Loading... Please wait...

Telitalálat DVD 2003 / DIRECTED BY Kardos Sándor, Szabó Illés / Stars: Gáspár Sándor, Szirtes Ágnes, Kaszás Géza, Szalay Mariann, Törőcsik Mari, Szűcs Sándor / PRODUCER: Ozorai András / Colorful Hungarian Historical Movie

$29.99
SKU:
5996357345015
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Telitalálat DVD 2003  

DIRECTED BY Kardos Sándor, Szabó Illés 

Stars: Gáspár Sándor, Szirtes Ágnes, Kaszás Géza, Szalay Mariann, Törőcsik Mari, Szűcs Sándor

Colorful Hungarian Historical Movie 

UPC 5996357345015

REGION 2 PAL DVD

MADE IN EUROPE

Audio: Hungarian

Playtime: 99 minutes

 

Rendező(k): Kardos SándorSzabó Illés

Szereplők: Gáspár SándorSzalay MariannSzirtes ÁgiTörőcsik MariKaszás GézaBagó BertalanCsuja ImreGesztesi KárolyKránitz LajosLengyel Ferenc

 

Hungarian Summary:

A főhős, Hackspacher Béla, targonca-vezető. Egy kisméretű bérlakásban él feleségével, Irénnel, két gyermekével és az anyósával, továbbá Rózsikával, a táncdalénekesnőnek készülő albérlővel. Béla egy lakóközösségi kultúrprogramon tudja meg, hogy 12-ese van a totón. A műsor abbamarad, óriási az öröm. Elérkezik a nap, 1956. október 23-a, amikor Béla átveheti a nyereményt. Hogy a táskányi pénzt bankba vigye, két ávóssal beül egy Pobedába, de a gépkocsit váratlanul embergyűrű veszi körül, s a tüntetők "kiszabadítják" az ávósok "fogságából". Időközben a bankok bezárnak, s mivel Béla fél, hogy a temérdek pénzt elrabolják tőle, elássa azt a játszótéren. Ekkor felbukkan a család fekete báránya, Pista, és ráveszi Bélát, hogy a pénzt cseréljék aranyra és valutára. Elindulnak, de mielőtt az uzsoráshoz érkeznének, Pistát eltalálja egy eltévedt golyó. Béla két forradalmár segítségével egy barikádra viszi a sebesültet, de már nem lehet segíteni rajta, Pista meghal. Béla hazamegy, ahol Rózsikától megtudja, hogy Irén a gyerekekkel és az anyósával elment a szülőfalujába. Hősünk megrendül, és beköltözik a közeli kocsmába. Cigányokat hozat és meghívja az egész házat vendégségbe. Mulat mindenki: ismerős, barát, lakó, forradalmár, vagy éppen a forradalom elől bújkáló. Béla az események hatására teljesen átlényegül: zavarodott kispolgárból bölcs és gavallér vendéglátóvá válik. Később Rózsika is megjelenik a kocsmában, és hőseink a megváltozott helyzet hatására egymásba szeretnek. Amikor a szovjet csapatok visszatérnek a városba, mindenki elmegy. A szerelmesek is elindulnának, de Rózsika még búcsúzni akar a helyszíntől. Béla kint várakozik, mikor egy szovjet tank szétlövi a kocsmát. Béla ugyan életben marad, de később válaszolnia kell a győzők kellemetlen kérdéseire, akiket annyira megdöbbent a hatalmas pénz elvesztése, hogy az "ellenforradalmi cselekedeteket" elkövető Bélát "csak" visszahelyezik a vállalatához, eredeti munkahelyére - targoncavezetőnek. 

Kardos Sándor (Budapest1944június 4. –) Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, fotográfus. A Magyar Operatőrök Társaságának vezetőségi tagja. 

Sándor Gáspár (born 9 April 1956) is a Hungarian actor. He appeared in more than seventy films since 1978. His brother Tibor Gáspár is also an actor. 

Szirtes Ági (Budapest1955szeptember 21. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész. Alapító tagja a Budapesti Katona József Színháznak, ahol a teátrum történetének első-három évtizedében a legtöbb bemutató (58) részese volt.

Édesapja Szirtes Ádám Kossuth-díjas színművész.

Mari Törőcsik (born 23 November 1935) is a Hungarian stage and film actress. She has appeared in more than 120 films since 1956. She won the award for Best Actress at the 1976 Cannes Film Festival for the film Mrs. Dery Where Are You?

Szalay Marianna (Budapest1972augusztus 9. –) magyar színésznő.

 

 

Szereplők

Béla - Gáspár Sándor
Mama - Törőcsik Mari
Rózsika - Szalay Marianna
Irén - Szirtes Ági
Pista - Kaszás Géza
Jocó - Csuja Imre
Lajos - Gesztesi Károly
Együd - Kránitz Lajos
a hegedűs - Illényi Katica
a viharkabátos - Szabó Győző
Kihallgató tiszt - Lengyel Ferenc
 

Alkotók

 

 telitala-lat-dvdimg-18311.jpg

 telitala-lat-dvdimg-18322.jpg

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Telitalálat DVD 2003 / DIRECTED BY Kardos Sándor, Szabó Illés / Stars: Gáspár Sándor, Szirtes Ágnes, Kaszás Géza, Szalay Mariann, Törőcsik Mari, Szűcs Sándor / PRODUCER: Ozorai András / Colorful Hungarian Historical Movie to your wish list.