Loading... Please wait...

Forró szél 1. DVD 1978 Surda - Vruć vetar / Directed by Aleksandar Đorđević / Starring: Ljubiša Samardžić, Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savičević / Popular Yugoslav TV series

$19.99
SKU:
5999544242920
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Forró szél 1. DVD 1978 Surda - Vruć vetar / Directed by Aleksandar Đorđević / Starring: Ljubiša Samardžić, Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savičević

UPC 5999544242920

REGION 2 PAL DVD

AUDIO: Hungarian 2.0

Total Runtime: 175 minutes (3 episodes)

 

English Summary:

Vruć vetar (Serbian Cyrillic: Врућ ветар, English: Hot Wind) is one of the most popular Yugoslav TV series that aired in 1980. The show and movie cut from scenes of the show (Avanture Borivoja Šurdilovića (Serbian Cyrillic: Авантуре Боривоја Шурдиловића, English: The Adventures of Borivoje Šurdilović)) were also popular in neighbouring countries (Hungary, Romania and Bulgaria, as well as in Czechoslovakia . The main theme (titled "A sad adio", "Now it's time to say goodbye", performed - among others - by Slavko Bešić Čupa and by Oliver Dragojević) became very popular and is enjoying a bit of a cult status.

 

Hungarian Summary:

A Forró szél (eredeti címe szerbül Врућ ветар / Vruć vetar) egy 1979-ben készült színes, 10 részes jugoszláv vígjátéksorozat, amely Magyarországon 1984–1985–ben futott először a Magyar Televízió műsorán. Később a Duna TV, Szív TV, Hálózat TV, Humor 1, Viasat 3 és a Filmmúzeum csatornákon is vetítették. A sorozatból egy 90 perces mozifilm is készült Borivoje Šurdilović kalandos élete címmel, amely a 3. és 4. rész összevont, rövidített változata.

A sorozaton azóta generációk nőttek fel. A főszereplő Šurda kalapja, alacsony vérnyomása és csetlő-botló élete, valamint az azóta híressé vált főcímzene tette a sorozatot emlékezetessé, amit még a klasszikus szinkron is tovább fokoz.

 

Episodes on this DVD:

1. Ha nincs az ember a megfelelő helyen…

Šurda tipikus semmirekellő, aki egy kisvárosból költözött Belgrádba; nagymamájával és nagybátyjával, Firga bácsival lakik, és egy borbélyműhelyben dolgozik, amit az apja pénzén vett. Nem nagy odaadással végzi a munkáját, minden létező ürüggyel kibújik alóla, főleg, ha leesik a vérnyomása, mert akkor le kell feküdnie. Az egyik vendég, aki betér hozzá, földije, a szélhámos életművész Bob, aki fizetés nélkül távozik. Šurda találkozik a barátnőjével, aki elégedetlen, amiért Šurda még nem vitte semmire, és ráveszi, hogy elmenjenek egy barátnője lakásavatójára. Šurda öltönyt csináltat, amit nagyon elszabnak és idétlenül áll rajta. Elmennek a lakásavatóra, ahol Surda kifejti a véleményét a sznob vendégseregről és távozik. A barátnője később szakít vele. A borbélyüzletbe betér egy vendég, aki borotválást kér, mert vádlott lesz egy tárgyaláson és szeretne prezentálható állapotban megjelenni, Šurdának azonban leesik a vérnyomása, lefekszik, és a vendég, mivel siet, kénytelen megborotválkozni, és összevagdalja magát. Dühében ő is összevagdalja Šurda képét. Surda megunja a borbélyszakmát és megfogadja, hogy többé nem csinálja ezt.

2. A taxis

Šurda apja levelet kap a sógorától, Firga bácsitól, aki meghívja Belgrádba, és ott elmondja neki, hogy Šurda eladta a borbélyműhelyt. Šurda elmegy a bankba, ahol találkozik Bobbal. Bob kifigyelte, hogy Šurdának sok pénze van (százhúszezer dínárt kapott a borbélyüzletért), és előáll egy ötlettel: Šurda vegyen egy autót és kezdjen taxizni. Az autó, amit vesznek, egy folyton javításra szoruló roncs, de Šurda dolgozni kezd vele. Túl nagy lelkesedéssel és sikerrel ezt a munkáját sem végzi, utasai megszöknek fizetés nélkül, ellenőrzést kap az ipartestülettől, mert túl sok panasz érkezett rá; ami kevés bevétele van, azt az autó javítására kell fordítania. Következő utasai gyanús alakoknak tűnnek, minden jel arra utal, hogy bűnözők, végül azonban kiderül róluk, hogy csak focisták. A szurkolók elől menekülő bíró Šurda taxijában keres menedéket, ezért a tömeg szétveri az autót. Mind a rendőrségen kötnek ki, de Šurdát elengedik. Összefut Bobbal, akit ő visz ki a repülőtérre, mert Bob külföldre indul szerencsét próbálni. Šurda felhagy a taxizással.

3. A vendégmunkás

Šurda hiába ír az apjának pénzért, nem kap, ezért hazamegy Vlasotincébe, hogy személyesen kérjen tőle. Az apja leszidja, és a szomszéd bádogos fiával példálózik, aki bezzeg sokra vitte. A szomszéd bádogos fiáról kiderül, hogy Bob az, aki játssza a nagymenőt a helyi kocsmában és rábeszéli Šurdát, hogy külföldön próbáljon szerencsét. Šurda Németországba megy, ahol a nagystílű életet élő Bobról kiderül, hogy egy gazdag nő kitartottja, a nő azonban hamarosan kidobja Bobot, akit innentől főleg az köt le, hogy behízelkedje magát egy másik pénzes nő kegyeibe. Bob mindenféle munkát ajánl Šurdának, először egy kutyafodrászatban, amit azonnal otthagy, mert utálja a kutyákat, utána egy öreg grófnő masszőrjeként, ahol a masszázson kívül mást is kellene csinálnia, de még időben megmenekül. Bob további állásajánlatait hallván Šurda szembesül azzal, hogy itt is csak vacak munkák várnak rá, és Bob sem csinál semmi értelmeset, csak odahaza menőzik a németországi életével. Šurda úgy dönt, hogy visszamegy Belgrádba.

 

 

Cast / Szereplők:

  • Ljubiša Samardžić — Borivoje Šurdilović "Šurda"
  • Bora Todorović — Slobodan Mihajlović "Bob", Šurda's friend and "partner"
  • Miodrag Petrović Čkalja — Blagoje Popović "Firga", Šurda's uncle
  • Radmila Savićević — Šurda's Granny
  • Žika Milenković — Sotir Šurdilović "Soća", Šurda's father
  • Vesna Čipčić — Vesna Šurdilović, Šurda's wife
  • Ljubica Ković — Šurda's mother
  • Dragomir Bojanić Gidra — Krstivoje, Šurda's partner
  • Čedomir Petrović — Pera

 

 

SzereplőSzínészMagyar hang
Borivoje Šurdilovic (Šurda) Ljubiša Samardžić Helyey László
Slobodan Mihajlović (Bob) Bora Todorović (1929-2014) Gálvölgyi János
Blagoje Popović (Firga) Miodrag 'Čkalja' Petrović (1924-2003) Zenthe Ferenc
Šurda nagymamája Radmila Savićević (1926-2001) Báró Anna
Vesna Šurdilović Vesna Čipčić(1954- ) Kiss Mari
Sotir Šurdilović (Szocsa) Živojin "Žika" Milenković (1928-2008) Szabó Ottó
Šurda anyja Ljubica Ković(1923-2014) Győri Ilona
Krstivoje Krstić Dragomir Bojanić Gidra Kun Vilmos
Pera Čedomir Petrović Kaszás Attila

 

 

Vruć vetar
Starring Ljubiša Samardžić
Bora Todorović
Miodrag Petrović Čkalja
Radmila Savićević
Vesna Čipčić
Žika Milenković
Country of origin SFR Yugoslavia
No. of seasons 1
No. of episodes 10
Production
Running time 55 minutes
Release
Original network TV Belgrade
Original release 6 January –
10 March 1980

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Forró szél 1. DVD 1978 Surda - Vruć vetar / Directed by Aleksandar Đorđević / Starring: Ljubiša Samardžić, Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savičević / Popular Yugoslav TV series to your wish list.