Loading... Please wait...

Böjt + by Vukovári Panna / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Fasting + / Paperback

$9.99
SKU:
9789636967567
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Böjt + by Vukovári Panna / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Fasting +

 

Paperback 2018

Pages: 64

Product code: AVuk4

ISBN: 9789636967567  /  978-9636967567

ISBN-10: 9636967563

Publisher: Szent Gellért Kiadó és Nyomda

Language: Hungarian / Magyar

Hungarian Description: 

BÖJT +
Ez a nagyböjt más lesz, mint a többi!… – ígérgetjük magunknak hamvazószerdán, de sajnos gyakran kelletlenül állapítjuk meg húsvétkor: „Ez a böjt sem sikerült”.
Jó hírem van! Ez a böjt valóban más lesz, mint a többi!
Hogy miért? Mert eddig „böjt mínuszban” gondolkodtál. Idén azonban eljött a „böjt plusz” ideje.
Böjt mínusz? Az meg mi a szösz? Nos, az a szösz, amit hiába akarsz lesöpörni a ruhádról, mindig ott marad, és idegesít. A rosszul sikerült nagyböjti időszak bizony az a szösz, ami miatt szégyenkezel. Olyan ez, mint az a sok kudarcba fulladt fogyókúra, feleslegesen kifizetett edzőtermi bérlet: valami, ami miatt a tükörbe nézve utálod magad.
De vajon a Mennyei Atyád is így néz rád? Kötve hiszem. Az Ő szeretete örök, bizakodó, lelkesítő és feltételek nélküli. A nagyböjti időszaknak nem lenne szabad heves önutálattal végződnie, ha a Teremtő Atya annyira szeretett minket, hogy egyszülött Fiát adta értünk, hogy kereszthalála és feltámadása árán megváltson minket a bűneinktől, önutálatunktól és félresikerült elhatározásaink szégyenétől.
Szóval itt van a „böjt plusz” időszaka!
Hogy miért plusz?
– Mert Isten nem akarja, hogy egyedül vergődj végig az életedben bármit is: az új képlet ezentúl legyen
TE + TEREMTŐ
– Mert a siker kulcsa az, ha odateszed magad: te vagy a „hozzáadott érték” a lemondásaid, jócselekedeteid mögött:
TE + TETTEK
– Mert a böjtölés lényege nem egy önsanyargató szuperprodukció bemutatása, hanem az, hogy adj valamit magadból a világnak:
TE + TÖBBIEK
Eddig talán nem szeretted a nagyböjtöt. Sokan vagyunk ezzel így: bezzeg az advent! Ott csengettyűk, bejgliillat, angyalhaj, és a karácsonyi nagy ajándékozás izgatottsága megporcukrozza a várakozás időszakát. Ám a húsvéttal más a helyzet. A nem keresztény világ, mely körülvesz minket, sajnos nem teszi meg azt a szívességet, hogy hangulatos díszletekkel dobja fel a böjti időszakot, sőt, valójában a húsvéti örömmel sem nagyon tud mit kezdeni. Hiszen egy kisded születésének öröme a nem keresztények számára is értelmezhető, ám a kínhalál és a feltámadás olyan misztérium, amelynek örömét nekünk, keresztényeknek kell átsugároznunk a nagyvilágba. És bizony, ezt az örömöt nem lehet savanyú arccal hirdetni, átcsörtetve másokon, ítélkezve magunk és mások felett.
Itt az idő, hogy a lemondás sanyarúsága helyett az odaadás örömére koncentráljunk! Hogy meglássuk, milyen lehetőség rejlik abban, ha letisztogatjuk az életünk egy-egy kis pókhálós zugát, s helyet adunk önmagunkban a Fénynek. Ez a PLUSZ, ami életünk mínuszait és gyászait húsvéti ünnepre fordítja.
Készen állsz? Akkor mielőbb szerezd be Könyvesboltunkban Vukovári Panna: BÖJT + című nagyböjti naplót, amivel a nagyböjti várakozás izgalmas lelki utazássá válhat! Mindennap találsz benne egy kihívást, olyan plusz feladatot, amely különlegessé teszi számodra az idei nagyböjti időszakot.

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Böjt + by Vukovári Panna / Szent Gellért Kiadó és Nyomda / Fasting + / Paperback to your wish list.