Loading... Please wait...

Három király útra kel by Fritz Steuben / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Journey of the three kings / Paperback

$19.99
SKU:
9789636964726
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Három király útra kel by Fritz Steuben / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Journey of the three kings

 

Paperback 2017 

ISBN: 9789636964726 / 978-9636964726

ISBN-10: 9636964726

Pages: 72

Publisher: Szent Gellért Kiadó és Nyomda

Language: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description: 

Részlet a könyből.

Messze, nagyon messze onnan, ahol a házunk mögött reggelente a Nap felkel, ott élt a jó Menyhért király. Az országát Ofírnak hívták. Uralkodása abban állt, hogy napközben körüljárt birodalmában. Utánanézett, hogy a férfiaknak van-e munkájuk, az asszonyoknak elég főznivalójuk, a gyerekeknek pedig játszótereik. Ahol valami hiányzott, ott gondoskodott a rendről.
Nappal tehát országa dolgaival foglalatoskodott, így aztán mindig új meg új emberekkel találkozott és beszélgetett. Nem csoda hát, hogy éjszaka egyedül akart lenni. Ilyenkor elgondolkodott: mindent jól csinált-e aznap, vagy másnap esetleg valamin javíthatna még? Mivel a gondolkodáshoz időre és nyugalomra volt szüksége, hát palotája legmagasabb tornyában vettette meg ágyát. (A királyok ugyanis palotákban laknak, és ezeken több torony is áll.)
Menyhért király tehát vacsora után felment a kiválasztott toronyba, s megtiltotta, hogy bárki zavarja őt. Ledőlt az ágyára. Azon töprengett a csillagokkal teli égbolt alatt, miként kormányozhatná országát még ennél is jobban. Ez a virrasztás olyan sokáig eltartott, hogy már elsápadtak a csillagok, elfáradt a Hold is, és aludni tért. Kisvártatva előgurult a keleti hegységek mögül a Nap, s ott ragyogott a kivilágosodott égbolton.

Ahol a napot felkelni látták, a hegyek után messze-messze egy másik ország terült el, Tarzisz nevezetű. Királya a jó Boldizsár volt, lakói pedig barna bőrűek. Még Tarziszon is túl, Sábaország volt a szomszéd, amelynek lakói, mint a hollók, olyan feketék voltak. Az a hír járta, hogy a királyuk is fekete a feje búbjától a talpáig, s a nevét nem ismerte senki sem. Sokan úgy gondolták az ofíriak közül, hogy bizonyára azért van ez így, mert Sábaországban mindig csak éjszaka van.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Három király útra kel by Fritz Steuben / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Journey of the three kings / Paperback to your wish list.