Loading... Please wait...

Világszép Nádszál Kisasszony by Benedek Elek / Hungarian language MP3 Audio Book / Read by Barbinek Péter, Egri Márta, Kocsis Mariann, Rosta Sándor, Újréti László, Várkonyi András / Móra Könyvkiadó

$9.99
SKU:
9789631190489
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Világszép Nádszál Kisasszony by Benedek Elek / Hungarian language MP3 Audio Book / Read by Barbinek Péter, Egri Márta, Kocsis Mariann, Rosta Sándor, Újréti László, Várkonyi András / Móra Könyvkiadó

MP3 AUDIO BOOK 2011

ISBN: 9789631190489 / 978-9631190489

ISBN-10: 963119048X

TOTAL LENGTH: 712 MINUTES

PUBLISHER: MÓRA KÖNYVKIADÓ

LANGUAGE: HUNGARIAN / MAGYAR

 

Read by

Barbinek Péter

Beregi Péter,

Csuja Imre,

Dengyel Iván,

Dévai Balázs,

Egri Márta,

Forgács Gábor,

Galbenisz Tomasz,

Görög László,

Gyabronka József,

Harkányi Endre,

Harsányi Gábor,

Kálid Artúr,

Kiss Erika,

Kocsis Mariann,

Laklóth Aladár,

Pálos Zsuzsa,

Paudits Béla,

Reviczky Gábor,

Rosta Sándor,

Szacsvay László,

Széles Tamás,

Tahi Tóth László,

Törtei Tünde,

Újréti László,

Vándor Éva,

Várkonyi András,

Viczián Ottó.

 

Recording director: Tomasevics Zorka

Engineer: Hegyessy Ákos

Music: Dóka Attila

 

About the Author:

Benedek Elek
(
1859- 1929)

Benedek Elek, a Székelyföld szülötte 1859. szeptember 30-án látta meg a napvilágot Erdővidék egy kicsi falujában, Kisbaconban. Első iskoláit kisbaconban járja, később azonban már székelyudvarhelyen készül egyetemi tanulmányaira. A kollégiumban köt életre szóló barátságot a kultúrával, nyelveket tanul, lelkes tagja az önképző köröknek. Érettségi Budapestre költözik, ahol bölcsész szakon tanul, tanárnak készül, de lelke mélyén írói babérokra tör.
Ekkor mutatja be diákévei alatt, székelyudvarhelyi barátjával, Sebesi Jóbbal, összegyűjtött népköltészeti alkotásokat Gyulai Pálnak. A híres kritikusnak azonnal elnyerte a tetszését a székely népköltési gyűjtemény, ekkor szakította félbe egyetemi tanulmányait, hogy újságírónak álljon.
Újságíró lett, a Budapesti Hírlap és más lapok munkatársa. 1887-től 1892-ig ogy.-i képviselő, egy ideig szabadelvű párti, majd a nemzeti pártba lépett át. Képviselőházi beszédeiben az ifjúsági irodalommal, a népköltészet és a népnyelv, valamint a közoktatás kérdéseivel foglalkozott.

 

Hungarian Summary:

„Fekete-tengernek a hetvenhetedik szigetjében vagyon három nádszál, a középsőben van a világszép királykisasszony, a két szélsőben a két szobaleánya. De ezen a szigeten olyan nagy sötétség van, hogy a kardodat felakaszthatod rája. Aztán, ha odatalálsz is, egy vén boszorkány őrzi a házat…” Ezt a világszép királykisasszonyt szerzi meg a királyfi, az a királyfi, aki az Óperenciás-tengeren is túl, de még az üveghegyeken is egy sánta arasszal túl élt hajdanában, amikor az öreganyám öreganyja sem élt már.

Benedek Elek dolgozta fel a magyar mesekincs színe-javát, olyan meséket, amelyek a nép életerejéről, találékonyságáról, humoráról, meleg szívéről tesznek tanúságot, és örökbecsű darabjai a magyar kultúrának. K. Lukáts Kató illusztrációi finomságukkal, bájukkal alátámasztják a népi szövegek elragadó naivitását.

 

-vil-gsz-p-n-dsz-l-kisasszony-by-benedek-elek-hungarian-language-mp3-audio-book-read-by-barbine-p-ter-egri-m-rta-kocsis-mariann-rosta-s-ndor-jr-ti-l-szl-v-rkonyi-andr-s-m-ra-k-nyvkiad-2-.jpg

-vil-gsz-p-n-dsz-l-kisasszony-by-benedek-elek-hungarian-language-mp3-audio-book-read-by-barbine-p-ter-egri-m-rta-kocsis-mariann-rosta-s-ndor-jr-ti-l-szl-v-rkonyi-andr-s-m-ra-k-nyvkiad-3-.jpg

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Világszép Nádszál Kisasszony by Benedek Elek / Hungarian language MP3 Audio Book / Read by Barbinek Péter, Egri Márta, Kocsis Mariann, Rosta Sándor, Újréti László, Várkonyi András / Móra Könyvkiadó to your wish list.