Loading... Please wait...

Anyanyelvünk tájain / written by Grétsy László / Tinta Könyvkiadó / In the lands of our mother tongue Hungarian

$19.99
SKU:
9789634090335
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Anyanyelvünk tájain / written by Grétsy László / Tinta Könyvkiadó / In the lands of our mother tongue Hungarian

 

Szerző: Grétsy László
Sorozatszám: 43
Oldalszám: 220
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: A/5
ISBN: 9789634090335 / 978-9634090335
Tömeg: 200 g/db

Made in Hungary

 

A Magyar Örökség- és Prima Primissima-díjjal kitüntetett nyelvész, Grétsy László legismertebb szerzőink egyike. Akik ismerik írásait, főleg azért szeretik, mert élvezetes stílusban megírt, ugyanakkor pedig mindig tudományos megalapozottságú cikkeivel hozzásegíti olvasóit nyelvünk milliónyi érdekességének és titkának megismeréséhez s ezáltal minél nagyobb fokú megszeretéséhez. Íme, néhány téma a sok közül: Mi fán terem a napjainkban divatos mutyizás mutyi szava? Miért nevezzük a sokat alvó embert álomszuszéknak? Van-e öntisztulás a nyelvben? Miért hallunk néha olyan furcsaságot, hogy „ezt meg kellesz javítani”? Stb., stb.

A kötetben található cikkek a szerzőnek a Szabad Föld című hetilapban vezetett Anyanyelvi őrjárat című rovatából valók. Az itt közreadottakat a legutóbbi években megjelentek közül válogatta ki. A rovatot 2015 nyarán, pont húsz évvel megindítása után befejezte, s egy cikkben elköszönt olvasóitól. A Szabad Földnek az a szerkesztője, aki többek között ezt a rovatot is gondozta, még abban a számban ezt fűzte hozzá: Szerkesztőként hadd valljam be: számomra minden idők kedvenc szerzője Grétsy Tanár Úr. Mert szeretem azt, ahogyan hatalmas tudását megosztotta velünk: logikusan, érthetően és nem utolsósorban szelíd, finom humorral. Megértjük, hogy most már pihenni akar, de nagyon fog hiányozni a lapból ez a hang.

 

Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Anyanyelvünk tájain / written by Grétsy László / Tinta Könyvkiadó / In the lands of our mother tongue Hungarian to your wish list.