Loading... Please wait...

Cigányzenészek harca a két világháború közötti Magyarországon by Hajnáczky Tamás / Gondolat kiadó / Magyar Cigányzenészek Országos Egyesülete / Hungarian Gypsy musicians' battles in post WWI Hungary

$88.00
SKU:
9789636939342
Weight:
26.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Cigányzenészek harca a két világháború közötti Magyarországon by Hajnáczky Tamás / Gondolat kiadó / Magyar Cigányzenészek Országos Egyesülete / Hungarian Gypsy musicians' battles in post WWI Hungary

Paperback 2019

ISBN: 9789636939342 /  978-9636939342

ISBN-10: 9636939349

PAGES: 354

PUBLISHER: Gondolat kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

 

Hungarian Description:

Nincs szebb ó, mint a magyar nóta. Ez az irredenta leghatalmasabb fegyvere. A legnagyobb propaganda. A szívbe markol! A legigazibb hazafi a jó cigány!

Brassói Kozák Gábor cigányprímás,
MCOE elnök

Ott tartunk ma már, hogy a családi életet is megmételyezi az erkölcsrontó, minden jobb érzést kiölő dzsessz muzsika, ma már a gyermekek is charlestont táncolnak.

Rácz Zsigmond cigányprímás, nótaszerző,
MCOE ügyvezető alelnök

Olyan ez, mint a járvány, mint a betegség, alig várjuk, hogy elmúljon. Úgy vagyok a jazz-banddel, mint az egyszerű magyar ember: szeretem, de utálom, mint a bűnömet.

Radics Béla cigányprímás, nótaszerző,
MCOE díszelnök

A megszállott területek elszakított magyarsága nem a szaxofont várja és nem a dob fülhasogató lármáját, hanem a magyar cigányokat, hogy a magyar feltámadás idején velük sírhassák ki szívük bánatát.

Füredi Foszák Fábián cigányzenész, kisbőgős,
MCOE budapesti helyi csoport elnök

Szétvisszük a világba, amerre magyar cigányzenész jár, hogy a magyar igazságnak győzni kell! Mert velünk az Isteni igazság! Mert a lobogónkat Rothermere Lord tartja!

Bura Károly cigányprímás, nótaszerző,
MCOE elnök

 

English Summary:

Though the Roma are primarily known as the performers of Hungarian styles like verbunkos, they have their own form of folk music that is largely without instrumentation, in spite of their reputation in that field outside of the Roma community. Roma music tends to take on characteristics of whatever music the people are around, however, embellished with "twists and turns, trills and runs", making a very new, and distinctively Roma style. Though without instruments, Roma folk musicians use sticks, tapped on the ground, rhythmic grunts and a technique called oral-bassing which vocally imitates the sound of instruments. Some modern Roma musicians, like Ando Drom, Romano Drom, Romani Rota and Kalyi Jag have added modern instruments like guitars to the Roma style, while Gyula Babos' Project Romani has used elements of avant-garde jazz.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Cigányzenészek harca a két világháború közötti Magyarországon by Hajnáczky Tamás / Gondolat kiadó / Magyar Cigányzenészek Országos Egyesülete / Hungarian Gypsy musicians' battles in post WWI Hungary to your wish list.