Loading... Please wait...

Téli Berek by Fekete István / Móra könyvkiadó 2016 / Hardcover / Hungarian Youth novel

$29.99
SKU:
9789634155539
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Téli Berek by Fekete István / Móra könyvkiadó 2016 / Hardcover / Hungarian Youth novel

 

HARDCOVER 2016

ISBN: 9789634155539 / 978-9634155539

ISBN-10: 9634155537

PAGES: 340

PUBLISHER: MÓRA KÖNYVKIADÓ

LANGUAGE: HUNGARIAN / MAGYAR

 

About the Author:

Fekete István - 1900. január 25-én, a Somogy megyei Göllén született. Az akkori kor szokásának megfelelően keményen nevelték. A fiúra nagy hatást gyakorolt anyai nagyanyja és édesanyja, akik melegszívű szeretetükkel ellensúlyozták apja vasszigorát. Az elemi iskola első négy évét (1906-1910) szülőfalujában végezte el, az ötödik évet már Kaposváron kezdte el, ahová egy év múlva a család is költözött.

 

Hungarian Summary:

"A nyár a bölcső és a tipegés, de a tél a nagy iskola és a próbatétel" - gondolta Ladó Gyula Lajos, akit Tutajos néven ismerhetett meg a Tüskevár olvasója. Most ugyanis a zalai táj fehérbe burkolózott. Olyan a légkör, mintha meleg soha nem is lett volna. Amikor a szél eláll, a látszólagos mozdulatlanságban mintha lágy selymek úsznának a havon; az olvasó halk suhogást érez inkább, mint hall, ahogy a hideg összehúzza a világot. Tutajos és elválaszthatatlan barátja, Bütyök ezúttal a télen is eleven Kisbalaton világában töltik a szünidőt. Itt ünneplik a karácsonyt és az újévet, megtanulnak rókát lőni, csukát fogni. A két kamasz, átesve az első szerelem válságain, már szinte érett férfiként éli meg a természetes életmód szépségét. A közkedvelt ifjúsági regény nem véletlenül ajánlott iskolai olvasmány.

 

English Summary:

The protagonists of the novel are virtually unchanged after Tüskevár - besides the two students, Lajos Gyula Ladó and Béla Pondoray, Uncle Matula, Uncle István, Aunt Náncsi, Mama Piri, Kati Szanyadi, Ladó's parents and Kengyel are also introduced. . The class is taken over by Kengyelné Éva Barkóci, a teacher, cross-country champion cow, Mihály Gyarmati, as well as some bystander characters. elderly relative, Sári Palóc, who is the "bride" of Tutaj and Lajos Pintér, a physician who loves fishing).

 

t-li-berek-by-fekete-istv-n-m-ra-k-nyvkiad-2016-hardcover-hungarian-youth-novel-1-.jpg

t-li-berek-by-fekete-istv-n-m-ra-k-nyvkiad-2016-hardcover-hungarian-youth-novel-5-.jpg

t-li-berek-by-fekete-istv-n-m-ra-k-nyvkiad-2016-hardcover-hungarian-youth-novel-8-.jpg

t-li-berek-by-fekete-istv-n-m-ra-k-nyvkiad-2016-hardcover-hungarian-youth-novel-13-.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Téli Berek by Fekete István / Móra könyvkiadó 2016 / Hardcover / Hungarian Youth novel to your wish list.