Ablak - Zsiráf könyvek / Kütyük és az online világ / HARDCOVER / Classic Hungarian Picture Dictionary For Children about the online world / Tanulj Magyarul - Bible in My Language
 Loading... Please wait...

Ablak - Zsiráf könyvek / Kütyük és az online világ / HARDCOVER / Classic Hungarian Picture Dictionary For Children about the online world / Tanulj Magyarul

$19.99
SKU:
9789634153788
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Ablak - Zsiráf könyvek / Kütyük és az online világ / Classic Hungarian Picture Dictionary For Children about the Online World / Tanulj magyarul

Hungarian Language 

Hardcover: 63 pages

Publisher: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT (2017)

Language: Hungarian

ISBN: 9789634153788 / 978-9634153788

ISBN-10: 963415378X

Kötés: cérnafűzött, keménytáblás

KiadóMÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT

 A gyerekek a tévéből, az internetről számtalan ismerethez jutnak. Ezek az ismeretek azonban gyakran összekeverednek. Az Ablak-zsiráf könyvek segítenek rendet rakni. Könnyedén, szórakoztatva, tanítva.

Az új Ablak-zsiráf sorozat köteteiben minden benne van, ami egy kisiskolást egy-egy témával kapcsolatban érdekelhet.

Az Ablak-zsiráf könyvek új kötete azokról a tárgyakról, jelenségekről, fogalmakról ad a gyerekeknek ismeretet, amelyek a maguk természetességével veszik körül őket, de amelyek működéséről, lényegéről, jelentéséről nincsenek, vagy csak felszínes, netán téves ismereteik vannak.
A kütyüket és az online világához tartozó eszközöket a gyerekek sokszor magabiztosabban használják, mint a legót, mégis keveset tudnak róluk. A kötet ezt a hiányt pótolja. A 3D-től a zoomig minden lényeges dolog megjelenik a kötetben - érthetően, szakszerűen.

Az Ablak-Zsiráf gyermeklexikon első olvasói lassan már maguk is szülősorba lépnek. Ezer és ezer kisiskolás ismerkedett a világgal a kötet segítségével, amely nemcsak az anyanyelvi oktatásban vált hasznos kézikönyvvé. A több mint 1200 címszó felöleli mindazt az ismeretanyagot, amelyet a 7-10 éves gyerekeknek el kell sajátítaniuk ahhoz, hogy környezetükben eligazodjanak. A szómagyarázatok - ahol csak szükséges és lehetséges - egymásra épülnek, s a dolgok közti logikai összefüggés megtanítása egyik alapvető célkitűzése volt a szerzőknek. A kis olvasók tehát a konkrét ismeretszerzés mellett átfogó gondolkodást is tanulnak. A lexikon új címszavakkal és rajzokkal bővült.

Szerzők: Mérei Ferenc és V. Binét Ágnes Ablak-Zsiráf című könyvének eredeti koncepciója alapján és annak felhasználásával írta: Lénárt András 

Illusztrálta: Hegedűs Márton, Dudás Győző, Oravecz Gergely

Első kiadása a hetvenes évek elején[1] jelent meg, a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó gondozásában. Több ezer iskoláskorú gyermeknek nyújtott segítséget a világ megismeréséhez. A több mint 1000 képes szócikk A-tól Zs-ig felöleli azt az ismeretanyagot, melyet egy 6–10 éves gyermeknek illik elsajátítani, hogy eligazodjon környezetében. Az Ablak-Zsiráfot általános iskola alsó tagozatában használják. A szócikkek – többségükben – egymásra épülnek, mivel a szerzők egyik alapvető célja volt a dolgok közti logikai összefüggések megtanítása. Mára már túl van a 38. kiadáson is, és az eltelt évek alatt új szavakkal és képekkel is kibővítették, aktualizálták.

Az Ablak-Zsiráf egy képes gyermeklexikon. Nevét az első (Ablak) és az utolsó (Zsiráf) szócikkről kapta.

German Description:

Ablak-Zsiráf [ˈɒblɒk ˈʒiraːf] (Fenster-Giraffe) war ein enzyklopädisches Nachschlagewerk für sieben- bis zehnjährige Kinder (Redaktion: die Kinderpsychologen Ferenc Mérei und Ágnes V. Binét) im Ungarn der 1970er Jahre. Das Buch erschien beim Móra-Verlag, dem ältesten Kinderbuchverlag Ungarns. Der erste Artikel des Lexikons hieß ablak, der letzte zsiráf. Die Lemmata und die Erklärungen spiegelten die damalige historisch-politische Situation wider: neben Alltagsbegriffen wurden z. B. auch Begriffe aus dem Leben der Jungpioniere erklärt, und viele Artikel hatten einen Bezug zum damaligen politischen System. Das Buch wurde nach der demokratischen Wende neu aufgelegt und revidiert bzw. aktualisiert. Auf den Titel dieses Kinderlexikons spielt das prosaische Werk von Péter Zilahy „Die letzte Fenstergiraffe“ (Az utolsó ablakzsiráf. Ab Ovo Verlag, Budapest 1998) an, ein als ungewöhnliches Lexikon geschriebenes „Kultbuch“ über die Diktaturen in Osteuropa, das schon in mehrere Sprachen übersetzt wurde.

 

img-2218.jpg

 

 img-220711.jpg

img-2208222.jpg

 

img-2215.jpg

 

 

img-2216.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Ablak - Zsiráf könyvek / Kütyük és az online világ / HARDCOVER / Classic Hungarian Picture Dictionary For Children about the online world / Tanulj Magyarul to your wish list.