Loading... Please wait...

Belvárosi Betyárok ‎– Fejforgató / Gryllus ‎Audio CD 2016 / GCD 180

$29.99
SKU:
5999885934515
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Belvárosi Betyárok ‎– Fejforgató / Gryllus ‎Audio CD 2016 / GCD180

UPC 5999885934515

 

Product Details:

Label: Gryllus ‎– GCD 180
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 2016
Genre: Children's, Folk, World, & Country
Style: Folk, Népzene, Nursery Rhymes
 
 
Track Listing:
1. Autó, alagút
2. Pereces dal
3. Jönnek-mennek az évszakok
4. a.b.c.d.a.l
5. Húzd el a vonatot!
6. Cammogó
7. Ugyanaz a Karácsony
8. Láss világot!
9. A kicsi meg a nagy
10. Jaj, az a picike
11. Állati történet
12. Fejforgató
13. Tavaszi szél vizet áraszt
14. Tanítás kicsiknek és nagyoknak
15. Ötcsillagos dalocska
16. Tlen, a norvég kisgólya első munkanapja - det hadde aldri népdal 
 
 
 
Description:
A Betyárok dalainak legnagyobb varázsa, hogy egyszerre több irányba is működnek - a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt szövegek olyan rejtett tartalmat is hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják.

A Belvárosi Betyárok zenekar Váray László dalszerző gyerekzenekara. Műsoruk saját szerzeményekből és versmegzenésítésekből áll, hangszerismertetőkkel- és elsősorban a közös éneklésre épülő műsorukkal sikeresen koncerteznek az ország intézményeiben, fesztiválokon és külföldi magyar közösségekben is (pl. Dánia, Franciaország). Első, saját dalaikat tartalmazó lemezük 2016 november elején látott napvilágot, Fejforgató címmel. Ez a 16 dal rengeteg kalandot és vidám történetet mesél el, miközben a játékos, irodalmi ihletésű szövegekre írt zenék átkalauzolják a kicsiket olyan alapműfajokon, mint a blues, a country, a reagge, vagy épp a magyar népzene.

A Betyárok dalainak legnagyobb varázsa, hogy egyszerre több irányba is működnek - a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt szövegek olyan rejtett tartalmat is hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják.

A Láss világot! című dal egy mantra és jókívánság is egyben, arról és azért énekelnek a Betyárok, hogy a négyéves, Zalán nevű kisfiú szeme meggyógyuljon, és rengeteg csodát lásson a világban. 2015 nyarán egy közös barát hívta fel a zenekar figyelmét egy győrasszonyfai családra és kisfiukra - az édesanya által vezetett blogon olvastak részletesen történetükről: www.zalan2013.wordpress.com
Ebből kiderült, hogy Zalánnak retinoblasztóma betegsége van, amely mindkét szemét érinti. Rengeteg orvosi beavatkozáson és vizsgálaton volt túl, hároméves korára több, mint 31 műtéten és 51 altatáson esett át. Hogy segíteni tudjanak, felvették a kapcsolatot a családdal és egy jótékonysági koncertet szerveztek részükre, erre az alkalomra született a Láss világot! - című dal.

A 2014-ben alakult duó alapítója Váray László, szövegíró, énekes, a Colombre Band frontembere, a formáció másik tagja pedig Valastyán Tamás dobos, aki ütőhangszereken, elsősorban cajonon muzsikál. Laci a dalokat eredetileg unokaöcsiknek és unokahúgoknak írta, hogy ünnepekkor, összejövetelekkor együtt énekelhessen a család – ezért van szinte minden dalnak a valóságban is létező főhőse és igazi története.


Tracklist:

1 Autó, Alagút  
2 Pereces Dal  
3 Jönnek-Mennek Az Évszakok  
4 A.b.c.d.a.l  
5 Húzd El A Vonatot!  
6 Cammogó  
7 Ugyanaz A Karácsony  
8 Láss Világot!  
9 A Kicsi Meg A Nagy  
10 Jaj, Az A Picike  
11 Állati Történet  
12 Fejforgató  
13 Tavaszi Szél Vizet áraszt  
14 Tanítás Kicsiknek És Nagyoknak  
15 Ötcsillagos Dalocska  
16   
Tlen, A Norvég Kisgólya Első Munkanapja - Det Hadde Aldri Népdal  

 

 

More Details:

  • Accompanied By, Saxophone – Tóth Balázs (3)
  • Accompanied By, Trumpet – Buborék Károly
  • Accompanied By, Vocals – Beviz Dóra, Beviz Regina, Beviz Ádám, Bognár Luca, Kolozsvári Gyula, Kolozsvári György, Nádas Réka
  • Accompanied By, Voice – Frang János
  • Cajón, Shaker, Keyboards – Valastyán Tamás
  • Vocals, Guitar, Bass Guitar, Mandolin, Ukulele, Jew's Harp, Shaker, Metallophone, Keyboards, Whistling, Handclaps – Váray László

 

 

About the Band:

A Belvárosi Betyárok zenekar 2015 óta koncertezik, erre az időre datálják megalakulásukat is. A duó formáció tagjai Váray László dalszerző, énekes és Valastyán Tamás ütőhangszeres zenész. Baráti felkéréseknek eleget téve kisebb oktatási intézményekben léptek fel alkalmi formációként, azonban rövid időn belül nagyon sok felkérést kaptak. Pár hónap múlva már bekerültek különböző városi rendezvények és országos kulturális fesztiválok műsorába.

2016-ban megjelent Fejforgató című lemezük országos ismertséget és folyamatos koncertkörutat hozott a zenekarnak. A lemezt a Láss világot! című dalhoz készült animációs klippel és jótékonysági kampánnyal vezették fel. A dalból kiderül, hogy szövegeikben nem térnek ki olyan témák elől sem, amelyek fontos és sokszor nehéz helyzetekről szólnak. Lemezbemutató koncertkörútjuk 2017-ben Budapest és Győr után országosan is elindult, ezzel párhuzamosan beindították koncertjeiket a külföldön élő magyar közösségekben is. Visszatérő fellépők lettek Szlovákia, Franciaország, Dánia, Ausztria, Románia, Németország, Kanada, Norvégia, Svájc országokban és az Egyesült Államokban is. A 2018 év végén megjelent A Tündértó partján című második lemezüket így már nem csak itthon, hanem a világ távoli pontjain is várakozás előzte meg. Ezt a címet a rajta szereplő Buboréktündér című balladájuk egyik sorából kölcsönözték, amelyhez elkészült első élőszereplős videóklipjük. Az albumhoz tartozó kampányt egy tabudöntögető, különleges dallal, a Mama (beszélgetős dal) cíművel vezették fel. Második lemezüket 2019 áprilisában Fonogram Díjra jelölték, májusban pedig átvehették a TAPS Díjat.

A zenekar rengeteg humorral és nyelvi leleménnyel írt szövegei egyszerre szólnak a gyerekekhez és üzennek a felnőtteknek is - ez a kétirányúság egyszerre több generációt tesz hallgatóvá és rajongóvá.

 

belv-rosi-bety-rok-fejforgat-gryllus-audio-cd-2016-gcd-180-1-.jpg

 

belv-rosi-bety-rok-fejforgat-gryllus-audio-cd-2016-gcd-180-2-.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Belvárosi Betyárok ‎– Fejforgató / Gryllus ‎Audio CD 2016 / GCD 180 to your wish list.