Loading... Please wait...

Ezer pofon ajándékba DVD 1968 (Oggi a me... domani a te!) / Today We Kill... Tomorrow We Die! / Audio: Hungarian and Italian / Starring: Montgomery Ford, Bud Spencer, Wayde Preston, William Berger, and Tatsuya Nakadai / Directed by: Tonino Cervi

$9.99
SKU:
5999545583954
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Ezer pofon ajándékba DVD 1968 (Oggi a me... domani a te!) / Today We Kill... Tomorrow We Die! / Audio: Hungarian and Italian / Starring: Montgomery Ford, Bud Spencer, Wayde Preston, William Berger, and Tatsuya Nakadai / Directed by: Tonino Cervi

UPC 5999545583954

Region 2 PAL DVD

Audio: Hungarian and Italian

Subtitle: None 

Playtime: 91 minutes 

Hungarian Summary:

Az Ezer pofon ajándékba (eredeti cím: Oggi a me… domani a te!1968-ban bemutatott olasz westernfilm, amely Brett Halseyfőszereplésével készült, de Bud Spencer is szerepelt ebben a filmben mint a főhős segítőtársa. A rendezője és producere Tonino Cervi, a forgatókönyvírója Dario Argento, a zeneszerzője Angelo Francesco Lavagnino. A mozifilm a PAC és a Splendida Film gyártásában készült. Műfaját tekintve filmdrámafilmvígjátékthriller film és westernfilmOlaszországban 1968. március 28-án mutatták be a mozikban, Magyarországon 2000. március 28-án a TV2-n vetítették le a televízióban.

A film nem aratott sikert és veszteséges volt. Alkotói újításokkal próbáltak lendíteni az akkor csúcsát élő spagettiwestern műfaján, de az amúgy is szerény lépéseket nem kísérte szerencse.

Cselekmény

Bill Kiowa egy fiatal indiánlányt vett feleségül. Amikor azonban Bill börtönbe kerül, ifjú felesége egyedül marad otthon. Ezt használja ki a férfi barátja, Elfego, aki egyik pillanatról a másik válik Bill halálos ellenségévé és embereivel meggyilkolja a feleségét. Öt évvel a szabadulása után Bill elhatározta, hogy négy gyorstüzelő társa segítségével együtt bosszút áll Elfegón és örökre leszámol vele.

A film készítése

Terence Hillel készült első filmek után Bud Spencer népszerűségre tett szert a filmiparban, mivel hozzáfogható karakter nemigen akadt a western műfajában. A filmet rendező Tonino Cervi és forgatókönyvíró Dario Argento is még újnak számítottak az olasz filmvilágban, sőt ez volt az első spagettiwesternjük.

A film bár tartalmaz néhány saját ötletet (ilyen a segítőtársak felbérlése), de alapvetően a megszokott spagettiwestern-formulát követi, alapmotívuma a bosszúállás egy sok éve elszenvedett komoly sérelemért. Bill Kiowa feleségét vesztette el egy olyan ember révén, akit a barátjának hitt. Sergio Leone Pár dollárral többért c. westernjében, amely a műfaj első és alapvető alkotásai között van, a másik főszereplő, Mortimer ezredes (Lee van Cleef) húga meghal egy bandita, Indio miatt (Gian Maria Volonté), aki valószínűleg szintén barátja lehetett egykor az ezredesnek.

A spagettiwesternben kevés a dialógus, de Cervi filmjében még ennél is kevesebb a párbeszéd, az alaphangulatot melankólia uralja, amit fokoz a késő őszies időjárás is. A legtöbb spagettiwesternben kopár pusztai tájak láthatóak, tulajdonítható ez a Spanyolországban található andalúziai sivatagoknak, ahol ezen filmek zöme készült. Az Ezer pofon ajándékba c. westernt ellenben kizárólag olasz területen forgatták, ezért itt sok hangulatos, erdővel borított tájat látni.

A főszereplő Brett Halsey ekkoriban kezdő színész volt, akárcsak Clint Eastwood a Leone-filmekben. Halsey játéka meggyőző természetes kisugárzásából adódóan, mindenesetre nem ezzel a filmmel lett népszerű. A Jeff Milton játszó Wayde Preston is amerikai, ahogy Halsey is, s odahaza általában B-kategóriás filmekben játszott kisebb mellékszerepeket. Ő is, mint sok hozzá hasonló színész gyakran forgatott ebben az időben Olaszországban és Spanyolországban, ahol nem voltak annyira lekezelők velük. Ám Preston és sok másik kollégája így sem avanzsálódott igazi sztárrá.

Cervi filmje sosem volt népszerű. Már a megjelenésekor is a kritikák pocsék jelzővel illették. Napjainkban a Bud Spencer-Terence Hill rajongók körében egyfajta kötelezően megnézendő darabnak számít, de Spencer kevéssé jól sikerült filmjei között tartják számon.

Italian Summary: 

Oggi a me... domani a te è un film western del 1968 diretto da Tonino Cervi, scritto dallo stesso regista con Dario Argento.

Italian Plot / Trama

Bill Kiowa, dopo aver scontato una pena lunga cinque anni, vuole vendicarsi di Elfego, l'uomo che gli uccise la moglie indiana e lo fece arrestare, e che nel frattempo è divenuto il feroce capobanda dei Comancheros. Assolda allora quattro pistoleri e parte alla caccia del bandito; poiché Elfego è protetto da un piccolo esercito di fuorilegge, i cinque lo attirano fuori dal suo rifugio con uno stratagemma ed uccidono tutti

lk-1-.jpg

lk-2-.jpg

Szereplők

SzereplőSzínészMagyar hang
Bill Kiowa Montgomery Ford Mihályi Győző
O'Bannion Bud Spencer Kránitz Lajos
Francis "Colt" Moran William Berger Melis Gábor
Jeff Milton Wayde Preston Kőszegi Ákos
James Elfego Tatsuya Nakadai Balázsi Gyula
Moreno Jeff Cameron Breyer Zoltán
Mirana Kiowa Dana Ghia ?
Fegyverkereskedő Teodoro Corrà ?
Bunny Fox Franco Borelli Holl Nándor
Borbély Aldo Marianecci Botár Endre
Kocsmáros Remo Capitani Csuja Imre
Idős seriff n. a. Kun Vilmos
Kiowa barátja n. a. Uri István
Börtönigazgató n. a. Németh Gábor
Börtönőr n. a. Varga Tamás

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Ezer pofon ajándékba DVD 1968 (Oggi a me... domani a te!) / Today We Kill... Tomorrow We Die! / Audio: Hungarian and Italian / Starring: Montgomery Ford, Bud Spencer, Wayde Preston, William Berger, and Tatsuya Nakadai / Directed by: Tonino Cervi to your wish list.