Loading... Please wait...

Keménykalap és krumpliorr II. DVD 1974 / Directed by Bácskay Lauró István / Starring: Alfonzó, Kovács Krisztián, Berkes Gábor / MTV mesetár sorozat / Hungarian Children's film / Written by Csukás István / Episodes 3-4.

$9.99
SKU:
5999552560436
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Keménykalap és krumpliorr II. DVD 1974 / Directed by Bácskay Lauró István / Starring: Alfonzó, Kovács Krisztián, Berkes Gábor / MTV mesetár sorozat / Hungarian Children's film / Written by Csukás István / Episodes 3-4. /

UPC 5999552560436

REGION 2 PAL DVD 

MADE IN HUNGARY

AUDIO: Hungarian MONO

SUBTITLES: -

Total Runtime: 120 minutes

 

Hungarian Summary:

A Keménykalap és krumpliorr a Magyar Televízió 1973-ban készült, 1974-ben bemutatott ifjúsági filmsorozata Csukás István azonos című műve alapján. A mű és a film között több eltérés is van. A sorozatból készítettek egy 100 perces összevágott mozifilmet is, amit 1978. augusztus 31-én mutattak be.

Kisrece és a barátai cirkuszi előadást szerveznek egy beteg osztálytársnőjük felvidítására. Cirkuszos plakátot még könnyen szereznek, de rögtön utána nem várt nehézségek merülnek fel. Amikor az állatkertbe mennek, hogy magnóra rögzítsenek egy kis valódi oroszlánbőgést, rablás történik: valaki ellopta az állatkert kismajmait! Természetes, hogy a gyerekek egyből nyomozni kezdenek. Csakhogy akad egy bosszantó konkurensük, aki a magas jutalomra pályázik: egy elátkozott fagylaltárus, roppant ízléstelen makkos cipőben.

 

Episodes on disc / Epizódok:

 

3. rész

A cirkusz majmait valaki ellopta, és a gyerekek elhatározzák, hogy a tettest elfogják. Minden trükköt kieszelnek: úgy tesznek, mintha játszanának, de valójában nyomoznak. Tudják, hogy a Szűcsnek távcsöve van, megkérik, adja kölcsön, hogy a várost ezen figyeljék. Bagaméri, a fagylaltos is nyomoz, de a gyerekek őt távol akarják tartani, ezért levelet írnak neki, amivel elcsalják saját nyomozásuk színteréről. Végül egy lakókocsiban találnak rá a tettesre, akit úgy csalnak lépre, hogy nagy összeget ajánlanak fel neki írásban a majmokért cserébe, és találkozót kérnek tőle. A fiatalember bezárja a gyerekeket a lakókocsiba, amit egy gyanútlan barátjával elvontat, ám az egyik fiú meglesi a dolgot és segítséget hív.

 

4. rész

A gyerekek cirkuszi előadást szerveznek, ám az előadás előtt több szereplő lemondja a részvételt. Bagaméri Elemér menti meg az előadást, mert ő vállalja a lovas, a súlyemelő erőművész, a bűvész és a fakír szerepét is. Hálából a gyerekek minden fagyiját eladják.

 

Szereplők / Cast:

További szereplők: Bakó Márta, Fodor Zsóka, Gombos Katalin, Henkel Gyula, Kőmíves Sándor, Misoga László, Pádua Ildikó, Pásztor Erzsi, Pethes Sándor, Schubert Éva, Siménfalvy Sándor, Szatmári István, Tarsoly Elemér, Velenczei István, Zách János.

 

 

Műfaj ifjúsági film, vígjáték, kaland

Alkotó Csukás István
Író Csukás István
Rendező Bácskai Lauró István
Szoboszlay Péter (főcím-animáció)
Főszereplő Alfonzó
Kovács Krisztián
Berkes Gábor
Főcím A Keménykalap és krumpliorr főcíme

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 1
Epizódok 4
Gyártás
Vágó G. Szabó Lőrinc
Karátsony Gabriella
Operatőr Ráday Mihály
Részenkénti játékidő 60 perc (100 perc az összevágott filmváltozat)
Gyártó Magyar Televízió
Forgalmazó Magyar Televízió
Mokép (mozi)
Sugárzás
Eredeti adó MTV 1
Eredeti sugárzás Magyarország 19741974
Első magyar adó tévéváltozat
MTV 1, m1, M1
MTV2, m2, M2
M3
Duna TV
Duna World
Filmmúzeum
moziváltozat
TV2
Státusz Vége

 

kem-nykalap-s-krumpliorr-ii.-1.jpg

kem-nykalap-s-krumpliorr-ii.-2.jpg

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Keménykalap és krumpliorr II. DVD 1974 / Directed by Bácskay Lauró István / Starring: Alfonzó, Kovács Krisztián, Berkes Gábor / MTV mesetár sorozat / Hungarian Children's film / Written by Csukás István / Episodes 3-4. to your wish list.