Loading... Please wait...

Eszterlánc - Dalok és játékok kicsinyeknek by Forrai Katalin / Pásztohy Panka rajzaival / Móra könyvkiadó 2014 / Hardcover / Hungarian songs and games for little ones

$19.99
SKU:
9789631196542
Weight:
16.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Eszterlánc - Dalok és játékok kicsinyeknek by Forrai Katalin / Pásztohy Panka rajzaival / Móra könyvkiadó 2014 / Hardcover / Hungarian songs and games for little ones

Hardcover 2014

ISBN: 9789631196542  /  978-9631196542

ISBN-10: 9631196542

PAGES: 48

PUBLISHER: Móra könyvkiadó

Language: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

Hintázni, ludat terelni meg csigát csalogatni remek mulatság - és még csak hinta, lúd meg csiga sem kell hozzá! Elég a fantázia, valamint ez a különleges könyv, amely egyaránt hasznos segítség az óvodapedagógusoknak és a szülőknek. A kötet dalai, mondókái és a hozzájuk kapcsolódó játékok fejlesztik a kicsinyek hallását, ritmusérzékét és mozgáskultúráját. Ráadásul a közös játék minden résztvevője remekül szórakozik! A számos kiadást megért kötet - amely az óvodás korú készségfejlesztés egyik alapműve - most új köntösben, Pásztohy Panka illusztrációival jelenik meg.

 

About the Author:

Forrai Katalin
zenetanár, karnagy 
(Debrecen, 1926. szeptember 25.–Budapest, 2004. december 30.)

Élt köztünk egy kedves arcú, harmóniát sugárzó nő, akit már fiatalon egy fél ország Kati néninek hívott. Mire tényleg kijárt neki a „néni”, addigra életműve, a zene iránti olthatatlan vonzalma örökifjúvá varázsolta arcát, tekintetét.

Forrai Katalin évtizedeken át a magyar zenepedagógia nagyköveteként járta a világot, népszerűsítette a Kodály-módszert, illetve az annak alapján kidolgozott saját zenei nevelési rendszerét, amelynek középpontjában az óvodáskori fejlesztés, a zene, a mozgás és a játék összekapcsolása állt. Forrai Katalin azonban nem a nagy nemzetközi konferenciatermek pulpitusán érezte magát igazán otthon, hanem az óvodai csoportszobákban, a modern paneles, kertes ovikban éppúgy, mint a kis falusi, sokszor düledező, óvodának nemigen alkalmas épületekben, csillogó szemű, éneklő kisgyerekek között, módszereit alkalmazó, szavaira, tiszta hangjára figyelő óvónők, tanítók karéjában. Az általa három és fél évtizeden át vezetett óvodai ének-zene foglalkozásokat a Magyar Rádió hangarchívumában több száz órányi felvétel rögzíti. Érdemes belehallgatni ezekbe a felvételekbe, az énekhang sokféle árnyalata, dinamikája, változatossága mindennél jobban kifejezi személyisége ezernyi színét, lelkének gazdagságát, a gyerekek nyelvén való tudását.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Eszterlánc - Dalok és játékok kicsinyeknek by Forrai Katalin / Pásztohy Panka rajzaival / Móra könyvkiadó 2014 / Hardcover / Hungarian songs and games for little ones to your wish list.