Loading... Please wait...

A Hortobágy legendája 2007 DVD / Directed by Vitézy László / Starring: Csányi Sándor, Eperjes Károly, Pokorny Lia, Reviczky Gábor, Szirtes Ági

$15.99
SKU:
5999553590173
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A Hortobágy legendája 2007 DVD / Directed by Vitézy László / Starring: Csányi Sándor, Eperjes Károly, Pokorny Lia, Reviczky Gábor, Szirtes Ági

UPC 5999553590173

REGION 2 PAL DVD

MADE IN Germany

AUDIO: Hungarian 2.0

SUBTITLES: -

Total Runtime: 76 minutes

 

Hungarian Summary:

Az ízig-vérig magyar filmben az alkotók olyan történeteket elevenítenek meg, melyek mára a Hortobágyon legendává váltak. Történelmünk egykori és mai történéseinek filmbéli összefonódása révén testközelből élhetjük át a pusztai emberek, a ridegpásztorok életének máig ható valóságát, mindennapjaik igazságát, és sorskérdéseik rendeződésének reményét.

A film a végtelenbe kiáltott örök kérdés: meddig képes a lélek megbocsátani? Ugyanakkor együtt érző emlékezés is, hogy az idő múlásával ne vesszen minden a múlt homályába. A film jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy legjelesebb színészeink egész sora első szóra vállalta és játssza el tündöklően még akár az epizódszerepeket is.

A film három hortobágyi történetet fűz egybe. Szakrálisan közelít az ősi hortobágyi emberek őszinteségéhez, esendőségéhez, makacsságához és mély érzelmeihez. Móricz Zsigmond, Komor Ló című novellája illetve az író valóságlátó és mégis misztikus látásmódja ihlette a film rendezőjét, két másik, a Hortobágyon élő emberek által elmesélt történet megfilmesítésére, amely 1945-ben, illetve a kommunista hatalomátvétel után játszódik.

 

Cast / Szereplők:

Eperjes Károly
Pokorny Lia
Szirtes Ági
Molnár László
Székely B. Miklós
Reviczky Gábor
Szarvas József
Csányi Sándor
Papadimitriu Athina
Újlaky Dénes 
Vikidál Gyula
 
 

Production / Alkotók:

  • Vitézy László
  • Móricz Zsigmond
  • Vitézy László Sz. Szabó István
  • Ökrös Csaba
  • Papp Ferenc
  • Csillag Manó

 

a-hortob-gy-legend-ja-2007-dvd-directed-by-vit-zy-l-szl-1.jpg

a-hortob-gy-legend-ja-2007-dvd-directed-by-vit-zy-l-szl-2.jpg

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A Hortobágy legendája 2007 DVD / Directed by Vitézy László / Starring: Csányi Sándor, Eperjes Károly, Pokorny Lia, Reviczky Gábor, Szirtes Ági to your wish list.