Loading... Please wait...

The Thing DVD 1982 A Dolog / Directed by John Carpenter / Starring: Kurt Russell, Wilford Brimley, T. K. Carter, David Clennon

$19.99
SKU:
5996051050949
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

The Thing DVD 1982 A Dolog / Directed by John Carpenter / Starring: Kurt Russell, Wilford Brimley, T. K. Carter, David Clennon

UPC 5996051050949

MADE IN HUNGARY

REGION 2 PAL DVD

Audio: English 5.1, Hungarian 2.0

Subtitles: Hungarian

Runtime: 104 minutes

 

English Summary:

The Thing is a 1982 American science fiction horror film directed by John Carpenter and written by Bill Lancaster. Based on the 1938 John W. Campbell Jr. novella Who Goes There?, it tells the story of a group of American researchers in Antarctica who encounter the eponymous "Thing", a parasitic extraterrestrial life-form that assimilates, then imitates other organisms. The group is overcome by paranoia and conflict as they learn that they can no longer trust each other and that any one of them could be the Thing. The film stars Kurt Russell as the team's helicopter pilot, R.J. MacReady, and features A. Wilford Brimley, T. K. Carter, David Clennon, Keith David, Richard Dysart, Charles Hallahan, Peter Maloney, Richard Masur, Donald Moffat, Joel Polis, and Thomas G. Waites in supporting roles.

In Antarctica, a Norwegian helicopter pursues a sled dog to an American research station. The Americans witness the Norwegian passenger accidentally blow up the helicopter and himself. The Norwegian pilot fires a rifle and shouts at the Americans, but they cannot understand him and he is shot dead in self-defense by station commander Garry. The American helicopter pilot, R.J. MacReady, and Dr. Copper leave to investigate the Norwegian base. Among the charred ruins and frozen corpses, they find the burned remains of a malformed humanoid which they recover to the American station. Their biologist, Blair, performs autopsies on the remains and finds a normal set of human organs.

 

Hungarian Summary:

Az események javarészt egy amerikaiak által fenntartott antarktiszi kutatóállomáson zajlanak; a kontinensen épp közeledik a sarki tél időszaka, miközben a bázisnak pedig nincs kapcsolata a külvilággal. A tábor viszonylagos nyugalmát a szomszédos norvég állomásról érkező két kutató zavarja meg, amint épp egy kutyát üldöznek, amely az amerikai bázis felé tart. Megérkezvén oda az egyik norvég társa hibájából, míg a másik - miután a kutyára leadott lövése megsebesít egy amerikait - az állomásparancsok fegyvere által leli halálát, anélkül, hogy érdemben kommunikálhattak volna az amerikaiakkal; a telep lakói befogadják kutyát. Miután a rádiós kapcsolattermetés nem sikerül, néhányan maguk indulnak el a norvég bázisra közölni a történteket, hogy a másik állomást elhagyatva és romokban heverve találják. A csapat visszatérve néhány dokumentumot és egy amorf, összeégett holttestet hoz magával; utóbbiról a bázison végzett boncolás azt mutatja, hogy egyszerű emberi maradvány, veszélytelen. A befogadott kutya ellenben nem sokkal azután, hogy a kennelben összezárják a többi ebbel, alakot váltva megtámadja a többi állatot és nagyrészüket meg is öli, mire a kutatók közbe avatkoznak. A megölt norvég kutya maradványait elemezve nyilvánvalóvá válik, hogy az egy kutyát imitáló ismeretlen organizmus volt, s nem valódi eb. Az esetet követően egy csapat a szerzett dokumentumok alapján felkeresi a norvégok kutatási területét, ahol ásatások nyomaira és egy felszínre hozott űrhajóroncsra bukkannak. Az állomás legénységében felmerül a gyanú, hogy az állatokat megtámadó élőlény ezzel az űrhajóval érkezhetett a Földre, s hogy - miután a befogadott kutya sokáig szabadon járt-kelt a táborban - az idegen organizmusnak embereket is módjában is állhatott lemásolni. Ez a tudat paranoiás gyanakvást szül a legénység tagjai között, ami az egyik teleporvoson teljesen elhatalmasodik: az módszeresen tönkreteszi az állomás szállító és kommunikációs eszközeit, hogy az állomást végleg elvágja a külvilágtól megakadályozandó, hogy az idegen eljuthasson a sűrűbben lakott területekre. Az elszigetelt bázis lakossága hamarosan erősen fogyatkozni kezd, amint lakói egymásra szegezik fegyvereiket, ki-ki arra, akit őmaga az idegennek vél; s mindeközben az idegen organizmus is továbbfolytatja ténykedését. A még nem fertőzött teleplakók végül konzenzusra jutnak abban, hogy a lényt csak az állomás elpusztítása által lehet megállítani, s azt így ennek megfelelően módszeresen felégetik - önmaguk számára számára sem hagyva esélyt a túlélésre.

 

Cast / Szereplők:

Actor Role
Kurt Russell   R.J. MacReady
A. Wilford Brimley   Blair
T. K. Carter   Nauls
David Clennon   Palmer
Keith David   Childs
Richard Dysart   Dr. Copper
Charles Hallahan   Norris
Peter Maloney   George Bennings
Richard Masur   Clark
Donald Moffat   Garry
Joel Polis   Fuchs
Thomas Waites  

Window

 

 

Directed by John Carpenter
Produced by
  • David Foster
  • Lawrence Turman
Screenplay by Bill Lancaster
Based on Who Goes There?
by John W. Campbell Jr.
Starring Kurt Russell
Music by Ennio Morricone
Cinematography Dean Cundey
Edited by Todd Ramsay
Production
company
The Turman-Foster Company
Distributed by Universal Pictures
Release date
  • June 25, 1982
Running time
104 minutes
Country United States
Language English

 

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the The Thing DVD 1982 A Dolog / Directed by John Carpenter / Starring: Kurt Russell, Wilford Brimley, T. K. Carter, David Clennon to your wish list.