Loading... Please wait...

V. Budapesti Újévi Koncert 2013 Mága Zoltán / ötszáz fellépő művész / Region 0 PAL / Audio: English, Hungarian, German

$17.99
SKU:
5999524961995
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

V. Budapesti Újévi Koncert 2013 Mága Zoltán / ötszáz fellépő művész / Region 0 PAL

Audio: English, Hungarian, German

 

Manufacturer: Tom-Tom Records TTDVD188

Primarius Produkció Kft

UPC 5999524961995

Playtime 137 minutes

 

ABOUT THIS CONCERT FROM Mága Zoltán:

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Életművem különlegesen fontos eseménye, hogy ötödik alkalommal, fantasztikus jubileumi gálakoncerttel köszönthettük és üdvözölhettük az újesztendőt 2013. január 1-én. A Budapesti Újévi Koncert mára a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb újévköszöntő rendezvénye lett, melynek híre eljutott a világ legtávolabbi pontjaira is. Így már a közönség soraiban köszönthettük azokat, akik Ausztráliából, az amerikai kontinensről, Ázsiából és Európa számos fővárosából érkeztek.

Világhírű művészeink mellett idén először a Nemzet Színészei is színpadra léptek, hogy örömet és feledhetetlen pillanatokat szerezzenek Önöknek. Vastaps kísérte minden kiváló fellépő produkcióját, de a taps és a köszönet elsősorban Önöknek jár. Önöknek, akik töretlenül támogattak az elmúlt években. Önöknek, akik együtt, közel 13.000-en koccintottak egyszerre az egri Juhász Testvérek nemes vörösborával és ezzel felállítottak egy igazán különleges Guinness-rekordot.

Boldogsággal tölt el, hogy a Jubileumi Újévi Koncert varázsa még sokáig elkísér minket, ahogy az összefogás és a szeretet ereje is. Ennek reményében kívánok Önöknek feledhetetlen pillanatokat, boldogságot, könnyedséget, kiváló szórakozást! Bízva abban, hogy az öt évvel ezelőtti, első újévi koncertemen tett ígéretemet teljesíteni tudom, és a következő 65 esztendőben, minden év első napján régi ismerősként és a végén öreg barátként köszönthetjük majd egymást!

Barátsággal,

Mága Zoltán

----------------------------------------------------

A hegedűművész 2013. január elsején este már ötödik alkalommal töltötte meg zsúfolásig a a Papp László Budapest Sportarénát és a jubileumi rendezvény alkalmából mintegy ötszáz fellépő művésszel szórakoztatta a Budapesti Újévi Koncert 13 ezer fős ünneplő közönségét.

A művészek ezúttal nem hintón érkeztek a színpadra, hanem a Rákóczi-induló hangjaira a közönség soraiból vonultak be. A gálaest két műsorvezetője, Erős Antónia és Csonka András köszöntötte a vendégeket, majd Pablo Sarasate Cigánymelódiáját játszotta el Mága Zoltán és a 70 főre bővített Primarius Szimfonikus Zenekar. A Vivaldi Négy évszak című művének Tavasz tételében hegedűn játszó, repülő angyalok, valamint különleges fény- és hangtechnika zárta a produkciót.

Mága Zoltán ünnepi beszéde után színpadra léptek a meghívott művészek, elsőként Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekes, majd Komlósi Ildikó világhírű mezzoszoprán operaénekes, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Sümegi Eszter világhírű szoprán, az Operaház magánénekese, illetve a 3 magyar tenor, Kiss B. Attila Liszt-díjas tenor, Horváth István, az Operaház ifjú énekese és Mészáros János Elek, a Csillag születik című televíziós tehetségkutató műsor győztese egy-egy Verdi-szerzemény részletét adták elő. A gálaest első felvonásában a klasszikus zene és az opera szerelmeseit varázsolták el.

Mága közös produkciókkal is meglepte vendégeit, így Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművésszel, Szenthelyi Miklós hegedűművésszel és Faludi Judit csellóművésszel is együtt szerepelt, közreműködött a Magyar Virtuózok Kamarazenekar. Erkel Ferenc Bánk bán című operájának Hazám, hazám című áriáját Kiss B. Atilla adta elő.

Az elő műsorrész fináléjaként együtt léptek színpadra a Nemzet Színészei, Törőcsik Mari, Psota Irén, Máthé Erzsi, Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Tordy Géza és Sztankay István, így tisztelegve a 2013-as esztendő és az ötödik újévi koncert előtt. A művészek nagyon ritkán szerepelnek így együtt, Psota Irén pedig már négy éve egyáltalán nem vállal nyilvános fellépést. A Gálaest összes fellépője is színpadra lépett a legnagyobb színművészek társaságában, majd az ajándékba kapott vörösbort kibontva minden résztvevő egyszerre koccintott, felállítva egy újabb Guinness-rekordot. Ugyanis egyszerre ennyien még sohasem koccintottak a világon sehol a világhírű magyar vörösborral - mindez az egri Juhász Testvérek Pincészetének jóvoltából valósulhatott meg. A rekordot még a helyszínen hitelesítették: az ezt bizonyító oklevelet át is adták Mága Zoltánnak, aki immár három Guinness-rekordot állított fel.

A második felvonás Rossini Tell Vilmos című nyitányával kezdődött, majd közel 100 pár táncos táncolta el Dmitrij Sosztakovics híres keringőjét Mága Zoltán hegedűszójára, Bogdán Péter koreográfus betanításával. Komlósi Ildikó, a világhírű primadonna, az est sztárvendége, akinek nemzetközi karrierje Luciano Pavarotti mellett indult Saint-Saëns leghíresebb művének, a Sámson és Delilának Csók-áriáját adta elő, majd Mága Zoltán Hubay Jenő Hullámzó Balaton tetején című szerzeményével késztette vastapsra a közönséget.

A könnyedebb műfaj kedvelőinek örömére a Csillag születik győztese, Mészáros János Elek, a Megasztár-győztes Király Viktor és a 2012-es év X-Faktor verseny győztese, Oláh Gergő is színpadra lépett, valamint a The Voice tehetségkutató egyik mestere, Malek Andrea, az X-Faktor mentora, Keresztes Ildikó, valamint a magyar könnyűzene egyik csillaga, Szulák Andrea is emelte a koncert színvonalát. Valódi kuriózum volt a két roma származású Kossuth-díjas művész, Bangó Margit és Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész közös produkciója.

Az ünnepi gálaest fináléjaként felzendülő, Johann Strauss által komponált és Joseph Wenzel Radetzky császári tábornagynak ajánlott indulót negyedórás álló tapsvihar követte.

Mága Zoltánról köztudott, hogy minden koncertjét jótékonyság és karitatív célok is vezérlik: a jubileumi gálaműsor bevételéből ez alkalommal a budapesti Korai Fejlesztő Központban tanuló sérült gyermekeket, két gyermekkórházat és két kisebbségi közösséget kíván támogatni. A Budapesti Újévi Koncertre a Heim Pál Kórház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika ápolóit és orvosait, hátrányos helyzetű települések pedagógusait és gyermekeit is meghívta, és az idén is mintegy ezer tiszteletjegyet osztott ki ingyenesen az ország különböző részein lévő települések lakói között.


2013-as Budapesti Újévi Koncert Repertoár:


1. Hector Berlioz: Rákóczi induló
2. Erős Antónia és Csonka András köszöntője
3. Johannes Brahms: V. Magyar tánc
4. Mága Zoltán: Újévi köszöntő
5. Mága Zoltán: Hegedűvarázs
6. Giuseppe Verdi: A szicíliai vecsernye - Elena bolerója
7. Giuseppe Verdi: La Traviata - Brindisi
8. Johann Strauss: Kaiser - Walzer
9. Giuseppe Verdi: La Traviata - Violetta áriája
10. Antonio Vivaldi: Négy évszak-Tavasz I. tétel
11. Csajkovszkij: a-moll zongoratrió, op.50 - Keringő
12. Johann Sebastian Bach: d-moll kettősverseny I. tétel
13. Hubay Jenő: Hullámzó Balaton
14. Daróci Bárdos Tamás: Fasangi Vigasságok - részlet
15. Erkel Ferenc: Bánk Bán - Hazám, hazám
16. Guinness-rekord kísérlet
17. Seress Rezső: Szeressük egymást gyerekek
18. Gioacchino Rossini: Tell Vilmos nyitány
19. Dmitrij Sosztakovics: II. Jazz Szvit - Keringő
20. Camille Sain-Saens: Sámson és Delila - Csók-ária
21. Bágya András - Szenes Iván: A boldoság és én
22. Király Viktor: Solo
23. Eric Carmen: All By Myself
24. James Brown: It's a Man's World
25. ABBA: Happy New Year
26. Autósorsolás
27. R. Kelly: I Believe I Can Fly
28. Nyereményautó átadása
29. Vittorio Monti: Csárdás
30. Járóka Sándor: Kik is a cigányok
31. Johann Strauss: Radetzky Marsch

img-7579.jpg

img-7581.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the V. Budapesti Újévi Koncert 2013 Mága Zoltán / ötszáz fellépő művész / Region 0 PAL / Audio: English, Hungarian, German to your wish list.