Loading... Please wait...

Belvárosi Betyárok ‎– A Tündértó partján / Gryllus Audio CD 2018 / GCD 213

$29.99
SKU:
5999885934782
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Belvárosi Betyárok ‎– A Tunderto partjan / Gryllus Audio CD 2018 / GCD213

UPC 5999885934782

 

Product Details:

Label: Gryllus ‎– GCD 213
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 2018
Genre: Children's, Folk, World, & Country
Style: Folk, Népzene, Nursery Rhymes
 
 
Description:
Okos humorral, nyelvi leleménnyel írt gyerekdalok, amelynek történetei megélt csibészségek, hősei pedig a valóságban is léteznek. Dalaink egyszerre szólnak a gyerekekhez és üzennek a felnőtteknek!
A Belvárosi Betyárok Váray László, Valastyán Tamás duója, novemberben jelentette meg második albumát Tündértó partján címmel a kiadónk gondozásában, mely a világ első bluegrass gyerekalbuma. Fejforgató című, 2016-os debütáló albumuk alig másfél év alatt országos ismertséget hozott a zenekarnak: a hazai koncertek mellett két földrész kilenc országába juttatta el a Betyárokat.

Váray Laci gyerekdalainak sajátos világa, humora és nyelvezete nemcsak a gyerekeket tette rajongóvá, hanem a szülőket, nagyszülőket is. Óvónők és tanárok ajánlásával járják az országot és a világ magyar közösségeit, ahol a dalok köré épült előadásban mozgáskoreográfiával, interaktív módon szólnak a közönséghez. A minden online felületen és fizikai formátumban is megjelenő lemezen Tímár Sára népdalénekes és Kárász Eszter énekesnő is közreműködik.
 
 

Tracklist:

1. Állati folytatás
2. Ecc, pecc, kimehetsz
3. Ugye Bár (egy hely a felnőtteknek)
4. Buboréktündér
5. Farsangi dal
6. Találkozás a közönséggel II.
7. Tavaszköszöntő
8. Láma
9. Ovis ballagó (ballagó ballada)
10. Hej, Gyurikám
11. Mesterségem címere
12. Paco el nino guitarrista (Paco, a gitáros kisfiú)
13. Mama (beszélgetős dal)
14. Suttog a fenyves
15. Télapó itt van
16. Száncsengő
17. Énekelni jó
18. Esőének
19. Csepke
20. Lou, aszökött kecske balladája
21. Feribár

 

 

About the Band:

A Belvárosi Betyárok zenekar 2015 óta koncertezik, erre az időre datálják megalakulásukat is. A duó formáció tagjai Váray László dalszerző, énekes és Valastyán Tamás ütőhangszeres zenész. Baráti felkéréseknek eleget téve kisebb oktatási intézményekben léptek fel alkalmi formációként, azonban rövid időn belül nagyon sok felkérést kaptak. Pár hónap múlva már bekerültek különböző városi rendezvények és országos kulturális fesztiválok műsorába.

2016-ban megjelent Fejforgató című lemezük országos ismertséget és folyamatos koncertkörutat hozott a zenekarnak. A lemezt a Láss világot! című dalhoz készült animációs klippel és jótékonysági kampánnyal vezették fel. A dalból kiderül, hogy szövegeikben nem térnek ki olyan témák elől sem, amelyek fontos és sokszor nehéz helyzetekről szólnak. Lemezbemutató koncertkörútjuk 2017-ben Budapest és Győr után országosan is elindult, ezzel párhuzamosan beindították koncertjeiket a külföldön élő magyar közösségekben is. Visszatérő fellépők lettek Szlovákia, Franciaország, Dánia, Ausztria, Románia, Németország, Kanada, Norvégia, Svájc országokban és az Egyesült Államokban is. A 2018 év végén megjelent A Tündértó partján című második lemezüket így már nem csak itthon, hanem a világ távoli pontjain is várakozás előzte meg. Ezt a címet a rajta szereplő Buboréktündér című balladájuk egyik sorából kölcsönözték, amelyhez elkészült első élőszereplős videóklipjük. Az albumhoz tartozó kampányt egy tabudöntögető, különleges dallal, a Mama (beszélgetős dal) cíművel vezették fel. Második lemezüket 2019 áprilisában Fonogram Díjra jelölték, májusban pedig átvehették a TAPS Díjat.

A zenekar rengeteg humorral és nyelvi leleménnyel írt szövegei egyszerre szólnak a gyerekekhez és üzennek a felnőtteknek is - ez a kétirányúság egyszerre több generációt tesz hallgatóvá és rajongóvá.

 

 

belv-rosi-bety-rok-a-tunderto-partjan-gryllus-audio-cd-2018-gcd-213-1-.jpg

 

belv-rosi-bety-rok-a-tunderto-partjan-gryllus-audio-cd-2018-gcd-213-2-.jpg

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Belvárosi Betyárok ‎– A Tündértó partján / Gryllus Audio CD 2018 / GCD 213 to your wish list.