Loading... Please wait...

DJ Naga & Karinthy - Utazás a koponyám körül DVD A Journey round my skull / Tigrics - Everbeener, Naga - niss, Naga -styx, Naga - Steppe digital / CHIDVD001

$29.99
SKU:
5999544580954
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

DJ Naga & Karinthy - Utazás a koponyám körül DVD A Journey round my skull / Tigrics - Everbeener, Naga - niss, Naga -styx, Naga - Steppe digital / CHIDVD001

UPC 5999544580954 / 5996255605716

REGION 0 PAL DVD (All regions)

MADE IN EU

AUDIO: Stereo 2.0,

Total Runtime: 55 minutes

 

Hungarian Summary:

Karinthy Frigyest, a valaha élt egyik legnagyobb magyar írót 1936-ban operálták meg Stockholmban agydaganattal. A műtét sikeres volt, az író pedig elhatározta, hogy megírja saját műtétjének történetét. Az ötlet, miszerint az ember saját agyműtétét tárja az olvasók elé, egyszerre zseniális, újszerű, bizarr és bizonyos értelemben humoros is, Karinthy ugyanis időnként már-már detektívtörténetként bánik saját betegségével, annak okait elemzi, kutatja.

1970-ben elkészült a film is Latinovits Zoltánnal a főszerepben. Aztán jópár évvel később néhány a Tilosban rendszeresen pakolgató lemezlovas felkérést kapott, hogy készítsenek szabad értelmezésű remixeket különféle archív felvételekből. Így került a képbe a Latinovits előadásábában készült hangoskönyv.

A zenei anyagot Magyarország elsőszámú psy-DJ-je, Naga jegyzi. Nem hagyományos DJ Mixről van szó, a szett ugyanis tele van különféle vágási trükkökkel, és hát ugye ott van Latinovits narrációja, mely végigkíséri az 55 percet. A zene maga a nagybetűs Psychedelia, olyan leírhatatlan mértékű agymosás és lélekbúvárkodás, hogy már-már átélhető a Karinthy műtét. Néhol kellemesen lüktető, olykor pedig félelmetesen mély, de az elsőtől az utolsó percig kimondhatatlanul hallucinogén. A zenei anyag tehát páratlan, kifogásolhatatlan. A zenei mix kiválóan idézi a könyv és az agyműtét hangulatát.

 

Tracklist / Song list

1. Tigrics: Everbeener
2. Naga: Niss
3. Amb: Urchin
4. Ashtring: Agombaesakobold
5. Naga: Town Down
6. Fine Cut Bodies vs. Fink: Route
7. Naga: Styx
8. Naga: Kendő
9. Naga: Nobogadjamin Hotep

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the DJ Naga & Karinthy - Utazás a koponyám körül DVD A Journey round my skull / Tigrics - Everbeener, Naga - niss, Naga -styx, Naga - Steppe digital / CHIDVD001 to your wish list.