Loading... Please wait...

Havasi - Drum & Piano CD - Ecset & Zongora DVD Limited Edition / 2 lemezes extra DVD és CD változat / Modern classical Composer & Piano Virtuoso / Zenei Tisztelgés Munkácsy Mihály előtt / Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar

$9.99
SKU:
Havasi2Lemezes
Weight:
6.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Havasi - Drum & Piano CD - Ecset & Zongora DVD Limited Edition / 2 lemezes extra DVD és CD változat / Modern classical Composer & Piano Virtuoso / Zenei Tisztelgés Munkácsy Mihály előtt / Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar

REGION 2 PAL DVD

MADE IN HUNGARY

AUDIO: Hungarian 2.0

Subtitles: English

Total Runtime: 105 minutes

 

Hungarian Description:

Havasi Balázs és a Hooligans-ből ismert Endi megcsinálták! A klasszikusok világából érkezett zongorista és a rockdobos kiváló példa arra, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A mindössze két hangszerre épített Havasi-szerzemények hallatán nyoma sincs minimalista-hatásnak.

MUNKÁCSY - ahogy még sohasem hallhatta! Egy magyar festőgéniusz, kinek képei előtt leborult az egész világ. Egy zeneszerző zongoravirtuóz százötven esztendővel később. Zenéje híd világok és kultúrák között. Egy különleges találkozás a művészet végtelen univerzumában. Vajon mi történne akkor, ha két művész, akiket több mint százötven év választ el egymástól térben és időben találkozhatna egymással? Munkácsy Mihály, a festőgéniusz egy távoli magyar falucskából indult el a hosszú, poros úton, melynek végén világhírnév, siker és elismerés várta őt. Az egykori asztalosinasból ünnepelt művésszé vált piktor korának legnagyobb festőművésze lett, akinek a képeiért versengtek a galériák, akit az amerikai elnök személyesen fogadott, hogy csodálatát fejezze ki. Százötven évvel később egy magyar zongoraművész-zeneszerző, HAVASI Balázs megáll a lélegzetelállító festmények előtt, és a hatásukra komponálni kezd. Művészet, zene és festészet e metszésponton egybeérnek, s megszületik az ECSET és ZONGORA. A Művészetek Palotájában 2012. áprilisban megrendezésre került koncertre a jegyek szinte pillanatok alatt elkeltek. Európa egyik legjobb akusztikájú koncerttermében a hatalmas kivetítőkön megjelenő Munkácsy műalkotások, és a festményekhez komponált zenei tételek 150 év távlatából idézték meg a festő szellemiségét. Az előadáson hallható volt Garas Dezső egyik utolsó hangfelvétele is. Az estét 12 HD kamera rögzítette, korábban soha nem látott felvételeket készítve a Művészetek Palotájának különleges belső teréről. A legújabb technikának, a repülő illetve robot kameráknak köszönhetően a felvétel az utóbbi idők egyik leglátványosabb koncertfilmje lett. Az ECSET és ZONGORA képzőművészet és zene példa nélküli találkozása 12 vadonatúj HAVASI zenei tétel ősbemutatójával. Közreműködik a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar, Szírtes Edina "Mókus", Andrejszki Judit. Hangszerelte és vezényelte Pejtsik Péter.

 

Tracklist / Song list:

AUDIO CD

1. Freedom 4:03

2. The Duel 3:46

3. Mauna Loa 3:36

4. The Storm 3:44

5. Generali 4:43

6. The Little Prince 4:59

7. Drum and Piano 4:03

8. The Chase 3:18

9. Lacrimosa 4:05

10. 28 Waves 3:55

11. Trinity River 6:19

12. Finale 4:25

 

DVD

1. Piktor születik
2. Ébredés
3. Alkotás közben
4. Poros út
5. Egy magyar Párizsban
6. A nap szerelmese
7. Esőcseppek
8. Katedrális
9. Aranyecset
10. Szülőföldem
11. Ölelés
12. Krisztus-trilógia

 

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Havasi - Drum & Piano CD - Ecset & Zongora DVD Limited Edition / 2 lemezes extra DVD és CD változat / Modern classical Composer & Piano Virtuoso / Zenei Tisztelgés Munkácsy Mihály előtt / Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar to your wish list.