jézus mondását: Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat!
Hasonló esetekben vajon ki merné egy-egy mondatról, gondolatról teljes határozottsággal állítani, hogy benne van vagy nincs benne a szentírásban: És kivel nem fordult még elő, hogy órákon, sőt napokon át hiába keresett egy-egy helyet, valamilyen adott szentírási szöveget, bár jól tudta, hogy az valóban szerepel a Bibliában? Milyen jó lenne ilyenkor egy szövetmutató szótár, amelyben minden szentírási helyet könnyen megtalálhatnánk!
Amikor ismerőseim, barátaim egy-egy bibliai szöveget kerestek, és esetleg már napok óta nem találták, nekem nem volt ilyen gondom. Csak elővettem latin nyelvű konkordanciámat, és néhány szempillantás alatt ki tudtuk keresni a kérdéses szöveget. Akik latinul nem tudtak, ilyenkor aztán felsóhajtottak: milyen jó lenne, ha magyarul is volna ilyen szövegmutató szótár!

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Konkordancia / Hungarian New Testament Concordance / Újszövetségi szövegmutató szótár - Konkordancia by Opálény Mihály - Balázs Károly / Hardcover 2nd edition / Szent Jeromos Bibliatársulat 1999 to your wish list.